Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám dceru 6m a má atopický exem. Chtela bych vyzkoušet nějakou konopnou mast, máte někdo s nějakou zkušenost? Přemýšlela jsem i nad domácí, ale to nevím jestli můžu dát miminku. Podělte se. Zatim používáme A-dermu a přestala fungovat.Diky ![]()
@Anais Brno Mě právě dr jen řekla, že mám mazat a že, detem to většinou samo zase přejde. Cetla jsem jestli to nemůže bejt alergie na bílkovinu, ale to zase psali, že je krev ve stolici a to nikdy neměla.
@Molly33 ekzém má vždy vnitřní příčinu… určitě bych na mimco nepoužívala konopné masti.
Porad se v lékárně
Mrkni na masticky od Karla Hadka.
Konopne jsou taky dobre.
Musis zkouset, co sedi zrovna jemu.
Kazdopadne alergen muze byt jakykoliv, ne jen mleko.
Nám hodně pomohlo od purity vision dětské tělové máslo
Dcera měla taky atopický ekzem cca v půl roce… zkusila jsem kde co.. i nám pak dala dětská kortikoidovou mast..po té to zmizelo.. ale brzo to zase bylo zpátky.. pak jsem zkusila to od purity a docela brzo to zmizelo.. objevilo se to ještě jednou.. ale stačilo zase parkrat namazat a zmizelo to.. teď bude mít dcera 3 roky a od té doby se ji to neudělalo ….. výborná je i zinková mast.. začala jsem ji po maslu taky hodně používat na opruzeniny na zadačku (je i pry na ekzematickou pokožku)
Objednala bych dítě na alergologii.
ABKM může být i bez střevních potíží v čistě kožní formě. Ale Nemusí to být ABKM, alergenů je spousta.
Promazávala bych raději mastmi přímo určenými na ekzém než konopnou mastí a pátrala po příčině (alergenu).
@Denny97 zinkovou jsem zkoušela nepomáhá, ale pomáhá aspoň na zadeček 😊. Zkusím to máslo děkuji ![]()
@Whitedog Dětská je i alergo tak si myslím, že kdyby si myslela že je to přímo nějaká alergie tak řekne 🤷🏻♀️.Je to hodně dobrá doktorka.Ono se to po žádném jídle nezhoršuje Oravě je to pořád stejné akorát ve vodě a když jí namazu tak to vyleze více.
@Molly33 Rozumím dobře, že se to horší po koupání? Kup filtr na vodu, čím myješ, pereš a mažeš teď?
Jinak jako atopikovi mi konopná nepomohla, ale každýmu sedne něco jiného.
Jinak to, že je dětská alergo a neřekne ti, že to potenciálně může být alergie mi přijde špatný. Podobně moje kožařka volila vždy postup kortikoidy - nazdar, právě specializovaná alergoložka to vždy nevzdávala a dávala tipy, co ještě zkusit.
S konopnou masti zkusenost nemam. Kazdopadne v tomhle veku jsme ekzem resili take. Spojitost s jidlem jsme fakt nikdy nenasli, po koupani to vice “vylezalo” ale nemyslim, ze to zhorsovalo. Pouzivala jsem Biodermu Atoderm na koupani/mazani, olejove lazne Linolla a ovesnou koupel. Na loziska Locoid. Kolem roku se to vyrazne zlepsilo a zatim se nevraci.
@ztracena_brambora Ano vždycky ve vodě vylezou červené fleky a po koupání do půl h pryč. Peru od narození v Eurona mimi. Myla jsem jen vodou teď jsem zkusila minulý týden koupit Linola olej do koupele a mažu A-derma krém asi měsíc mažu ze začátku dobrý a teď už nepomáhá předtim fleky mizeli a teď jsou pořád stejné a na stejném místě akorát jsem si začala všímat že vylezou i po mazání poslední dobou. Detska mi jen řekla, že pokožka špatně dýchá ukázala mi nějaké obrázky a tu mast s kortikoidy říkala že jen kázat kdyby to bylo hodně špatne a ukázala fotky jak moc. S po žádném jidle se to nějak nehorší přijde mi, že je to pořád stejné právě.
@Maggdallena Možná jsem se špatně vyjádřila spíše to také více vyleze a tak po půl h co je venku z vaničky to zase zmizí.