Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Zdravím,
pro některé možná blbý dotaz ale nemůžeme se s manželem nějak shodnout ![]()
malý 15 měsíců už 3 měsíce aktivně chodí a první froddo zimní botky na ven už mu jsou malé tak sháním další (širší)
ale, mám doma i attipas ve kterých se mu krásně chodí a běhá a dnes jsem mu je dala i ven (s pocitem hrůzy aby mu nebyla zima od nohou a nenastydl) a tak jsem mu do nich dala tlustou ponožku a přišlo mi že se mu chodí stále stejně dobře, má v botkách ještě vůli a nožičku měl krásně teplou ![]()
Já tedy původně nadšená jak jsem to krásně vymyslela, že nebudu muset kupovat další botky které mu zas za měsíc nebudou ale podle manžela je to blbost a raději by ty zimní pořídil (nějaké barefoot) protože je podle něj rozdíl jestli má slabou ponožku v zimních botech nebo zimní ponožku v Attipasech které jsou prostě podle mě super ohledně prostoru pro nožičku a flexibilitu
Jen podotýkám nakonec že malému se vtáčí levý kotníček a tak chceme pro něj to nejlepší aby s tím do budoucna neměl problémy ![]()
Co si tedy myslíte vy? ![]()
Myslím si, že attipas jsou hodně podobný ponožkobotám od skinners a v těch si rozhodně nedokážu představit teď chůzi, ani s teplou ponožkou. Vždy hrozně provlhly, alespoň pocitově. Takže bych spíš doporučila se třeba kouknout po celoročních. Zimní mi už přijdou zbytečný, ale záleží odkud jste a jaká je tam zima.
@Bartic ano jsou určeny především na suché (a asi teplé) dny a na doma a proto jsem trnula hrůzou když v nich byl dnes venku
bydlíme kousek od Prahy
ale i když v nich malej ťapal asi tak.. 20 minut? tak měl nožičky uplně teplé
takže mi jde spíš o to zda je nesmysl do nich dávat ještě ponožku či ne, jinak je má na boso když je teplo
Dokud je stále v pohybu, tak by v nich mohl vydržet, ale bála bych se toho vlhka. Jinak spíš bych to viděla na ty ponožky do nich, nejlépe merino, protože když jsem je nosila a bylo míň než 10 stupňů, tak v nich už byla zima a to jsem v nich nosila obyč tenký ponožky.
Ja nejak nechapu, co manzel resi, a to jsme doma 3 ze 4 v barefoot botach. Ja do svych taky nosim teple vlnene ponozky
V zimnich ma slabou ponozku, ale zase ma kozesinku a prece jen bytelnejsi podrazku
Za me prast jak uhod ![]()
Edit: jestli ma Froddo ty prewalkers, tak to jsou v zasade capaky, ne? Tak tam ta podrazka ne, ale zase je v tom kozich, pokud resi nejake citeni podkladu nebo nad cim vlastne premysli
Volnost pohybu?
Pokud mu ty ponozky nejsou tesne, tak bych byla naprosto v klidu. Akorat ja ty Attipasky nejak uplne nemusim, takze bych i tak poridila uz teda asi celorocky, ale nez neco vyberete, tak to tu chvilku asi prezije ![]()
Příspěvek upraven 03.03.23 v 21:45
Jako nouzové řešení asi jo, ale co nejdříve bych koupila celoroční kvůli vlhku. Nevím teda, kam chodíte, ale stačí zarýt nohu do písku a má to mokrý. Já sama v tomto počasí radši volím kožené botky než tenisky a ponožkoboty teda vytáhnu, až bude skutečně jaro.