Těžké psychické problémy

Anonymní
21.12.22 15:22

těžké psychické problémy

Holky, potřebuji poradit. Trpím od mala těžkými psychickými problémy. Vyzkoušela jsem už ledacos a téměř nic nepomohlo. Jedině co mi pomáhá je být doma, nikam nechodit a nic nedělat, ale to se nedá. Čekají mě teď terapie, u mě prý poslední záchrana. Ženy jak mám žít, když se všeho bojím, všechno vidím negativně. Už jsem naprosto zoufalá. Léky beru avšak ty mi uleví jen na chvíli. Vyšší dávky nelze dát, nedokázala bych fungovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
cernaselma
21.12.22 15:41

Co cekas, ze Ti tady poradime, kdyz jsi v peci odborniku, kteri maji vzdelani, zkusenosti a asi i Tvoji duveru, kdyz jsi v jejich peci? No asi Ti tezko neco ucinneho poradime… Kdyz vse vidis negativne, tak co kdybys zkousela nejakymi metodami videt vic veci pozitivne. Nekteri lidi si vedou denik, do ktereho si kazdy den zapisuji pozitivni momenty a prozitky. Nebo si vic povidat s nekym, ke komu mas duveru, kdo Te vyslechne a podpori…

• Citovat
  • Upravit
9189
21.12.22 16:26
@Anonymní píše:
Holky, potřebuji poradit. Trpím od mala těžkými psychickými problémy. Vyzkoušela jsem už ledacos a téměř nic nepomohlo. Jedině co mi pomáhá je být doma, nikam nechodit a nic nedělat, ale to se nedá. Čekají mě teď terapie, u mě prý poslední záchrana. Ženy jak mám žít, když se všeho bojím, všechno vidím negativně. Už jsem naprosto zoufalá. Léky beru avšak ty mi uleví jen na chvíli. Vyšší dávky nelze dát, nedokázala bych fungovat.

A jak to, že se dostaneš na terapii až teď, když se léčíš odmala? Byla jsi někdy v nemocnici? Fajn bývají psychoterapeutická oddělení, tam na sobě pracuješ a jsi mezi lidmi.
Já se taky všeho bojím, mám paranoiu, taky silně negativní myšlení, strašné představy a noční můry atd., ale prostě se snažím chodit ven, když to šlo, tak i do chráněné dílny… mně naopak pomáhalo se s týkat s lidmi, kteří mají podobné problémy.
Taky jsem vystřídala kde co, léků 52 druhů, milion terapií, práci s tělem, elektrošoky, rTMS, léčitelka… opravdu mnoho hospitalizací na psychiatrii. Taky nic z toho nikdy nebyl zázrak. Léků beru hodně, většinou max dávky… jako taky je mi třeba líp, když jsem doma a ležím, ale prostě vím, že to není řešení a že tak žít nechci.
Nevím, co máš za diagnózy, ale určitě jsi ještě nevyzkoušela vše, třeba na deprese ketamin, psilocybin atd. jsou teď studie, nebo ty elektrošoky, rTMS, fototerapie… Pokud nemáš těžké deprese, tak i na jiné diagnózy jsou různé postupy, tu rTMS třeba dávají i na OCD, panickou poruchu atd., ketaminem asistovanou terapii taky i na úzkostné a posttraumatické poruchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 16:28
@Anonymní píše:

Mě taky normální život nudil a depresil, odcestovala jsem dělat na farmy do zahraničí kde mě nikdo neprudil, našla jsem si pak doma farmáře, jsem žena v domácnosti, mám dítě, starám se o kozy a slepice, občas hosty a jsem spokojená… Ono toho dnes na ženský je kladeno strašně moc a přitom ten nejjednodušší život je za mě ten nej :palec: ale každý to má jinak..

• Citovat
  • Upravit
15995
21.12.22 16:30

Tak je dost divne, ze terapie jsou posledni zachrana, ja bych to povazovala za dost zasadni prvni krok, obcas teda druhy, protoze z tech nejvetsich s*cek nekdy fakt pomuze okamzite nasazeni leku a terapie ma smysl az pak. Tak drzim palce, aby to pomohlo. Tezko radit nejakou svepomoc, kdyz nevime, co uz mas za sebou, hodne se toho dnes mota kolem mindfulness a gratitude (vdecnosti) a pokud mas fakt strach cokoliv delat, mozna neco z kognitivne behavioralni terapie, jestli tomu nemotam nazev - ta je pokud vim dobre spis o nacviku, nez nejakem vrtani se v tom, co a proc se stalo.
Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.12.22 16:45

Co za léky bereš a kdo ti je napsal?

Vyzkoušela si cokoliv? Tedy třeba hospitalizaci a nebo stacionář?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
21.12.22 17:32

Nastavit si v hlavě, že ty terapie určitě pomohou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 21:35

@beruska9 právě takové terapie mě čekají. děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.22 21:40
Děkuji vám, ano už jsem zkoušela všechno. @Ou Byla jsem 2 krát na psychiatrii, vyšla jsem z ní a bylo to ještě horší. Léky pomohou na chvíli. Ztratila jsem totálně chuť do života. Našla jsem si přítele, tak ten má alespoň trošku posouvá vpřed.
@Anonymní píše:
Mě taky normální život nudil a depresil, odcestovala jsem dělat na farmy do zahraničí kde mě nikdo neprudil, našla jsem si pak doma farmáře, jsem žena v domácnosti, mám dítě, starám se o kozy a slepice, občas hosty a jsem spokojená… Ono toho dnes na ženský je kladeno strašně moc a přitom ten nejjednodušší život je za mě ten nej :palec: ale každý to má jinak..

Takový život by mi nejvíc vyhovoval, ale zatím jsem nevzala odvahu se vybrat na nějaké takové místo. Nynější stav je už trošku mírnější než to bylo když jsem byla mladší ale okolí je takové, že na mě tlačí z každé strany

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.22 21:43

@Lollitka Zkoušela jsem všechno co se dalo. Jak jsem psala, psychiatrie a léčení už nepřipadá v úvahu. Chci ještě vyzkoušet koupele, možná se trošku psychicky uvolním. Navíc mám i tělesný handicap, který mi brání v provádění většiny prací, ale snažím se hledat něco, co mě zaměstná.

• Citovat
  • Upravit
21
4.1.23 13:26
@Anonymní píše:

Co třeba několikatýdenní diagnostický pobyt na psychiatrii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková