Alergie na kravské mléko

23
3.5.05 21:57

Alergie na kravské mléko

Ahoj,
ráda bych se zeptala zda máte někdo mimčo s alergií na kravské mléko. Můj syn 17m. má neustále problémy s průduškama a velý náběh na astma. Doktorka říkala, že takhle se může projevovat alergie na mléko a tak nám ho na měsíc vy:,–(ila. Poctivě jsme to dodržovali a připadá mi, že se malý dost zlepšil. Teď nám doporučila zkusit ještě jeden bezmléčný měsíc. Už mi ale dochází inspirace co na svačinky. Ráno a večer dáváme sójové mléko, přes den ovoce a zeleninu. Občas sójový jogurt. Nevím ale co mu dát třeba místo chleba se sýrem. Myslíte že by mohl třeba Tofu?
Dík za rady.
 Masi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1305
4.5.05 06:36

Ahoj,
tofu muze urcite ja ho davam malemu od roka!!! Muzes delat na chleba ruzne pomazanky treba fazolovou, nebo prave z tofu + nejaka umixovana zelenina, nebo rybi pomazanka se zelenou cibulkou, cesnekova pomazanka atd...................
Muj klucina sice neni alergicky na KM ale ja vim ze by se nemelo moc pit ..........zahlenuje organismus a tak ho davam vyjimecne, stejne tak jako syry................misto nej davam sojove mleko, ryzove mleko nebo mandlove..............co se tyce vapniku je ho tam stejne jako v kravskem pouze tam je malo proteinu coz nahrazujeme jinym jidlem pres den. Mliko ma byt stejne napoj a ne jidlo. Muzu rict ze maly nemel nikdy zadnou usni infekci, ktera je spojena se zahlenenim organismu a ani zadnou rymu jako jine stejne stare deti. Ted je mu 18 mesicu.
Urcite vydrz bez mlika a syru................uvidis ze se malemu zlepsi celkova imunita!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
4.5.05 07:47

Masi, posílala jsem ti Soukromou Zprávu
Radka

• Citovat
  • Upravit
23
4.5.05 11:14

Radko, žádná soukromá zpráva nedorazila.
Masi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
14.6.12 14:29

Ahojky, potřebovala bych poradit. Malému (22měsíců) dr. zjistila alergii na kravské mléko. Projevuje se to u něho průjmem a taky hlenem a krví ve stolici. Zjistili jsme to, jak jsem přestala kojit a zkusila dát kravské mléko. Na testech mu vyšly skoro všechny parametry pozitivní. Místo MM mu dávám sunar nutradefence, akorát nevím, jestli je to správná volba? A co třeba místo toho? On má rád takovou tu ranní pohodičku, mlíčko do postele a kdybych mu nedávala ten sunar, tak řeším, co? Může třeba kozí mléko, nevíte? Malý právě taky trpí na časté záněty dýchacích cest a rýmu, tak proto bych nejraději i ten sunar vysadila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
14.6.12 14:41

Nas ma taky ABKM…jeste to neodeznelo. My davame nutradefence HA a je to dobry, ale vim, ze jsou i jina mlika, ktera jsou vylozene pro silnou ABKM. Ty jsou ale myslim na predpis.

Jinak mu muzes koupit v lekarne mleko Zajic. Ja to davam malymu do flasky nekdy i jen tak, kdyz malo pije. Miluje cokoli, co pripomina mliko :-). Maji pohankovy, jahlovy, sojovy…
Nebo potom ryzovy mliko, ktery prodavaji v drogerii…

Proste neco takoveho ;-) Da se z toho i varit a pect…na to jsem ale jeste nemela odvahu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
14.6.12 20:01

@kkkristynka Díky za tip, ty mlíka ovesné a rýžové vím, že jsou, akorát jsem myslím na jednom četla, že je od 3 let. Mne by ale zajímalo třeba to kozí mlíko, jestli může?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
14.6.12 20:08

Ja jsem se po tom taky pidila a bohuzel se informace dost rozchazeji…ja jsem to radsi nezkousela. Furt doufam, ze tk ted nejakou dobu jeste vydrzime bez mlika a pak uz to nebudu resit.
Kdyby ses na to tema nakonec treba bavila s alergologem, tak mi dej prosim vedet, co Ti rekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
14.6.12 20:46

Ahoj, naší malé kozí mléko při alergii na BKM dr zakázal, prý je bílkovina kozího mléka podobná té kravské…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
14.6.12 22:17

No, já to teď asi řešit nebudu, na alergologii nás zatím neposlala, ale myslím, že k tomu časem dojde, když je malý tak často nemocný. Dám ti pak vědět.
@Adullkaprávě se mi to taky nezdá, ale kámoška mi tvrdila, že dává kozí, tak nevím. Asi taky podle toho na co je v tom kravském alergický a náš teda skoro na všechno. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
14.6.12 22:28
@Jančik píše:
Ahojky, potřebovala bych poradit. Malému (22měsíců) dr. zjistila alergii na kravské mléko. Projevuje se to u něho průjmem a taky hlenem a krví ve stolici. Zjistili jsme to, jak jsem přestala kojit a zkusila dát kravské mléko. Na testech mu vyšly skoro všechny parametry pozitivní. Místo MM mu dávám sunar nutradefence, akorát nevím, jestli je to správná volba? A co třeba místo toho? On má rád takovou tu ranní pohodičku, mlíčko do postele a kdybych mu nedávala ten sunar, tak řeším, co? Může třeba kozí mléko, nevíte? Malý právě taky trpí na časté záněty dýchacích cest a rýmu, tak proto bych nejraději i ten sunar vysadila. :think:

Pokud ma ABKM tak Sunar nutradefence nee, ani HA. Pro alergiky je treba Nutrilon Alergy care, lze koupit volne v lekarne ale na predpis je levnejsi. Predpis muze psat detska i alergolog. Vlastni zkusenost-davali jsme HA tri mesice OK a po te se mu to rozjelo nanovo a stejne jsme skoncili na tom alergy care. Pokud se chcete alergie zbavit, chce to opravdu prisnou dietu a sledovat i stopove mnozstvi mleka v potravinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
15.6.12 07:45

@Ainy Díky moc za info. A myslíš teda, že vadí i jogurty a tak? Myslíš vyloučit všechny mléčné výrobky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
15.6.12 09:53

Vadi vse z mleka, i jogurty, meli byste sledovat i slozeni peciva a vseho, byva tam syrovatka, susene mleko. Proste cist, cist…Dokonce ani hovezi maso by nemel. Nevim na co mate udelane testy ale pri teto alergii byva dost casto i soja, tak taky bacha. Jinak na recept na ten alergy care mate narok do tri let. A taky vam pojistovna bude vracet co zaplatite nad limit, takze nevyjde tak draho, jak to prvne vypada :-). Ta dieta je pakarna ale u nas stacilo pul roku a byl OK. Jinak o te strave je tady par diskusi, urcite najdes i tipy co kupovat a cemu se vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
15.6.12 12:55

Tak to jsem teda nevěděla. I hovězí maso? 8o Budu to muset po dovolené pořešit s dr. On je totiž malý pravidelně co 2 týdny nemocný, tak si myslím, že to bude mít asi s tím souvislost. Díky moc za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
15.6.12 13:51

V tom mase je podobna bilkovina. Ono jde o to ze to telo na ten alergen potrebuje jakoby zapomenout, takze i kdyz treba primo na jogurt nereaguje tak stejne nedavat, protoze ta bilkovina tam je. Meli byste na alergologii a urcite si projdi ty diskuse tady. Tak at jste brzo fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek