Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Já jsem skrz ekzémy musela změnit komplet kosmetiku za přírodní..vždy mě nejvíc vysušil a dráždil sprcháč, dlouho jsem hledala a sedí mi zn urtekram, kupuju levandulový sprchový gel a ten je můj nejoblíbenější
na večer i tak hezky zklidní, když si dám vanu a promazávám pak přímo mastičkama z kožního, vždy zima je těžší
@radkakocorkouva1 též používám už jen vegan, bio produkty a od kožní na předpis. ty jsou stejně nej
záměrně si nechávám i předepisovat vitaminovou a ta jse super na vrásky. jinak já si myslim, že je vše i dost o stravě a o střevech, tak ted opravdu poctivě baštim probio 15 a doplnuju vitaminy jako omega 3
Ahoj já bych se teda pídila hlavně po příčině, může to být i nějaká intolerance na něco
Ahoj zajímalo by mě v čem perete a jakou používáte aviváž? ja jako atopik se po všem zatím osypala, měla jsem kdysi nějaký vzorek přírodní aviváže nebo vůně, už nevím a byla super, bohužel nevím co to bylo ![]()
@Belaa66 píše: Více
aviváž je svinstvo, které ničí prádlo, ničí pračku, dráždí kůži a je zcela zbytečné, takže žádnou
peru v gelech DM, ale používám tak 1/2 doporučené minimální dávky maximálně, do máchání přidávat deci octa nebo deci 15% roztoku kyseliny citronové
@Belaa66 já jako atopik nakupuju na miluju bio
tam mají velký výběr značek které jsou vegan složení a nedráždí pokožku at už jde od pletovou kosmetiku nebo i ty prací gely a tak
Probiotika jsou hodně důležitá celkově. já je beru od ledna po antibiotikách už dlouhodobě a dost se mi zlepšilo zažívání, nemám tak nafouknuté břicho a plet je lepší, nemám tolik sklony k akne
Je děkuji jako maminka prcka s ekzíémy tohle taky řeším. miluju provoněné prádlo, tak zkusím a snad bude vše v pořádku @ZuzkaBarták
@annlady píše: Více
Pokud chcete provoněné prádlo, tak jedině přípravky s přírodními silicemi. Zkuste se podívat po non toxic prostředcích na praní - můžu z vlastní zkušenosti doporučit. ![]()
@Pamperska Ahoj já mazala dceru od miminka úplně vším, od olivového oleje přes všechny krémy a pomáhá až La Roche Posay. Je sice drahý ale pomáhá. Máme i mýdlo.
@maminka-90 píše: Více
Nesnáším, že je všechno parfemované, převoněné a mně to v podstatě smrdí, toužím po tom, aby standardně byly věci neparfemované a parfemace jen jako volba, pro musí všechno smrdět po kytičkách nebo jídle? Proč musí blbej lesk na rty smrdět po chemické napodobenině karamelu?
Za mě nejlepší mastička je ekzelup od bylinky naděje. Má stejný efekt jako kortikoidové mastičky, akorát je přírodní. Pak mají ještě psorikalis, ale ta smrdí tak, že to chceš smýt. Ale pomáhá. Každý kdo vyzkoušel ekzelup, tak si ho moc chválil.
Na ekzém určitě celkové posílení imunity a střev, doporučuji doplněk stravy H2 Immunity tablety nebo drink, poté mi pomohly sedací koupele, kdy jsem si do vany rozpustila tablety H2 inFUSE a po celý rok popíjet vodu obohacenou o vodík.