Krupička v obličeji

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
327
31.12.05 11:57

krupička v obličeji

Mému kojenému miminku (nemáme ještě ani měsíc) se udělala v obličeji krupička - podobná akné. Tělíčko je čisté. Trvá to už tři dny, původně jsem to přikládala tomu, že jsem se o vánocích přeplácala a to se odrazilo v mléce. Teď jsem z toho už lehce nervozní. Lékařka ordinuje až v pondělí, tak jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti. Na obličej používám pouze olejíček, nemydlím. Pupínky jsem mazala mateřským mlékem. Děkuji za všechny postřehy a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
354
31.12.05 13:29

Ahoj,

nedělej si s tím vůbec starosti, pokud ho to nesvědí, takhle se prostě míma po porodu během šestinedělí čistí a srovnávají s hormony, je to taková „mimipuberta“ 8) . Můj syn to měl taky, nejdřív hned po porodu a pak asi v měsíci, akorát mu to „neďoubej“, ale to Ti asi nemusím říkat - já jen, že mě to furt svádělo :P Pro klid duše si zajdi k doktorovi, dobré je to potírat odvarem z řapíku, ale zmizí to samo, neboj…

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
31.12.05 15:12

Ahojky. mam podobnou zkusenost, zmizelo to samo. Nic jsem na to nedavala, jen obcas promazala obycejnou masti Leniens.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
31.12.05 15:16

Ahoj,
my jsme to kratce po narozeni meli taky, doktorka mi doporucila bud to nechat byt a nebo (pokud to neni hodne v blizkosti ocicek) potirat lihem na pupik nebo tea tree olejickem. Nechala jsem to byt a casem to zmizelo samo…
Hezky den,
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
31.12.05 15:31

ahoj,
taky bych to nechala, v porodnici to doktorka „kolegyni s miminkem“ setřela lihem na vatičce, ale když to zmizí samo, tak proč to dělat..

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
1.1.06 16:45

Tak Vám všem zkušeným maminkám děkuju. Fakt jste mě uklidnily a dokonce bych řekla, že už se to trochu zlepšuje. Asi vašich rad budu využívat momentálně častěji, načteno sice mám, ale není nad praktické rady.
Všem hodně štěstí do nového roku, Vám i dětičkám přeje Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
1.1.06 16:48

Ahoj, syn na to trpel ako male mimi hodne, dokonca ho v porodnici museli kupat v hypermangane ani nas kvoli tomu nechceli pustit z porodnice :( Povedali mi, ze to je jednak hormonami a jednak tym, ze som porodila az 12h po odtoku plodovej vody. No kazali natierat liehom, tak sme liehovali a moc som ho nemastila, skus radsej nejaky neparfemovany detsky krem, olejcek moze tie pory este viac upchavat.
Urcite to nic nie je a prejde to! Prajem vsetko dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
2.1.06 17:18

Ahoj, nám se to „dětské akné“ vytvořilo taky a potírali jsme to lihem na pupík, vždycky ráno a večer. Pak nám naskákali i červené pupínky na nožičkách a tak jsme 2× týdně koupali v hypermanganu. Za 2 týdny to bylo pryč. Máme klid.

Gabka a Stázinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
2.1.06 17:50

Ahojka, já to potírala na obličejíčku mateřským mlíkem a nechala zaschnout, udělal se tam takový film a efekt dobrý:-)
Nicméně k dloubání mě to svádělo taky děsně:-))
Během pár dnů měl malej pusinku jako svou prdýlku;-)

Jazzi a Matýsek 8 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
3.1.06 10:57

Ahoj,
nevím jestli jsme měli to samé jako vy, ale malej měl docela šeredné novorozenecké akné. Začalo to asi v 1 měsíci několika pupínky, vypadaly prostě jako uhráky u puberťáků. Jenže se to zhoršovalo a bylo jich víc a víc, takže jsme v šesti nedělích dostali u doktora nějakou vysušující vodičku a ještě univerzální hnědou mast na kožní potíže. Mazali jsme a mazali a tak do měsíce bylo po všem :) Psalas že už je to lepší, ale přinejhorším ti doktor něco napíše a bude klid.
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
3.1.06 13:07

Tahle „vyrážka“ je fakt úplně běžná, měly to v tomhle věku snad všechny děti v okolí. Je to opravdu hormonální záležitost. Myslím, že to zmizí za stejnou dobu ať s tím něco děláš nebo ne. Nic nezkazíš, když potřeš tvářičky mateřským mlíčkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
4.1.06 19:38

30% zinkovy olej

my to meli taky nekdy po sestinedeli, dvali jsme na to zinkovy olej vecer a rano polysan s olejem a za par dnu pryc, ted ma plet jako mimino…;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
22.7.12 22:48

Nemazala bych ničím - zmizí samo. Maximálně po koupání a nebo na vycházku - tak jako vždy. Malý měl na bradičce od narození takový celkem velký pupínek a jednou když jsem mu mazala obličej, tak jak jsem po něm přejela, tak „odpadl“ (byla to taková tvrdá malinká bílá kulička). Jinak měl asi ještě dva malinký pupínky a ty ani nevím kdy zmizeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
23.7.12 22:35

Já bych to taky ničím nemazala. Malej měl krupičku skoro měsíc, až už jsem z toho byla zoufalá. Doktorka mi pak předepsala jakousi mastičku, která stejně nepomáhala a nakonec to zmizelo samo. Ale když se koukám na fotky zpětně, tak to teda byla hrůza. Ještě, že to je už za náma… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čerstvá mamča
9.7.13 13:12

Poděkování všem

Ráda bych všem zdejším maminkám, které přispívají do diskuze na emimino.cz, poděkovala, protože mám 6 týdnů staré mimčo a z Vašich rad jsem čerpala nejen v těhotenství ale i teď s malým. Jak budeme mít více zkušeností, tak se též ráda podělím se všemi včetně maminek, které jsou na začátku tak jako já teď… Krásné léto všem a hodně zdraví všem Vašim zlatíčkám… :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek