Je to moje dítě!

Anonymní
2.1.23 01:42

Je to moje dítě!

Ahoj, za dva týdny mam termín porodu a cim víc se to blíží, tím víc jsem nervózní. Ani te tak z porodu jako z moji Mamky 😃 🙈 Bude to první mimco v rodině, mamka se na vnouče strasne moc tesi. Někdy až moc..nezepta se, jak se mam já ale jen jak se má,,její bublinka,, (opakuji, ze termín mam sz za dva týdny, tudíž ještě není na světě)😂 Už plánuje, ze hned jak prijdu z porodnice tak ji dam ven kočárek..to jsem ji hned rekla at s tím nepočítá, za prve bude půlka ledna (muze mrznout) a chci byt nejskou dobu doma s mimcem a manželem a,,zžívat se,, a samozřejmě na první prochazku chci jit já. Když od ni odcházím z navstevy, loučí se semnou se slovy,,dávej mi na tu moji bublinku pozor,,..vazne, je to cele tehotentvi a už na to nedokážu říct nic, jen převalit oci..Do toho mame ještě každá jiný názor na výchovu, ptala se me, jestli už mam koupeny dudlík, rekla jsem ze ano ale ze ho nebudu dávat automaticky od narození, ze budu rada, když to půjde bez dudliku a ona hned,,no, jestli bude po Martinkovi (muj mladší bratr) tak bude na dudliku zavislak od narození,, Ne! nebude po martinkovi! Bude buď po me a nebo po manželovi 😃 a tak je to se vším..jestli bude po..(nějaký člen rodiny) tak se nevyspis, tak nebude mít rada vodu atd.. Bojím se, ze mě nebude respektovat a budu ji mít doma snad každý bozi den (bydlime o par baraku vedle). Nechci ji brát vnouče, to vůbec, ale tak jako to bude její první vnouče, tak to bude naše první dítě a chci hlavně ty začátky,,mít jen pro nás,,. Co mě ještě trápí je sociální sítě, dává tam každou,,blbost,, a já proste nechci, aby tam vystavovala moje dítě. Vím 100pro, ze jak ji pošlu fotku z porodnice, do minuty si ji hodí na fb a bude se chválit..nechci znít vycurane, ale mame spoustu společných přátel a chci se pochlubit jako první 😃 ne aby se to moji kamarádi dozvěděli od moji Mamky. To za prve a za druhé vidím, jak skoro každý den dává fotky mych mladších sourozenců..já mam proste na tohle jiný názor a nechci, aby me dítě každý ocumoval, a hlavně to ty lidi ani nezajímá. Chci ji to říct nějak stručně, aby si to vzala k srdci, ze nechci, aby me dítě dávala na internet ale přitom nechci, at je z toho smutná, ze se nemůže pochlubit..Mam toho na srdci strasne hodně, bude to i nejspíš hormonama ale úplně mi vadí, jsk ještě není na světě a ona si ji už ted přivlastňuje..Nevim jestli je na to nějaká rada, jsem rada, ze jsem to ze sebe mohla dostat 😃 Má tchyně s tchanem jsou v tomhle bozi, zeptají se jak se mam já, jestli něco nepotrebuju, zmini se už se tesi na malou a to je vše. Bojím se, co nastane, až se malá narodí, moc se na to s manželem těšíme ale já mam strašný strach, ze budu vnitřně,,soupeřit,, s moji mamkou. Přitom ona není zla, vím, ze to mysli dobře ale chci si naše mikinko užit se vším všudy a ne se hned od začátku nervovat kvůli každé blbosti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tala20
2.1.23 01:56
@Anonymní píše:
Bude to první mimco v rodině, mamka se na vnouče strasne moc tesi. Někdy až moc … Už plánuje, ze …

Budeš strašně ráda, když Ti matka pomůže s péčí o dítě. Budeš to potřebovat, a budeš jí za tuhle pomoc vděčná.

To ostatní jsou nevýznamné drobnosti. Zabýváš se jimi, protože nemáš co dělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.23 02:01

Tady jde i o to, ze mamka byla na mě a na mladšího brachu sama, musela chodit do práce a ja jsem se od 14let starala o mimino (brachu) až do jeho 5 let. Byla jsem jak jeho druhá mamka, proto mi i možná vadí, ze ja jsem se ji starala o dítě a ona se chce ted starat o to me..Neříkám ze neuvitam pomoc, ale ze začátku bude doma s nami doma partner a o pomoc si chci říct, až ji budu potřebovat.

