Je to moje dítě!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101748
2.1.23 10:25
@stinga píše: :mrgreen: tak zas ne každý má v šestinedělí zlomenou ruku a 40tky horečky - na úřad proč? takže jediné, co je u každé, je ta kontrola v šestinedělí - však zakladatelka má manžela, který si může vzít 14 denní otcovskou dovolenou, její mamince z práce asi na to volno nedají :)

No a kontrola v šestinedělí je záležitost tak na 10 minut, ne :think: a pochlubit se s ditkem zrovna na gynde, kam člověk cele těhotenství dochazel, mi neprijde jako nic proti ničemu. Plus je i celkem mala sance tam neco chytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
2.1.23 10:26

Tak nestačím se divit kolik lidí tu píše " buď vděčná zeže ti chve pomoct" a podobně.
Ne opravdu nemusíš nic ;) ty si ta co čeká dítě ne ona ty se staneš matkou ona už tu možnost měla.
Udělej věci tak jak je cítíš ty. Řekni co ti vadí a jak to chceš a buď to bude respektovat nebo ne.
Měla jsem to podobně jako ty takže vím o čem píšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
2.1.23 10:28
@stinga píše:
jo, to už zakladatelce píšu, že babička ať si dává na fb svoje děti, má jich dost ;)

Jojo, to souhlas. Tedy byt jeji dcera, tak svohe deti kromě me, ja taky nestojim o to nekde figurovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76835
2.1.23 10:29
@j.a.n.i1 píše:
No a kontrola v šestinedělí je záležitost tak na 10 minut, ne :think: a pochlubit se s ditkem zrovna na gynde, kam člověk cele těhotenství dochazel, mi neprijde jako nic proti ničemu. Plus je i celkem mala sance tam neco chytit.

no to bude jak na které gyndě, u nás i když jsi objednaná, tak tam strávíš minimálně hodinu, neobjednaná hodiny 3,
ale šestinedělky berou přednostně, ale tu hodinu tam jsi,
ale přesně - zakladatelka má manžela, který dítě pohlídá,
i když, když její maminka nechodí do práce, tak to dítě může pohlídat klidně ona :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106409
2.1.23 10:35
@EEKK píše:
Jako jsem babička taky, ale takhle jsem zdaleka nebláznila. V době, kdy se první vnouče narodilo, jsem byla hodně časově vytížená. Ale mladí ve mně vždycky měli pomoc. Jak s dítětem, tak ohledně jiných věcí doma. Jiný hlídač a pomocník bohužel v rodině není. To si tedy s babičkou užijete. Když jsem vozila, tak aby se máma dospala a v parku, kde je ticho, nejsou lidi a je lepší vzduch. Neobrážela jsem známé ve městě. A na fcb jsem fotky nedávala No každý jsme nějaký. Já mám zas určitě jiné manýry. Musíte se jí vymezit hned od začátku. Nic jiného nebude fungovat, než DĚKUJEME ZA NABÍDNUTOU POMOC. AŽ BUDEME NĚCO POTŘEBOVAT, OZVEME SE SAMI. A do omrzení opakovat. Potomky si přece nepořizujeme proto, aby si naše rodiče měli s čím hrát a aby se měli čím chlubit…

No některé si tu stěžují přesně na opak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
2.1.23 10:48
@stinga píše:
no to bude jak na které gyndě, u nás i když jsi objednaná, tak tam strávíš minimálně hodinu, neobjednaná hodiny 3,
ale šestinedělky berou přednostně, ale tu hodinu tam jsi,
ale přesně - zakladatelka má manžela, který dítě pohlídá,
i když, když její maminka nechodí do práce, tak to dítě může pohlídat klidně ona :oops:

Tak takové doktory už jsem zrušila, odmítám čekat někde, kde to objektivně není nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76835
2.1.23 10:51
@j.a.n.i1 píše:
Tak takové doktory už jsem zrušila, odmítám čekat někde, kde to objektivně není nutné.
:think: no je to skvělá gynekoložka s moc hezkým a sympatickým přístupem k pacientkám, takže odcházet od ní by asi nebylo moc dobré,
navíc naprosto nevím, kam jinam bych šla - recenze jiných gyndr nic moc a ohlasy známých také ne
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.1.23 11:02
@inkakřivák píše:
@Karolíta Proč neschopná? Klidně můžeš být jak chceš schopná. Ale upřímně není lepší mít někoho, kdo ti rozlišné na dítě, když jdeš na kontrolu po šestinedělí třeba? Nebo když dostaneš čtyřicítky horečky? Nebo když si zlomíš ruku? A takových možností je. Stačí třeba jít na úřad. Prosedis tam půl dne, a teď, kdy rádi plno viróz, není lepší tam dítě nebrat? A upřímně, co z toho máš, žes dva měsíce nespala? To není žádná zásluha, ale hloupost. Ty nemáš muže, který by alespoň přes víkend dítě obstaral, abys ho měla v noci jen na kojení? Nechápu. Můj muž by tohle nedopustil. A navíc, je to kec. Člověk by tohle nepřežil. Vědecký prokázané.

Na úřadě jsem v životě nebyla - datová schránka, případně telefon. Kontrola po šesti nedělí, samozřejmě, že hlídal manžel. Nemoc - samozřejmě, že hlídá manžel. Nevyspání - samozřejmě, že hlídá manžel. A opravdu jsem spala 1-2h denně po dobu dvou měsíců, není to žádný kec. Malá měla obrácený režim, spala přes den, velmi kouskovaně, vždy se po 30-60 min probudila. V noci jsem jí chovala, kojila, houpala, zabrala až kolem 6h ráno. Když usnula, já nemohla. Ležela jsem s ní, ale hormony mi nedovolily spát. Nevím proč, ale pořád jsem poslouchala jestli malá dýchá, neblinká. Manžel si jí často bral a spala mu na prsou ať jdu já spát, ale nemohla jsem, nešlo mi to. Chtělo se mi v noci, přes den ne. Tak neodsuzujte druhé, když nevíte všechny informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106409
2.1.23 11:08
@Zita Aussig píše: Řešíte blbosti, mimino ještě není na světě a už máte problémy. Já už se dle diskuzí desim, až budu za mnoho let bába. To aby se člověk náhodou nezajímal moc, nezajímal málo, moc nebreptal, moc nedržel hubu, moc neradil, málo neradil, moc nechtěl hlídat, málo nechtěl hlídat :D. Vaše mamka má o své budoucí vnouče zájem, počkejte, jak budete ráda, až Vám pohlídá, s něčím poradí…Trochu nadhledu by to chtělo. Vaše máma má zkušeností víc, svoje děti si vychovala. A to, že se dnes dělá spoustu věcí jinak neznamená, že líp ;)

Jj, nic co uděláš není dobre..buď jsi aktivní moc nebo málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3499
2.1.23 11:10

Zakladatelko, myslim, ze tu padlo uz vse podstatne. Je urcite dobre, ze o svych pocitech premyslis a uvedomujes si uz ted, ze by z toho mohl byt problem. Vyuzij toho, ze zatim je klid, protoze mimi je jeste v brise a s maminkou si promluv. Je urcite potreba nastavit hranice, ale pocitej i s tim, ze do budoucna se ti pomoc maminky bude i hodit, tj hranice ano, ale s citem. Jak to psala @ugluk - pres zasadni veci vlak nejede, ale nad hloupostmi mavni rukou. Pro deti je to pry z psychologickeho hlediska i zdrave, aby poznaly, ze pravidla mohou byt ruzna a babicku si mohly tak trochu vodit. Vzhledem k tomu, ze maminka ma zatim sama celkem male deti, myslim, ze je spis nepravdepodobne, ze by po stretu s realitou najednou otocila, protoze jeste musi mit realne v pameti, jak vypada rvouci kojenec atd. Takze spis si myslim, ze opravdu ty hranice bude potrebovat. Ja to resila taky - s matkou a dokonce jeste i s babickou (jeji matka), takze kolikrat na me s temi svymi rozumy byly v presile dve, ale ustala jsem to :mrgreen: Na jednu stranu bud rada, ze toto musis resit s vlastni matkou - kdyby to byla tchyne, bylo by to mnohem slozitejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
2.1.23 11:39
@Magda26 píše:
Zakladatelko, myslim, ze tu padlo uz vse podstatne. Je urcite dobre, ze o svych pocitech premyslis a uvedomujes si uz ted, ze by z toho mohl byt problem. Vyuzij toho, ze zatim je klid, protoze mimi je jeste v brise a s maminkou si promluv. Je urcite potreba nastavit hranice, ale pocitej i s tim, ze do budoucna se ti pomoc maminky bude i hodit, tj hranice ano, ale s citem. Jak to psala @ugluk - pres zasadni veci vlak nejede, ale nad hloupostmi mavni rukou. Pro deti je to pry z psychologickeho hlediska i zdrave, aby poznaly, ze pravidla mohou byt ruzna a babicku si mohly tak trochu vodit. Vzhledem k tomu, ze maminka ma zatim sama celkem male deti, myslim, ze je spis nepravdepodobne, ze by po stretu s realitou najednou otocila, protoze jeste musi mit realne v pameti, jak vypada rvouci kojenec atd. Takze spis si myslim, ze opravdu ty hranice bude potrebovat. Ja to resila taky - s matkou a dokonce jeste i s babickou (jeji matka), takze kolikrat na me s temi svymi rozumy byly v presile dve, ale ustala jsem to :mrgreen: Na jednu stranu bud rada, ze toto musis resit s vlastni matkou - kdyby to byla tchyne, bylo by to mnohem slozitejsi…

Naopak u tchyne je mnohem jednodusi nastavit hranice nez u vlastni rodiny:(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45714
2.1.23 11:48
@Venetia píše:
Jj, nic co uděláš není dobre..buď jsi aktivní moc nebo málo

Ja se taky desim, nastesti to neni u mne zatim vubec aktualni :lol: A nastesti nikdy nebudu tchyne pro zadnou holku :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
2.1.23 11:53

No a řeklas jí vůbec, že si nepřeješ, aby fotky tvého dítěte vystavovala, že to budeš dělat jenom ty? Nebo čekáš, až ti přečte myšlenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3499
2.1.23 11:57

@Aglája75 No to je asi vec nazoru, ale tchyni bych musela „rovnat“ primarne pres manzela, celkove bych musela kolem ni mnohem vice naslapovat, protoze ten vztah je logicky mnohem krehci nez v pripade vlastni rodiny. Pokud nekdo pripadne „nasledky“ nastavovani hranic neresi a na vzajemnem vztahu v dlouhodobe perspektive mu nezalezi, potom je to samozrejme v pripade tchyne jednodussi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
2.1.23 13:21
@Venetia píše:
Jj, nic co uděláš není dobre..buď jsi aktivní moc nebo málo

Skoro jako by neexistoval jeden univerzální návod, ale bylo by potřeba se dcery/snachy zeptat co chtějí a potřebují a skutečně je i poslouchat a respektovat, aby ta mladá měla v těžkých začátcích s dítětem oporu…ale to je pro některé babičky osud horší smrti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí