Je to moje dítě!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80184
2.1.23 09:56

@stinga Ono je to úplně jedno, kolik jí je. Hysterická může být v osmnácti stejně jako prvomatka ve dvaačtyřiceti. Faktem je, že žena, která pracuje a doma má dvě děti 10 a 5 let, nebude mít moc času poskakovat kolem vnoučete řekla bych. Spíš to vidím na zklamání u zakladatelky v budoucnosti, že babička málo pomáhá.
Vždyť jediné, co by mi možná vadilo, tak cpani fotek na FB. Ale zatím žádné nemá, ne? A pokud je bude sdílet pouze uzavřenému okruhu osob, tak proč ne? Třeba svým příbuzným nebo kamarádce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80184
2.1.23 09:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
2.1.23 09:58
@inkakřivák píše:
@stinga Ono je to úplně jedno, kolik jí je. Hysterická může být v osmnácti stejně jako prvomatka ve dvaačtyřiceti. Faktem je, že žena, která pracuje a doma má dvě děti 10 a 5 let, nebude mít moc času poskakovat kolem vnoučete řekla bych. Spíš to vidím na zklamání u zakladatelky v budoucnosti, že babička málo pomáhá.
Vždyť jediné, co by mi možná vadilo, tak cpani fotek na FB. Ale zatím žádné nemá, ne? A pokud je bude sdílet pouze uzavřenému okruhu osob, tak proč ne? Třeba svým příbuzným nebo kamarádce?

no přesně, mnoho povyku pro nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80184
2.1.23 10:03

@Karolíta Proč neschopná? Klidně můžeš být jak chceš schopná. Ale upřímně není lepší mít někoho, kdo ti rozlišné na dítě, když jdeš na kontrolu po šestinedělí třeba? Nebo když dostaneš čtyřicítky horečky? Nebo když si zlomíš ruku? A takových možností je. Stačí třeba jít na úřad. Prosedis tam půl dne, a teď, kdy rádi plno viróz, není lepší tam dítě nebrat? A upřímně, co z toho máš, žes dva měsíce nespala? To není žádná zásluha, ale hloupost. Ty nemáš muže, který by alespoň přes víkend dítě obstaral, abys ho měla v noci jen na kojení? Nechápu. Můj muž by tohle nedopustil. A navíc, je to kec. Člověk by tohle nepřežil. Vědecký prokázané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56160
2.1.23 10:05

Jen to, že bude po bráchovi. Já. Moji oba synové mají přesně jednu vlastnost jako můj bratr. Se vždycky smejeme, že ta genetika si loví kde chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
2.1.23 10:06
@inkakřivák píše:
@Karolíta Proč neschopná? Klidně můžeš být jak chceš schopná. Ale upřímně není lepší mít někoho, kdo ti rozlišné na dítě, když jdeš na kontrolu po šestinedělí třeba? Nebo když dostaneš čtyřicítky horečky? Nebo když si zlomíš ruku? A takových možností je. Stačí třeba jít na úřad. Prosedis tam půl dne, a teď, kdy rádi plno viróz, není lepší tam dítě nebrat? A upřímně, co z toho máš, žes dva měsíce nespala? To není žádná zásluha, ale hloupost. Ty nemáš muže, který by alespoň přes víkend dítě obstaral, abys ho měla v noci jen na kojení? Nechápu. Můj muž by tohle nedopustil. A navíc, je to kec. Člověk by tohle nepřežil. Vědecký prokázané.
:mrgreen: tak zas ne každý má v šestinedělí zlomenou ruku a 40tky horečky - na úřad proč? takže jediné, co je u každé, je ta kontrola v šestinedělí - však zakladatelka má manžela, který si může vzít 14 denní otcovskou dovolenou, její mamince z práce asi na to volno nedají :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
2.1.23 10:08
@stinga píše:
tak babičce je 48, předpokládám, že chodí do práce, má děti 10 a 5 let, já tam zas až tak moc prostoru ke kýblování se nevidím,
ten fb to je pravda, ale zas - za mě se to hrozně přeceňuje, každý si myslí, že celý svět si sedne na p.rdel z jejich mimina, já když někdo dává své děti, tak se ani moc nedívám, a řeknu si hmmmm no pěkné, a beztak si myslím, že jediné zajímavé dítě je mé dítě :mrgreen: cizí mě netankují

No tam nejde ani tak o cizí normální lidi, kterým je to někde. Ale o možnost, že si dítě vyhlídne nějaký úchylák… Nebo, že fotky budou zveřejněny na pochybných webech. Třeba jak se dítě koupe nahatý ve vaně. Pokud paní nemá filtr tak je to těžký.