• Citovat
  • Upravit
45693
2.1.23 02:20

No ale nemuzes ji odriznout a pak si rikat o pomoc az uznas za vhodne. Musis to nejak sikovne vymanevrovat, aby do vas moc nezasahovala ale aby taky mela nejakou prilezitost malou videt atd…. Je to slozity, ale tvoje mama je takova a jinou nemas… a bud rada ze ti chce pomahat, manzel s tebou nebude doma vecne a budes jeste rada kdyz vezme obcas na hodinu kocarek. Prvni prochazku ji proste rekni ze chces ty a hotovo, ze muze mit nejakou dalsi a potom jeste spoustu prochazek, ze ji nic neutece.
A mimochodem, muze mit neco po tvem brachovi, vzdyt s nim ma taky spolecne geny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
2.1.23 02:43

Jako jsem babička taky, ale takhle jsem zdaleka nebláznila. V době, kdy se první vnouče narodilo, jsem byla hodně časově vytížená. Ale mladí ve mně vždycky měli pomoc. Jak s dítětem, tak ohledně jiných věcí doma. Jiný hlídač a pomocník bohužel v rodině není. To si tedy s babičkou užijete. Když jsem vozila, tak aby se máma dospala a v parku, kde je ticho, nejsou lidi a je lepší vzduch. Neobrážela jsem známé ve městě. A na fcb jsem fotky nedávala No každý jsme nějaký. Já mám zas určitě jiné manýry. Musíte se jí vymezit hned od začátku. Nic jiného nebude fungovat, než DĚKUJEME ZA NABÍDNUTOU POMOC. AŽ BUDEME NĚCO POTŘEBOVAT, OZVEME SE SAMI. A do omrzení opakovat. Potomky si přece nepořizujeme proto, aby si naše rodiče měli s čím hrát a aby se měli čím chlubit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
2.1.23 03:11

Souhlasím s eekk. citlive, ale důrazně se vymezit. drzim pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
2.1.23 03:14
@Anonymní píše:
Ahoj, za dva týdny mam termín porodu a cim víc se to blíží, tím víc jsem nervózní. Ani te tak z porodu jako z moji Mamky 😃 🙈 Bude to první mimco v rodině, mamka se na vnouče strasne moc tesi. Někdy až moc..nezepta se, jak se mam já ale jen jak se má,,její bublinka,, (opakuji, ze termín mam sz za dva týdny, tudíž ještě není na světě)😂 Už plánuje, ze hned jak prijdu z porodnice tak ji dam ven kočárek..to jsem ji hned rekla at s tím nepočítá, za prve bude půlka ledna (muze mrznout) a chci byt nejskou dobu doma s mimcem a manželem a,,zžívat se,, a samozřejmě na první prochazku chci jit já. Když od ni odcházím z navstevy, loučí se semnou se slovy,,dávej mi na tu moji bublinku pozor,,..vazne, je to cele tehotentvi a už na to nedokážu říct nic, jen převalit oci..Do toho mame ještě každá jiný názor na výchovu, ptala se me, jestli už mam koupeny dudlík, rekla jsem ze ano ale ze ho nebudu dávat automaticky od narození, ze budu rada, když to půjde bez dudliku a ona hned,,no, jestli bude po Martinkovi (muj mladší bratr) tak bude na dudliku zavislak od narození,, Ne! nebude po martinkovi! Bude buď po me a nebo po manželovi 😃 a tak je to se vším..jestli bude po..(nějaký člen rodiny) tak se nevyspis, tak nebude mít rada vodu atd.. Bojím se, ze mě nebude respektovat a budu ji mít doma snad každý bozi den (bydlime o par baraku vedle). Nechci ji brát vnouče, to vůbec, ale tak jako to bude její první vnouče, tak to bude naše první dítě a chci hlavně ty začátky,,mít jen pro nás,,. Co mě ještě trápí je sociální sítě, dává tam každou,,blbost,, a já proste nechci, aby tam vystavovala moje dítě. Vím 100pro, ze jak ji pošlu fotku z porodnice, do minuty si ji hodí na fb a bude se chválit..nechci znít vycurane, ale mame spoustu společných přátel a chci se pochlubit jako první 😃 ne aby se to moji kamarádi dozvěděli od moji Mamky. To za prve a za druhé vidím, jak skoro každý den dává fotky mych mladších sourozenců..já mam proste na tohle jiný názor a nechci, aby me dítě každý ocumoval, a hlavně to ty lidi ani nezajímá. Chci ji to říct nějak stručně, aby si to vzala k srdci, ze nechci, aby me dítě dávala na internet ale přitom nechci, at je z toho smutná, ze se nemůže pochlubit..Mam toho na srdci strasne hodně, bude to i nejspíš hormonama ale úplně mi vadí, jsk ještě není na světě a ona si ji už ted přivlastňuje..Nevim jestli je na to nějaká rada, jsem rada, ze jsem to ze sebe mohla dostat 😃 Má tchyně s tchanem jsou v tomhle bozi, zeptají se jak se mam já, jestli něco nepotrebuju, zmini se už se tesi na malou a to je vše. Bojím se, co nastane, až se malá narodí, moc se na to s manželem těšíme ale já mam strašný strach, ze budu vnitřně,,soupeřit,, s moji mamkou. Přitom ona není zla, vím, ze to mysli dobře ale chci si naše mikinko užit se vším všudy a ne se hned od začátku nervovat kvůli každé blbosti

Nejspíš je tato moderní babička se sociálními sítěmi už v důchodu, vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
2.1.23 03:16
@Anonymní píše:
Tady jde i o to, ze mamka byla na mě a na mladšího brachu sama, musela chodit do práce a ja jsem se od 14let starala o mimino (brachu) až do jeho 5 let. Byla jsem jak jeho druhá mamka, proto mi i možná vadí, ze ja jsem se ji starala o dítě a ona se chce ted starat o to me..Neříkám ze neuvitam pomoc, ale ze začátku bude doma s nami doma partner a o pomoc si chci říct, až ji budu potřebovat.

