Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Hezký večer,
můžu vás poprosit o radu ohledně bot pro děti? Vždy jsem kupovala zdravotní obuv a značky jako Jonap, atd. Naposledy jsem ale koupila tenisky na písek v Deichmannu, tak mě zajímá, jaké boty mají pro děti třeba v CCC, nebo Sportisimo a zda jsou pro malé děti (rok a půl a 4) vhodné pro každodenní nošení?? Jaké máte zkušenosti? Nebo je vyloženě nutné kupovat zdravotní?
Děkuji ![]()
Tak záleží co od boty očekáváš. Jaký byl důvod kupovat zdravotní? Kvůli materiálu? Tvaru? Žirafě? Tvarované vložce?
Já kupuji bf kvůli místu na prsty a úplně výjimečně koupím v decathlonu.
Edit : v decathlonu mají pár slušných kompromisu.
@debra.morgan píše:
Tak záleží co od boty očekáváš. Jaký byl důvod kupovat zdravotní? Kvůli materiálu? Tvaru? Žirafě? Tvarované vložce?Já kupuji bf kvůli místu na prsty a úplně výjimečně koupím v decathlonu.
Edit : v decathlonu mají pár slušných kompromisu.
No, hlavně proto, že kolem všichni radili, ať kupujeme jen osvědčené dětské značky, jinak budou mít děcka zničené nohy. A jaké z Decathlonu třeba, prosím??
V Decathlonu jsou bezva jejich cvičky a boty do vody. Syn je od roku a půl nosil jako letní a teď je má i jako papuče. U Bati jsem teď viděla něco schůdného, jakože bf. V CCC ani Sportisimo ne.
@Ala.S.9 píše:
No, hlavně proto, že kolem všichni radili, ať kupujeme jen osvědčené dětské značky, jinak budou mít děcka zničené nohy. A jaké z Decathlonu třeba, prosím??
Tk naposledy zimni, to ti je už asi k ničemu. Znovu, co od bot očekáváš? Že budou mít dost místa na šířku a na délku? Že budou ohebné a ne tvrdé? Že budou mít certifikovaný materiál? Že budou značkové? Že budou levné? Že budou mít opatek a drop? Podle toho vybirej. Co od nich chceš. Jako botum z ccc nic nebude, je to bota pro evropsky trh. Ale taky podle toho vypadá.
@andelka83 píše:
V Decathlonu jsou bezva jejich cvičky a boty do vody. Syn je od roku a půl nosil jako letní a teď je má i jako papuče. U Bati jsem teď viděla něco schůdného, jakože bf. V CCC ani Sportisimo ne.
U Bati mají celkem nově Froda myslím. Jestli se mi to neplete.
Boty z řetězců pro tento věk jsem ohodnotila jako tuhá úzká kopyta ze syntetických materialu, která mým dětem se širokou nohou nesedí. Navíc cenově vycházela povětšinou plus mínus stejně, jako boty ve speciálce.
Děti už jsou ve škole a až postupně teď jim občas sedne sem tam něco ze Sportisima.
To je těžko říkáš že kupuješ jonap.. ale to je taky velký pojem… jsou to klasické boty, i barefoot obuv. Dcera má taky jonap ale jenom barefoot. Má i froddo např. A třeba keen máme taky, ale zase jen některé.. a to na podrážce cnx. My jedeme v bare u dcery od malinka. Ona sama už cítí rozdíl… klasická bota ji je nepohodlná, tlačí. Má papuče obyčejné v družině.. říkala že jsou nepohodlné, že ty ve škole jsou lepší. Takže klasické boty CCC, deichman… dcera by to na nohy nechtěla. Ale uvidíme jak věkem, kdy bude chtít ona zapadnout do davu. Dokud ale ji nebude barefoot vadit, budeme kupovat bare boty… ač třeba zimní froddo stáli 1800Kč
@debra.morgan píše:
U Bati mají celkem nově Froda myslím. Jestli se mi to neplete.
mají froda a i baťa má svoji řadu barefoot… držela jsem v ruce baleríny, vypadají fajn. https://www.bata.cz/search?…
Kupuju ve sportisimu. BF nejedu, protoze si o tom myslim sve. Na urcitym povrchu to muze spise uskodit. Ale ja mam deti co se pohodlne vejdou do obycejny boty.
Meli jsme boty odevsad co ty pises a zalezi kus od kusu. Proste tu botu osaham jestli neni extremne tuha, umela, uzka atd atd a vyzkousim na noze
Nekupuju barefoot, ale chci at je ta botka trosku mekka, ohebna, siroka, nema klinek,…
A souhlasim s tim Decathlonem, tam mam cvicky a tenisky moc rada!
Příspěvek upraven 22.02.23 v 20:36
Pokud bota sedí na tvar nohy a má přiměřeně měkkou podrážku, na značce asi nesejde. A pokud nesedí a koupíš botu za dva litry jen proto, že je to všeobecně považováno za dobrou značku, tak tím tu nohu huntuješ. Viz třeba superfity, někde to cpou plošně všem, protože jsou to prostě nejlepší boty a za ty prachy to nevyhnutelně musí být kvalita. Ale nacpi do toho dítě se širokou nohou a bude fakt trpět.
@Ala.S.9 píše:
Hezký večer,
můžu vás poprosit o radu ohledně bot pro děti? Vždy jsem kupovala zdravotní obuv a značky jako Jonap, atd. Naposledy jsem ale koupila tenisky na písek v Deichmannu, tak mě zajímá, jaké boty mají pro děti třeba v CCC, nebo Sportisimo a zda jsou pro malé děti (rok a půl a 4) vhodné pro každodenní nošení?? Jaké máte zkušenosti? Nebo je vyloženě nutné kupovat zdravotní?
Děkuji
Deichmann a CCC obcházím obloukem 🤷🏻♀️ Sportovní styl si bereme většinou všichni ve Sportisimu. Jinak malý má teď zimní Loap a přechodky Fare, starší má ze Sportisima kozajdy a zateplené kotníkové taky. Já si brávám jinak boty aj na About You / Zalando 👍🏼
Zdravotní myslíš žirafu? Ten certifikát je pouze o tom, že materiály jsou zdravotně nezávadné. To jestli mají boty správný tvar a dětem tak nohy neničí už nikdo neřeší.
Osobně kupuju pouze boty, které tvarově odpovídají nohám mých děti - tj. barefoot. Oba mají klasické ploutvičky s dominantním palcem a v konfekci na takové nohy boty prostě nenajdeš - vše by jim palce stlačovalo k ostatním prstům.
Holky, ještě se zeptám, jak moc je zlé, když se mladšímu sourozenci dají Jonap boty po starším s tím, že se koupi nová stélka?
Děkuji