Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, nevim, jestli ti primo poradim protoze nam dceru operovali v jejich 2 mesicich, takze to je jine, nez pak detatko, kteremu je uz vic jak rok.
Ale osobne bylo pro me nejhorsi ty hodiny pred oparaci, uz moc nemohla papkat, a samozrejme ta cast, kdy si ji meli prebrat a louceni pred predsalim.
Premedikaci a nejaky oblbovak ji dali jeste na pokoji.
Pak ji odvezli v kocarku az do predsalku, mala samozrejme vzhledem k veku v klidu.
Chapu, ze mas strach, to vsichni, ale musis verit, ze to bude dobre. Zkus nepanikarit predem. Dneska jsou ty operace deti na velke urovni.
Kde budou maleho operovat?
Nám dceru operovali 5 dní po porodu. Narodila se s rozštěpem rtů, tak jsme rovnou z porodnice fičeli na korekci do Brna. Zvládla to stokrát líp, než já. Neboj, děti jsou šikovné.🙂
Premedikace zabere, nejhorší je nemožnost jíst ( ani nakojit) několik hodin před operací a probouzení z narkózy, opět bez možnosti jídla. Držím palce.
@Anonymní píše:
@marcellia Děkuju…ve FN HK zakl.
To bude dobry, neboj ![]()
Což o to před se to ještě dá, když půjdete na řadu brzy, ale potom. Obě děti jsem měla kolem roku a půl v narkoze a ani jeden to nesnášel úplně nejlíp. Víc jak hodinu po tom mi řvali, takže nositko a chovala jsem. Poprvé jsem to netušila a myslela jsem, ze mi upadnou ruce, protože se dcera i dost rvala.
Maminky, která máte zkušenost s operací u dítěte kolem roku? Jak jste to zvládli? Co bylo nejhorší? Čeká nás to za pár dní a já už silim… nejvíc se bojím, že nezabere premedikace a že bude brečet a nebude chtít jít ode mě, až ho budu muset před sálem předat..