Atopický exem u 6 měsíčního miminka

81
2.1.23 05:51

Atopický exem u 6 měsíčního miminka

Ahoj holky, mám dceru 6m a má atopický exem. Chtela bych vyzkoušet nějakou konopnou mast, máte někdo s nějakou zkušenost? Přemýšlela jsem i nad domácí, ale to nevím jestli můžu dát miminku. Podělte se. Zatim používáme A-dermu a přestala fungovat.Diky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anais Brno
2.1.23 05:57

Pokud má atopak, tak nejdřív vyřeš původce,/ alergen.
:,(

• Citovat
  • Upravit
81
2.1.23 06:18

@Anais Brno Mě právě dr jen řekla, že mám mazat a že, detem to většinou samo zase přejde. Cetla jsem jestli to nemůže bejt alergie na bílkovinu, ale to zase psali, že je krev ve stolici a to nikdy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
2.1.23 06:24

@Molly33 ekzém má vždy vnitřní příčinu… určitě bych na mimco nepoužívala konopné masti.
Porad se v lékárně

• Citovat
  • Upravit
81
2.1.23 06:29

@Anais Brno Díky za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.1.23 07:42

Mrkni na masticky od Karla Hadka.
Konopne jsou taky dobre.
Musis zkouset, co sedi zrovna jemu.

Kazdopadne alergen muze byt jakykoliv, ne jen mleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
2.1.23 07:43

Nám hodně pomohlo od purity vision dětské tělové máslo
Dcera měla taky atopický ekzem cca v půl roce… zkusila jsem kde co.. i nám pak dala dětská kortikoidovou mast..po té to zmizelo.. ale brzo to zase bylo zpátky.. pak jsem zkusila to od purity a docela brzo to zmizelo.. objevilo se to ještě jednou.. ale stačilo zase parkrat namazat a zmizelo to.. teď bude mít dcera 3 roky a od té doby se ji to neudělalo ….. výborná je i zinková mast.. začala jsem ji po maslu taky hodně používat na opruzeniny na zadačku (je i pry na ekzematickou pokožku)

https://www.dm.cz/…2900831.html

https://www.dm.cz/…2902712.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
2.1.23 08:01

Objednala bych dítě na alergologii.
ABKM může být i bez střevních potíží v čistě kožní formě. Ale Nemusí to být ABKM, alergenů je spousta.
Promazávala bych raději mastmi přímo určenými na ekzém než konopnou mastí a pátrala po příčině (alergenu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.1.23 08:27

@Denny97 zinkovou jsem zkoušela nepomáhá, ale pomáhá aspoň na zadeček 😊. Zkusím to máslo děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.1.23 08:30

@Whitedog Dětská je i alergo tak si myslím, že kdyby si myslela že je to přímo nějaká alergie tak řekne 🤷🏻‍♀️.Je to hodně dobrá doktorka.Ono se to po žádném jídle nezhoršuje Oravě je to pořád stejné akorát ve vodě a když jí namazu tak to vyleze více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.1.23 08:31

@Lucie_Sx Mrknu na to díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.23 09:05

@Molly33 Rozumím dobře, že se to horší po koupání? Kup filtr na vodu, čím myješ, pereš a mažeš teď?
Jinak jako atopikovi mi konopná nepomohla, ale každýmu sedne něco jiného.
Jinak to, že je dětská alergo a neřekne ti, že to potenciálně může být alergie mi přijde špatný. Podobně moje kožařka volila vždy postup kortikoidy - nazdar, právě specializovaná alergoložka to vždy nevzdávala a dávala tipy, co ještě zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
2.1.23 09:19

S konopnou masti zkusenost nemam. Kazdopadne v tomhle veku jsme ekzem resili take. Spojitost s jidlem jsme fakt nikdy nenasli, po koupani to vice “vylezalo” ale nemyslim, ze to zhorsovalo. Pouzivala jsem Biodermu Atoderm na koupani/mazani, olejove lazne Linolla a ovesnou koupel. Na loziska Locoid. Kolem roku se to vyrazne zlepsilo a zatim se nevraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.1.23 09:24

@ztracena_brambora Ano vždycky ve vodě vylezou červené fleky a po koupání do půl h pryč. Peru od narození v Eurona mimi. Myla jsem jen vodou teď jsem zkusila minulý týden koupit Linola olej do koupele a mažu A-derma krém asi měsíc mažu ze začátku dobrý a teď už nepomáhá předtim fleky mizeli a teď jsou pořád stejné a na stejném místě akorát jsem si začala všímat že vylezou i po mazání poslední dobou. Detska mi jen řekla, že pokožka špatně dýchá ukázala mi nějaké obrázky a tu mast s kortikoidy říkala že jen kázat kdyby to bylo hodně špatne a ukázala fotky jak moc. S po žádném jidle se to nějak nehorší přijde mi, že je to pořád stejné právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.1.23 09:25

@Maggdallena Možná jsem se špatně vyjádřila spíše to také více vyleze a tak po půl h co je venku z vaničky to zase zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí