Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, máte některá zkušenosti s pásovým oparem nad úrovní kalhotek. Mám pupínky na pravé i levé straně a uprostřed také. Jak dlouho se rozšiřuje než se začne hojit? Já ho měla na stehnu a po asi měsící když se mi zahojil tak se mi začal dělat nový, prý jsem oslabená po porodu. Jinak po tom prvním dostala moje 2,5 měsíční holčička neštovice asi po třech týdnech co mi začal, kojím ji a prý to je malá šance na přenos a prdlačka. ![]()
No já měla pásový opar nedávno…od pupíku až k páteři. Výsev puchýřků mi trval asi týden, tehdy to taky hrozně bolelo (nervy v té oblasti). Potom se to začalo hojit, já si to mazala droždím a to na hojení moc pomohlo. Teď už to mám zahojené, ale pořád mi v té oblasti přetrvává takové vnitřní svědění
. Jo a já tedy užívala i homeopatika. Jinak též kojím a malá naštěstí neštovice nechytla.
Já volala na infekční a doktor mi řekl ať si to mažu genciálkou a kdyby se to zhoršovalo ať s tím příjdu a na kožním mi doktorka řekla ať se příjdu do týdne ukázat. Tak nevím jestli dělám dobře. Mám to dnes tředí den a pěkně to v noci svědilo, tak to bude ještě určitě hůř.
Jo jo, ta bolest začala jako první…myslela jsem, že mám nachlazená záda nebo ledviny…pak ale vyskákaly v pásu puchýře a bylo jasno. To už to bolelo nesnesitelně, sotva jsem lezla. No o mazání violetí mi doktor taky říkal, ale prý až to bude praskat, kdyby to mokvalo. Naštěstí to droždí to vysoušelo, takže k žádnému mokvání nedošlo. Jinak mi taky napsal antivirotika - Zovirax tablety.
Mě teda do teď nebolelo vůbec nic, jen jsem si našla svědící pupínek a pak koukám ,že jich mám víc po celém pase vepředu a do boku a ty svědí pěkně.
Ty kvasnice musím zkusit také a vitamín určitě taky. A ty jsi si připadala nějak oslabená nebo jaká je příčina, uvádí se stres a oslabení imunity.
Přesně jako u Jazune, nejdřív bolest, dost silná, pak výsev puchýřků a asi týden se rozšiřoval. Do dnes mám jizvu.
Ne, ne měla jsem ho naštěstí poměrně malý na rameni (zepředu nad prsem).
No já ho měla asi před měsícem na stehnum a teď když se mi hojí a mám tam už jen flíčky tak se mi dělá na pase pod břichem, to jsem jako fakt nečekala.
Na tom stehnu to bylo dobrý, ale v pase to bude asi fakt něco. Ty jsi na to něco brala?