Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kelsey píše:
Bude fajn, když se uklidníte obě. Ty vyšiluješ předem. Ale občas se pomoc mamky hodit bude.
přesně vyšiluje zbytečně, a obávám se, že babička, která chodí do práce, má 10leté a 5leté dítě, bude mít nějak moc zbytečného času na starání se ještě o vnučku
@inkakřivák píše:
Teď tady naříká, že ji máma bere dítě, které se ještě nenarodilo. A pak si bude stěžovat, že ji máma nehlídá. Protože jestli je tě nastávající babičce 48, má pětileté dítě, tak toho má tak akorát. Do práce, domů, a padnout. Takže jestli občas jednou za měsíc povozí, tak bude zakladatelka ráda. Zbytečná hysterie.
Hormony. To bohuzel neovlivni. ![]()
@mackA159 A mozek nic? Je dospělá, takže by ho měla umět použít. Zajímavé je, že většina těhotných je schopna chodit do práce a tam se chovat normálně. Hádám málokterá tam bude bezdůvodně stkat anebo předvádět nějaký ten hystericky výjev před klienty třeba. Ovšem doma, tam jo. No to je mi fuk. Ale myslím, že i těm hormonům by neměla tolik povolovat. Zejména pokud tedy jak píše se o sourozence starala převážně ona. Tak proč najednou předpokládá, že její matka se bude tlačit do péče o miminko?
@Tala20 píše:
Budeš strašně ráda, když Ti matka pomůže s péčí o dítě. Budeš to potřebovat, a budeš jí za tuhle pomoc vděčná.To ostatní jsou nevýznamné drobnosti. Zabýváš se jimi, protože nemáš co dělat.
presne tak! Pomoc budes potrebovat. Tak ji hlavne neuraz.
Uvedom si, ze hnizdis, jsi plna hormonu a zostrenych ochranitelskch emoci. v sestinedeli to bude jeste horsi. nemyslus jasne.
Mamince to takhle rekni…jsem plna emoci, vim, ze neuvazuji jasne a citim toto…prosim nezlob se na me a zkus me respektovat, nez to prejde (a to se vsad, ze prejde).
Mala bude mit super zapojujici se babicku, to kazde dite nena.
@inkakřivák píše:
@mackA159 A mozek nic? Je dospělá, takže by ho měla umět použít. Zajímavé je, že většina těhotných je schopna chodit do práce a tam se chovat normálně. Hádám málokterá tam bude bezdůvodně stkat anebo předvádět nějaký ten hystericky výjev před klienty třeba. Ovšem doma, tam jo. No to je mi fuk. Ale myslím, že i těm hormonům by neměla tolik povolovat. Zejména pokud tedy jak píše se o sourozence starala převážně ona. Tak proč najednou předpokládá, že její matka se bude tlačit do péče o miminko?
Ja to mela podobne, ale s tchyni. Akorat ona mi furt radila. Cely tehotenstvi do me rejpala, prolejzala hračky, dudliky, rikala co je jak špatně. Muzu ti rict ze me z toho solidne hrabalo, ze jsem uz mela strach jak kdyby mi dite chtela sebrat. Zadny hystericky vylev, jsem nedělala, utnula jsem kontakt. Protoze to den co den byl mazec poslouchat. Po porodu jsem k ni prijeli, mela nachystany kosik pro dceru, po jejim synovi co byl malej. No prachy byly prednejsi, za tejden ho prodala.
i autosedacku. Dceru nikdy v kocaru nevozila.