Je mi to jasný, a kde je ten Tvůj další mladší sourozenec či sourozenci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.23 03:25

@Takco Bohuzel není😃 je ji 48 a kromě mě a o skoro dva roky starší sestry má ještě 10leteho syna a 5 letou dceru😃 takze ze by si,,děti neuzila,, se říct nedá

• Citovat
  • Upravit
455
2.1.23 03:28

🤫

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.23 03:30

@Takco kde by byl? S mamkou přece :) Tata nás opustil, jak se bracha narodil, neplatil alimenty, nestaral se. Mamka musela hned od jeho narození začít chodit do práce aby nás uzivila a já jsem se jako 14lety,,musela,,začít starat o novorozence až někdy do jeho 5 let, pak si mamka našla přítele (ted už manžela) a mají spolu ještě jedno dítě (aktuálně ji je 5 let). Takze to není tím, ze by si mamka v životě děti,,neuzila,, spis si myslím, ze si uvědomuje, ze zanedbaná péči o své děti (hlavně teda o brachu) a ted to chce nějak,,napravit,, nebo nevim

• Citovat
  • Upravit
2218
2.1.23 04:01
@Anonymní píše:
@Takco kde by byl? S mamkou přece :) Tata nás opustil, jak se bracha narodil, neplatil alimenty, nestaral se. Mamka musela hned od jeho narození začít chodit do práce aby nás uzivila a já jsem se jako 14lety,,musela,,začít starat o novorozence až někdy do jeho 5 let, pak si mamka našla přítele (ted už manžela) a mají spolu ještě jedno dítě (aktuálně ji je 5 let). Takze to není tím, ze by si mamka v životě děti,,neuzila,, spis si myslím, ze si uvědomuje, ze zanedbaná péči o své děti (hlavně teda o brachu) a ted to chce nějak,,napravit,, nebo nevim

To mě taky napadlo. :D Jako znám to od extchyně, její děti neměly dobré dětství, tchán byl těžký alkoholik a ona makala jak divá, na tu dobu vydělávala nadstandardně, až z toho málem umřela, skončila jako ještě poměrně mladá na dlouho v nemocnici vyčerpaná, se srdcem. Tak ukazovala hlavně na vnoučatech, jak je obětavá a pečující. Co nemohly mít její děti, to se snažila vynahradit na vnoučatech a hlavně aby všichni kolem viděli. A i když hodná, takhle řešící traumata můžou být fakt problém, vede to až k naschválům - kolikrát just šla proti autoritě a přání rodičů a já z ní občas rostla. Ale já bych nestahovala kalhoty, když je brod daleko - tchyně byla už v důchodu. Vaše máma je jen o kousek starší než já a já si třeba nedovedu představit, že bych mohla teď nějak nadměrně kroužit kolem vnoučete, kdyby bylo. :mrgreen: Jediný co bych si ujasnila předem by byl ten zákaz postování fotek vaší dcery bez vašeho souhlasu. Zbytek stačí za pochodu. Ono je to občas jinak, než si člověk maluje, je možný, že se budete chtít nerušeně sžívat, ale taky je možný, že už pár dní po příchodu z porodnice budete za dvouhodinový vození v kočárku babičkou vděčná. Si představuju svoji dospělou dceru, co by dělala, kdyby čekala a já takhle coby budoucí babička vyváděla. Jak ji znám (ona je teda dost po mně), ta by řekla jen: „Hele máti, zklidni hormon, teď trochu přibrzdíme, jasný?“ :mrgreen: I když - mě by teda nenapadlo ji děsit, jaký to dítě bude či nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
2.1.23 04:06

Má ten Facebook veřejný nebo jen pro kamarády? Pokud jen pro přátele, tak by mi nijak nevadilo, že tam dává fotky.
S toh procházkou, pro začátek můžeš navrhnout, že na procházku budete chodit společně třeba 2× týdně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.23 04:45

Je to těžké, ale musíš určit hranice a ukázat, že pravidla určuješ ty! Já to v těhotenství neudělala a ještě rok po porodu jsem musela bojovat, aby mě furt nevyšoupávala. Přiznávám, že moji rodiče jsou extrém, ale je důležité to nepodcenit!

• Citovat
  • Upravit
3958
2.1.23 05:28

Co k tomu říct - dítě čeká dítě :) už jen ten nadpis - Je to moje dítě! - mi připomíná děti s bábovičkami na písečku :lol: Nemyslím to nijak zle, ono až se staneš maminkou, časem se otrkáš a snad se nebudeš bát poprosit vlastní mámu, aby nesdílela fotky vašeho miminka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí