Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu. Muj 4 letý syn je atopik. používáme mýdlo i tělový mléko Eucirin. To nám pomáhá. Ale teď se to rozšířilo na obličej. Poraďte co dáváte na obličej. Kromě Eucirinu. Děkuji.
@hurvínek ahoj, svou dcerku mažu po celém těle, včetně obličeje, mastí Lipobase, je na předpis, máme s ní skvělou zkušenost ![]()
@hurvínek
zkus klasickou vazelínu, to je jediný, co mi zabíralo a zabírá..
Ale bohužel, atopik se dá jen zmírnit, nikdy nevymizí úplně.
Ikdyž kdo ví, když jsem byla malá, měla jsem ložiska pod kolenama atd.. a tam teď nejsou ![]()
Občas se vyrazí jen na ruce, spíš na slunci, v mrazu atd.
Presne jak rika uzivatelka nade mnou,vazelina.mne se ale jeste o stoprocent vic osvedcila modra indulona, silna vrstva. atopk jsem ja, syn i nas pes a mazeme vsichni, ekzem se nam skoro neobjevuje, promazavame i preventivne. Jime kvalitni jidlo, i to ovlivnuje stav pokozky. Zadny moderni food, ceskou kuchyji v modernejsim provedeni, hodne zeleniny, ovoce a superfoood viz www.greenfoods.cz
@Anonymní píše:
Presne jak rika uzivatelka nade mnou,vazelina.mne se ale jeste o stoprocent vic osvedcila modra indulona, silna vrstva. atopk jsem ja, syn i nas pes a mazeme vsichni, ekzem se nam skoro neobjevuje, promazavame i preventivne. Jime kvalitni jidlo, i to ovlivnuje stav pokozky. Zadny moderni food, ceskou kuchyji v modernejsim provedeni, hodne zeleniny, ovoce a superfoood viz www.greenfoods.cz
Souhlasím a mimo jiné, asi mě tady některé ukamenují, ale psí sliny taky léčí, je to dokázané
![]()
Když jsem měla naposledy ekzém v obličeji, tak mi doktor napsal Jarišův roztok (nevím jak přesně se to píše). Lze to koupit i bez předpisu. Tím jsem si několikrát děnně obličej omývala (stačí na kosmetický tampónek). Mymochodem je super i na akné. Opravdu důkladně čistí.
Modrá indulona, lipobase repair, vitella ictamo, Aderma exomega… vždycky něco zabralo, chce to bohužel zkoušet, každému sedí něco jiného.
U nás se nakonec nejvíce osvědčila Aderma exomega
@BellinkaX jj modrá indulona… moje spása a životní partner (přetel odpustí). Na střední jsem měla všechno mastný, ale hlavně, že ty ruce přestaly svědět ![]()
Ahoj omlouvám se, že vstupuji do diskuze se svým problémem a nedám radu. Můj syn má pořád červené tvářičky a naoranžovělý nosík, je jako notorik
Navíc v místech kde to má červené má suchou pokožku, nosík vypadá jako plesnivý, má ho hrozně hrubý a takový šupinatý. To samé má na tvářičkách. Vyzkoušela jsem jsem spoustu mastných krémů od nivei pro batolata až po krémy, které používám na opruzeniny na prdelku. Ale nic nezabírá a když už tak se obličej promastí jen na chvíli a pak je stav zpět. Poradíte prosím?
@MSM20 no samozřejmě bych zašla za pediatrem a nebo na kožní (záleží kde víc věřís v úspěch), jinak pokud to je atopický ekzém, tak ono to promazávání opravdu pomáhá jen krátkodobě, takže jak se říká: mazat, mazat, mazat, Dle potřeby několikrát denně. (byly doby, kdy jsem s indulonou snad i na záchod
)Z krému bych nejdřív zkusila takříkajíc ty nejobyčejnější. Tedy bez různých přísad a parfémů. Často také způsobují podráždění.
Prosím maminky co mají zkušenosti.. dceři je sedum a už dva roky nás hlavně přes zimu trápí atopický ekzém hlavně v obličeji vypadá to fakt škaredě a Já nevím jak jí pomoct. Mastičky z kožního nezabírají zkoušíme pořád něco nového a je to snad ještě horší. Už jsem bezradna…