@Anonymní píše:
Ahoj, za dva týdny mam termín porodu a cim víc se to blíží, tím víc jsem nervózní. Ani te tak z porodu jako z moji Mamky 😃 🙈 Bude to první mimco v rodině, mamka se na vnouče strasne moc tesi. Někdy až moc..nezepta se, jak se mam já ale jen jak se má,,její bublinka,, (opakuji, ze termín mam sz za dva týdny, tudíž ještě není na světě)😂 Už plánuje, ze hned jak prijdu z porodnice tak ji dam ven kočárek..to jsem ji hned rekla at s tím nepočítá, za prve bude půlka ledna (muze mrznout) a chci byt nejskou dobu doma s mimcem a manželem a,,zžívat se,, a samozřejmě na první prochazku chci jit já. Když od ni odcházím z navstevy, loučí se semnou se slovy,,dávej mi na tu moji bublinku pozor,,..vazne, je to cele tehotentvi a už na to nedokážu říct nic, jen převalit oci..Do toho mame ještě každá jiný názor na výchovu, ptala se me, jestli už mam koupeny dudlík, rekla jsem ze ano ale ze ho nebudu dávat automaticky od narození, ze budu rada, když to půjde bez dudliku a ona hned,,no, jestli bude po Martinkovi (muj mladší bratr) tak bude na dudliku zavislak od narození,, Ne! nebude po martinkovi! Bude buď po me a nebo po manželovi 😃 a tak je to se vším..jestli bude po..(nějaký člen rodiny) tak se nevyspis, tak nebude mít rada vodu atd.. Bojím se, ze mě nebude respektovat a budu ji mít doma snad každý bozi den (bydlime o par baraku vedle). Nechci ji brát vnouče, to vůbec, ale tak jako to bude její první vnouče, tak to bude naše první dítě a chci hlavně ty začátky,,mít jen pro nás,,. Co mě ještě trápí je sociální sítě, dává tam každou,,blbost,, a já proste nechci, aby tam vystavovala moje dítě. Vím 100pro, ze jak ji pošlu fotku z porodnice, do minuty si ji hodí na fb a bude se chválit..nechci znít vycurane, ale mame spoustu společných přátel a chci se pochlubit jako první 😃 ne aby se to moji kamarádi dozvěděli od moji Mamky. To za prve a za druhé vidím, jak skoro každý den dává fotky mych mladších sourozenců..já mam proste na tohle jiný názor a nechci, aby me dítě každý ocumoval, a hlavně to ty lidi ani nezajímá. Chci ji to říct nějak stručně, aby si to vzala k srdci, ze nechci, aby me dítě dávala na internet ale přitom nechci, at je z toho smutná, ze se nemůže pochlubit..Mam toho na srdci strasne hodně, bude to i nejspíš hormonama ale úplně mi vadí, jsk ještě není na světě a ona si ji už ted přivlastňuje..Nevim jestli je na to nějaká rada, jsem rada, ze jsem to ze sebe mohla dostat 😃 Má tchyně s tchanem jsou v tomhle bozi, zeptají se jak se mam já, jestli něco nepotrebuju, zmini se už se tesi na malou a to je vše. Bojím se, co nastane, až se malá narodí, moc se na to s manželem těšíme ale já mam strašný strach, ze budu vnitřně,,soupeřit,, s moji mamkou. Přitom ona není zla, vím, ze to mysli dobře ale chci si naše mikinko užit se vším všudy a ne se hned od začátku nervovat kvůli každé blbosti
No, v nekterych vecech je konflikt bevyhnutelny. Treba fb, bojim se, ze si to nebude chti nechat vysvetlit.
Jste si blizke, budes na ni muset byt hnusna, nekdy neotevřít, nekdy odmitnout
A jinak te chapu, musi to byt otravne ![]()
@Tala20 píše:
Budeš strašně ráda, když Ti matka pomůže s péčí o dítě. Budeš to potřebovat, a budeš jí za tuhle pomoc vděčná.To ostatní jsou nevýznamné drobnosti. Zabýváš se jimi, protože nemáš co dělat.
Nevýznamné drobnosti? Jako že ji už neumí ani normálně pozdravit a hned den po návratu se k ní kýbluje, že jde vozit?
Hele sorry. Já si nechala taky dost sr+t na hlavu ty první týdny a teď mě to hrozně moc mrzí. Právě proto, že jsme se nesžili, já byla věčně nervní. Žádný klid na tu změnu.
Normálně jí zakladatelko řekni, že jsi ráda, že ti chce pomoct, ale jinak jasně vymez hranice a drž se jich.
@KeckaJ píše:
Nevýznamné drobnosti? Jako že ji už neumí ani normálně pozdravit a hned den po návratu se k ní kýbluje, že jde vozit?Hele sorry. Já si nechala taky dost sr+t na hlavu ty první týdny a teď mě to hrozně moc mrzí. Právě proto, že jsme se nesžili, já byla věčně nervní. Žádný klid na tu změnu.
Normálně jí zakladatelko řekni, že jsi ráda, že ti chce pomoct, ale jinak jasně vymez hranice a drž se jich.
nikdo se nekýbluje, to dítě se ještě ani nenarodilo
![]()
Kolik tak zakladatelce může být, když mámě je 48. Dvacet? Sama je ještě dítě zvyklé poslouchat mámu. Ono se to lehce radí, aby se proti ní vymezila, to bude ještě dlouho trvat. Ale mohou to být jen takové řeči, pokud má malé dítě a pracuje, tak to s tou přehnanou pomocí tak horké nebude.
@hanka.br. píše:
Kolik tak zakladatelce může být, když mámě je 48. Dvacet? Sama je ještě dítě zvyklé poslouchat mámu. Ono se to lehce radí, aby se proti ní vymezila, to bude ještě dlouho trvat. Ale mohou to být jen takové řeči, pokud má malé dítě a pracuje, tak to s tou přehnanou pomocí tak horké nebude.
A klidne ji může byt 28. Moji tchyni je taky 50, a manzelovi 31.
Tchyne ma taky maly dite.
@stinga píše:
nikdo se nekýbluje, to dítě se ještě ani nenarodilo![]()
No právě a ona už řeší jaké bude/nebude. Bude mít dudlík a ona půjde hned vozit.
Ze zkušenosti vím, že to se porodem nezmění. A pokud tak k horšímu.
Je třeba jasně sdělit stopku. Obzvlášť u soc. sítí. Pokud už teď vím, že sdílí kde co a bez filtru.
A ano bohužel znám hodně lidí, co NE nechápou. ![]()
@mackA159 píše:
A klidne ji může byt 28. Moji tchyni je taky 50, a manzelovi 31.Tchyne ma taky maly dite.
ještě mají o 2 roky starší ségru než je zakladatelka, ale to je jedno,
zakladatelka se starala o 14 let mladšího bráchu, kterému je nyní 10, takže jsou to velmi snadné počty - zakladatelce je 24
@stinga píše:
ještě mají o 2 roky starší ségru než je zakladatelka, ale to je jedno,
zakladatelka se starala o 14 let mladšího bráchu, kterému je nyní 10, takže jsou to velmi snadné počty - zakladatelce je píše: Více
Komentare jsem necetla. ![]()
@KeckaJ píše:
No právě a ona už řeší jaké bude/nebude. Bude mít dudlík a ona půjde hned vozit.Ze zkušenosti vím, že to se porodem nezmění. A pokud tak k horšímu.
Je třeba jasně sdělit stopku. Obzvlášť u soc. sítí. Pokud už teď vím, že sdílí kde co a bez filtru.
A ano bohužel znám hodně lidí, co NE nechápou.
tak babičce je 48, předpokládám, že chodí do práce, má děti 10 a 5 let, já tam zas až tak moc prostoru ke kýblování se nevidím,
ten fb to je pravda, ale zas - za mě se to hrozně přeceňuje, každý si myslí, že celý svět si sedne na p.rdel z jejich mimina, já když někdo dává své děti, tak se ani moc nedívám, a řeknu si hmmmm no pěkné, a beztak si myslím, že jediné zajímavé dítě je mé dítě
cizí mě netankují
@Tala20 píše:
Jak bude to potřebovat? ![]()
To jako bude neschopná se postarat o své dítě?
Přesně tohle jsem slyšela od tchýně a jak se ve mě vařila krev. Do prčic postarala se ona, tak snad i já/ona, ne?
Já sem 2m spala hodinu denně a neřekla jsem si o pomoc, protože jsem byla máma, stavěná na to a nechtěla sem aby mi malou někdo cizí bral. Až porodí, sama uvidí jak bude chtít.