Atopický ekzém a dobrá mast

22
17.4.23 16:56

Atopický ekzém a dobrá mast

Ahojky, potřebovala bych pomoct. Už asi 5 let mám atopický ekzem, zděděný po tátovi který to měl zas po své mamince. Na kožní mi sice krémy předepsali i moje paní doktorka ale vůbec nepomáhají.. a ekzem se mi rozlízá více a více. Stravu atd si hlídám.. Nemáte někdo zkušenost s nějakou fakt dobrou mastí která ale není extra drahá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9254
17.4.23 17:04

Hlavně nemyt mýdlem. Mýt jen olejem, nejlepší je Eucerin, ale ani Bioderma není špatná. Pak teda promazávat (na to mi taky sedí nejlíp Eucerin) a když je úplně nejhůř, tak Locoid, aby mě dostal z nejhoršího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
17.4.23 17:30

Dcerka má ekzém velice podobný, zkusila jsem kde co. Je to asi hodně individuální, ale jí pomáhá na mytí Linola olej a mazání Bioderma Atoderm tělové mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
17.4.23 18:09

To je hrozne tezky. Obecne zadna masticka ekzem nevyleci. Je treba hledat pricinu jinde. Nemusi to byt jen strava. Syn se s tim potaci uz skoro tri roky, vyzkouseli jsme kde co od drahych masti z lekarny, pres non toxic domacnost az po babske rady a doted jsme neprisli na to, co mu to zpusobuje. Nekdy to je lepsi, nekdy horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 18:25

A co máš za mastičku? Na takhle ošklivej exém mi pomáhají leda kortikoidy a konkrétně Triamcinolon. Stačí mazat 3 dny a zlepšení je o 100%. Locoid taky není špatný, ale je mnohem slabší.
Nicméně chce to pořešit příčinu, což se dost těžko dělá. Co ze stravy jsi vynechala? Mně vadí cokoliv z mléka, takže pokud nechci exém, tak jedině vynechat mléko, sýry, máslo a cokoliv, kde mléko je.

• Citovat
  • Upravit
191
17.4.23 18:29
@NaTalka34 píše:
Ahojky, potřebovala bych pomoct. Už asi 5 let mám atopický ekzem, zděděný po tátovi který to měl zas po své mamince. Na kožní mi sice krémy předepsali i moje paní doktorka ale vůbec nepomáhají.. a ekzem se mi rozlízá více a více. Stravu atd si hlídám.. Nemáte někdo zkušenost s nějakou fakt dobrou mastí která ale není extra drahá?

koukni na medarek.cz, maj to tam hezky vysvětlované, co může být i s kvasinkou atd, dcerám na ekzem úplně nejvíc zabrala zinková mast s propolisem právě od nich, už skoro rok mají pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
17.4.23 19:12

Trpím na atopický ekzem od dětství a nejlépe mi zabírá mast Belosalic, je na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 20:43

U nás pomáhají jen a pouze kortikoidy, 3 dny mazat a dobrý. Žádné drahé Biodermy, Linoly, Euceriny.. nepomáhají. Naopak, nejlepší je obyčejné dětské mýdlo (doporučila kožní) a vynechat mandarinky a čokoládu.

• Citovat
  • Upravit
99
17.4.23 20:44

@NaTalka34 Máš to na noze, tam se to léčí špatně, na rukou ostatně taky. Od svědění a na zklidnění nám pomáhá Sudokrém. Když to nesvědí tak ničím nemažu. Nám maštění nepomáhá - víc to po něm nateče a zčervená a taky víc svědí. Ani oleje. Ani nic do vody. Vždycky když jsem to zkusila tak se to zhoršilo. Až když to je uplně bílé tak mazat Linola fett krem, Lipobase repair nebo je to vlastne jedno prostě tím co tolerujete. Takovéhle ložisko nám trvá cca 6měsíců do vyhojení. Pak je kůže zdravá a po ekzému ani stopa.. Je nejdůležitější potom pečovat o kůži když je bez ložisek a hlavně se nestresovat a nerozčilovat a hlídat alergeny, aby ložiska zase nevyskákaly,

Příspěvek upraven 17.04.23 v 21:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
17.4.23 21:07

Olivovy olej muzes zkusit.
Nedrazdi neni drahy.. jen je mastny ale setrny, synovi pomahal kdyz byl malinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek