Atopický ekzém okolo očí :-(

Anonymní
5.12.11 15:14

Atopický ekzém okolo očí :-(

Ahoj, nevím si rady. Před dvěma lety se mi objevily okolo očí červené fleky, vypadá to jako brýle. Prostě po celém obličeji mám pěknou pleť, jen okolo očí. V těhotenství se to zhoršilo. Doktoři řekli, že je to AE. V dětství jsem ho měla na rukou, je

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.12.11 15:14

Můj problém. Máte někdo vychytávku, jak se toho zbavit? Mám malinké miminko a nemám s ním ani jednu fotku. Jak děsně vypadám. Jak nestvůra :poblion:

• Citovat
  • Upravit
andyn82
5.12.11 15:39

Ahoj, a co zkusit krém na atop. ekzém (Bioderma, A Derma), promazávat, promazávat. Myslím, že ta A Derma by byla možná lepší, je trochu mastnější. Všechny běžný krémy na oči ti budou na prdek, protože to spíš atop. kůži podráždí.Tyhle jsou sice na tělo a obličej, ale je to v podtatě jedno. Já mám ekzém na těle, v obličeji jsem ho jako na jediným místě na těle nikdy neměla, ale tyhle krémy mi opravdu zabíraj.Žádnou vychytávku pro tebe nemám, ale ono stejně asi každýmu zabírá trochu něco jinýho :nevim: .

• Citovat
  • Upravit
20557
5.12.11 16:09

Já jsem se toho zbavila používáním hydrofilního oleje od Atoku. Nechtěla jsem kortikoidy a tohle pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.11 16:13
peggy.sl píše:
Já jsem se toho zbavila používáním hydrofilního oleje od Atoku. Nechtěla jsem kortikoidy a tohle pomohlo.

Jako, že zmizel úplně nebo se Ti vrací? Já už jsem s toho úplně vyřízená. Je to jak alchymie, zabrala mi lopuchová mast, ale po třech dnech to mám znovu. :roll:

• Citovat
  • Upravit
20557
5.12.11 16:22
Anonymní píše:
peggy.sl píše:
Jako, že zmizel úplně nebo se Ti vrací? Já už jsem s toho úplně vyřízená. Je to jak alchymie, zabrala mi lopuchová mast, ale po třech dnech to mám znovu. :roll:

Zmizel úplně. Lopuchovou mast jsem taky zkoušela a bylo to ještě horší. Máš to i oteklé, nebo jenom suché a červené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.11 16:24
peggy.sl píše:
Anonymní píše:
peggy.sl píše:
Jako, že zmizel úplně nebo se Ti vrací? Já už jsem s toho úplně vyřízená. Je to jak alchymie, zabrala mi lopuchová mast, ale po třech dnech to mám znovu. :roll:
Zmizel úplně. Lopuchovou mast jsem taky zkoušela a bylo to ještě horší. Máš to i oteklé, nebo jenom suché a červené?
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.11 16:25

Suché a červené a dost to svědí. :( Zatím teda nepomohlo nic. Dneka jsem koupila ještě konopnou mast, tak uvidim. Jinak zkusim ten olej, i když je fakt, že každýmu zabere něco jinýho …

• Citovat
  • Upravit
20557
5.12.11 16:29

Já jsem ten olej měla strčený v lednici a úplně jsem zapomněla, že ho mám, tak jsem si řekla, že to bude poslední možnost a ono to fakt pomohlo. Chce to něco bez chemie a na olejové bazi, ta nejlépe proniká do kůže. Potom dej vědět, jestli ti to konopí pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.11 16:31
peggy.sl píše:
Já jsem ten olej měla strčený v lednici a úplně jsem zapomněla, že ho mám, tak jsem si řekla, že to bude poslední možnost a ono to fakt pomohlo. Chce to něco bez chemie a na olejové bazi, ta nejlépe proniká do kůže. Potom dej vědět, jestli ti to konopí pomohlo.

Dám vědět. I když je to z lékárny. Tak tomu moc nedávám. Mám slíbenou mastičku od švagrové, co to vyrábí doma, tak si myslím, že ta domácí bude mít větší účinek :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.11 16:33

A jakej ten olej máš? KOukám na webovky a je jich tam celá řada. :?:

• Citovat
  • Upravit
8523
5.12.11 16:38

HOlce se ten ekzém okolo očí občas dělá taky a kožní dr. jí předepsala Protopic. Párkrát jí máznu a je to pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
5.12.11 16:42

Malá měla ložiska na jednompředloktí, dostala jsem různé vzorky,nejlépe nám ale pomohl Bepanthen. Jinak velmi dobrý byl krém od Avene, nějaký pro supercitlivou pleť. Jinak kožní říkala, že opravdu mazat mazat, aspoň 3× denně, že když se ta kůže promazává, nemohou se jakoby alergeny (ekzém je alergie) dostat hlouběji a působit hluboké ložisko a velké škody. Čím víc mažeš, tím líp.
Vzhledem k lokaci bych se vyhýbala jakémukoliv líčení, nemohlo to problém vyvolat?! To je často příčina u těch očí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.11 16:50
Betty03 píše:
Malá měla ložiska na jednompředloktí, dostala jsem různé vzorky,nejlépe nám ale pomohl Bepanthen. Jinak velmi dobrý byl krém od Avene, nějaký pro supercitlivou pleť. Jinak kožní říkala, že opravdu mazat mazat, aspoň 3× denně, že když se ta kůže promazává, nemohou se jakoby alergeny (ekzém je alergie) dostat hlouběji a působit hluboké ložisko a velké škody. Čím víc mažeš, tím líp.
Vzhledem k lokaci bych se vyhýbala jakémukoliv líčení, nemohlo to problém vyvolat?! To je často příčina u těch očí…

Nene, právě že se nelíčím … Už nějaký čas. Jako snažím se přijít čím to je. Někdy to mám horší, jindy lepší. Zlo je teda čokoláda a světlý pečivo. Bepanthen jsem zkoušela, ale měl jsem pak kůži děsně suchou. Doporučili mi i grepový olej, ale taky nic moc. :roll: Kortikoidy nechci. Tak uvidim, co to konopí.

• Citovat
  • Upravit
20557
5.12.11 16:55
Anonymní píše:
A jakej ten olej máš? KOukám na webovky a je jich tam celá řada. :?:

Teď mám Avokádový, předtím jsem měla Aloe vera. Stojí okolo dvou stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek