Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mám 2,5 měsíční miminko a stále kojím ,ale má atopický ekzém na internetě jsem našla jen velice stručně co nesmím jíst ,ale když nesmím mléko co můžu vlastně snídat protože vše obsahuje mléko- máslo,jogurt,pomazankové, máslo
![]()
A recepty jsem žádné nenašla
![]()
vejce smazena,plnena,peci se da bez mleka,takze ruzne domaci kolace,zeleninovy salat s pecivem plus treba rybicky,pomazanky se daji delat s olivovym olejem ,oho je,kvalitni sunku,ja si pod ni normalne kapu na chleba oliv. olej a v jiznich zemich to je bezne
Vítej do klubu, že má ekzem od očkování hexou?
já už dva měcíce bojuju
no tak pokud skutečně hodláš vynechat veškerou mléčnou bílkovinu, nezbyde ti k jídlu téměř nic, ale zase stačí asi tak 14 dnů, tělíčko se vyčistí a pak se dá opatrně zavést zpět a zloušet, co to udělá. Recepty nenajdeš, protože k jídlu nezbývá nic, z toho nikdo recept neudělá.
Pomazánky na namazání se dají koupit sojové, ale i soja je alergen, tu bych ze začátku nedoporučila. Tak já snídá, chleba se šunkou, kupuju v Lidlu, tu krůtí Dulano, má vysoký obsah masa a nemá žádné stopy laktozy. většinou si hned ráno uvařím rýži a pojídám rýži, jak mám hlad, na kousky nakrájím krůtí, osmažím, zamíchám, mám to v míse a to pojídám.
a brokolici. My jsme dva dny po další hexe a co se jí zase vyrazilo, to ti ani nebudu povídat. Ještě by se dala třeba švestková povidla nebo meruňková marmeláda, musíš zkusit, jahodová asi ne, jahody obecně dráždí.
Ahoj. Myslím, že žlutá Flora mléko neobsahuje. Aspoň ne před rokem, to řešila moje kamarádka.
vejce NE, bílek je silný alergen, údajně nevadí skrytá vekce jako v pečivu, ale určitě ne smažená nebo vařená.
Žlutá flora, jo? Hned dneska jedu na nákup a kouknu na to, díky.
@terinka4444 píše:
vejce NE, bílek je silný alergen, údajně nevadí skrytá vekce jako v pečivu, ale určitě ne smažená nebo vařená.Žlutá flora, jo? Hned dneska jedu na nákup a kouknu na to, díky. [/ci
zakladatelka nepise nic o alergii na vejce,pise o mleku
pokud na ne ma alergii,tak vadi i skryta v pecivujinak nevadi ,vejce jsou velmi zdrava a pri kojeni dulezita
@terinka4444 měla už náznak před hexou ,ale pila jsem velice velké množství mléka ![]()
dneska jsem si udělala vločky s vodou a přidala nakrájené jablko
kel koukni tady http://www.dasopi.cz/…k/125-atopak hezky popsáno, s jídlem je to boj
@terinka4444 píše:
Vítej do klubu, že má ekzem od očkování hexou?![]()
já už dva měcíce bojuju
![]()
no tak pokud skutečně hodláš vynechat veškerou mléčnou bílkovinu, nezbyde ti k jídlu téměř nic, ale zase stačí asi tak 14 dnů, tělíčko se vyčistí a pak se dá opatrně zavést zpět a zloušet, co to udělá. Recepty nenajdeš, protože k jídlu nezbývá nic, z toho nikdo recept neudělá.
Pomazánky na namazání se dají koupit sojové, ale i soja je alergen, tu bych ze začátku nedoporučila. Tak já snídá, chleba se šunkou, kupuju v Lidlu, tu krůtí Dulano, má vysoký obsah masa a nemá žádné stopy laktozy. většinou si hned ráno uvařím rýži a pojídám rýži, jak mám hlad, na kousky nakrájím krůtí, osmažím, zamíchám, mám to v míse a to pojídám.![]()
![]()
a brokolici. My jsme dva dny po další hexe a co se jí zase vyrazilo, to ti ani nebudu povídat. Ještě by se dala třeba švestková povidla nebo meruňková marmeláda, musíš zkusit, jahodová asi ne, jahody obecně dráždí.
Nám se atop objevil pár dnů po 3. dávce hexavakcíny (u obou kluků)a pak se zhoršoval po každém dalším očkování. Na těle starší syn nesnese ani úplet ze 100% bavlny, takže do šesti let měl na těle jen 100% bavlněné plátno - trenýrky, pyžama, kalhoty na hraní místo tepláků jsme nechávali šít, košile se naštěstí dají koupit. Protože se syn už začal ptát, kdy bude konečně moct nosit trika jako ostatní děti, tak jsme vyzkoušeli biokokos místo plátěných trenýrek a zdá se, že ho snese taky. Takže teď mám objednané ušití trik a tílek z biokokosu a doufám, že to vyjde.
Jo a koupeme ve vodě s olivovým olejem (do půl vany cca 10 ml oleje) nebo musíme (staršího vždy, mladšího občas)po koupání celého promazat Adermou Exomegou.
Z jídla každému atopikovi vadí něco jiného, je to potřeba vyzkoušet.
taky existuje máslo - růžové dětské - to neobsahuje KB - dávám synovi, alergikovi, atopikovi. Hodně pomazánek mají ve zdravých výživách - brokolicová, apod (to teda bych nepozřela jak smrdí, ale prckovi chutná) a v DMku mají moc dobré pomazánky rajčatové, paprikové apod… v pečivu není ve většině toastových chlebách..takže můžeš dát toast chleba, máslo, marmeláda či pomazánka,…když začneš zkoumat, zjistíš, že toho je docela dost…Sušenky v DM či zdravých výživách taky koupíš bez KB…v případě zájmu písni SZ…dám víc tippů či info..