A ano chodí do práce a má 2 děti. Takže zakladatelka asi ví, jak se sítěmi matka pracuje. Plus se jí může do bytu kvartýrovat i s 5 letou. Tomu klukovi to bude jedno myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
2.1.23 10:10
@KeckaJ píše:
No tam nejde ani tak o cizí normální lidi, kterým je to někde. Ale o možnost, že si dítě vyhlídne nějaký úchylák… Nebo, že fotky budou zveřejněny na pochybných webech. Třeba jak se dítě koupe nahatý ve vaně. Pokud paní nemá filtr tak je to těžký.A ano chodí do práce a má 2 děti. Takže zakladatelka asi ví, jak se sítěmi matka pracuje. Plus se jí může do bytu kvartýrovat i s 5 letou. Tomu klukovi to bude jedno myslím.

nahatý dítě ti fb nevezme, to tam vůbec nejde dát, takže je to ošetřený,
tak matka se jí může nakvartýrovat maximálně přes víkend, a to už je na zakladatelce, jak si to ošéfuje - můj byt, můj hrad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
2.1.23 10:13
@stinga píše:
nahatý dítě ti fb nevezme, to tam vůbec nejde dát, takže je to ošetřený,
tak matka se jí může nakvartýrovat maximálně přes víkend, a to už je na zakladatelce, jak si to ošéfuje - můj byt, můj hrad

Vidíš, to jsem nevěděla…

Každopádně pokud bydlí o pár domů vedle, tak tam může i po práci. Ale souhlasím, že je to na zakladatelce. Proto píšu o vymezení jasných hranic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80184
2.1.23 10:14

@stinga Samozřejmě může. Já jen, že ne vždycky je to o neschopnosti. Prostě občas se může stát, že ta pomoc je nutná, ať je ta žena schopna jakkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.23 10:15

Dekuji všem za reakce :) Jinak je mi 24, od 19 hned po škole jsem začala sama bydlet, sama se živit. S manželem jsem 4 roky. Moje mamka do práce nechodí, její manžel pracuje v zahranici (tudíž je většinou 2 mesice pryč, 2 týdny doma) a penez vydělá hodně tak je s malou segrou doma (má zdravotní problémy). Vím jiste, ze když mamku o něco poprosím, at už nesdileni fotek nebo cokoli, ze by to pres muj nesouhlas neudělala. Teda, alespoň doufám 😃 Já jsem se jen chtela vykecat, říct, co mě trápí, vypsat se z toho. Už u oznámení těhotenství jsem ji musela zastavit, protože hned chtela dávat na fb fotku z ultrazvuku a pochlubit se, ze bude babička (ještě to kromě nasich rodičů nikdo nevěděl, nebyla jsem ani po 1 screeningu). No, řeknu ji jsk to cítím a uvidíme :)

• Citovat
  • Upravit
101826
2.1.23 10:20
@stinga píše:
tak babičce je 48, předpokládám, že chodí do práce, má děti 10 a 5 let, já tam zas až tak moc prostoru ke kýblování se nevidím,
ten fb to je pravda, ale zas - za mě se to hrozně přeceňuje, každý si myslí, že celý svět si sedne na p.rdel z jejich mimina, já když někdo dává své děti, tak se ani moc nedívám, a řeknu si hmmmm no pěkné, a beztak si myslím, že jediné zajímavé dítě je mé dítě :mrgreen: cizí mě netankují

To me taky ne, ale to neni duvod pro to, aby ty mohe kdokoliv daval na fb…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
2.1.23 10:21
@Anonymní píše:
Dekuji všem za reakce :) Jinak je mi 24, od 19 hned po škole jsem začala sama bydlet, sama se živit. S manželem jsem 4 roky. Moje mamka do práce nechodí, její manžel pracuje v zahranici (tudíž je většinou 2 mesice pryč, 2 týdny doma) a penez vydělá hodně tak je s malou segrou doma (má zdravotní problémy). Vím jiste, ze když mamku o něco poprosím, at už nesdileni fotek nebo cokoli, ze by to pres muj nesouhlas neudělala. Teda, alespoň doufám 😃 Já jsem se jen chtela vykecat, říct, co mě trápí, vypsat se z toho. Už u oznámení těhotenství jsem ji musela zastavit, protože hned chtela dávat na fb fotku z ultrazvuku a pochlubit se, ze bude babička (ještě to kromě nasich rodičů nikdo nevěděl, nebyla jsem ani po 1 screeningu). No, řeknu ji jsk to cítím a uvidíme :)

aha, tak to je zádrhel, že nechodí do práce, tak budeš s ní muset nastavit pravidla jasně, mile, ale důrazně -
na svůj fb ať si dává své děti, to si vymez, že své dítě budeš nebo nebudeš dávat na fb sama, jak uznáš za vhodné - ona už se mohla s dětmi vyřádit 4×,
sedněte si ke kafíčku a ujasněte si pravidla ještě teď dopředu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
2.1.23 10:22
@j.a.n.i1 píše:
To me taky ne, ale to neni duvod pro to, aby ty mohe kdokoliv daval na fb…

jo, to už zakladatelce píšu, že babička ať si dává na fb svoje děti, má jich dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101826
2.1.23 10:22
@inkakřivák píše:

Tak snad to dite ma otce, ne :think: A tedy nevim, co bych mela delat pul dne na úřadě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí