Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Je to dotaz asi rovnou pro Steeva. Známý si koupil nové auto Audi A4 Avant a já ať jsem pátrala sebevíc, neobjevila jsem isofix očka. Máme sedačku Romer Duo Plus. Dost mě to šokovalo, takové auto, co pomalu řídí samo a nemá isofix? Je to možné, já myslela, že od určitého roku je to standard ve všech autech? Určitě ho pošlu aby se zeptal u prodejce, ale nedá mi to, tak se ptám i tady…
povinost výrobců je montovat isofix do nových aut od roku 2006- to znamená jako nové modely, pokud se stejný model dělal třeba od roku 2004 do roku 2010 nemusel ho výrobce dovybavovat.
Audi A4 mělo isofix od roku 2004 za příplatek, nová verze od roku 2008 by ho měla mít již standartně, ale praktiky některých výrobců aut jsou takové, že mají v autě přípravu na isofix a za poplatek Vám ho v servisu zpřístupní, bohužel toto platí i u Audi, známý si koupil Audi Q7 za skoro 2mil, a za dodělání isofixu musel platit dalších 2,5 t., a na druhou stranu náš Hyundai Getz z roku 2004 měl isofix ve standartu zdarma- prostě němci vydělávají na všem.
A´t se známý obrátí na prodejce Audi a nechá si ho zpřístupnit.
Steeve, děkuji moc, mě to už taky napadlo, že tam někde je, ale my ho prostě nevidíme
Ale je to fakt pro zasmání u takového auta ještě žádat a doplácet za isofix ![]()
Ahojky, avanta A4 máme a isofix tam je a to máme spíš tu nejzákladnější výbavu. Někdy přes to něco bývá a není to hned vidět.
anetteh píše:
Ahojky, avanta A4 máme a isofix tam je a to máme spíš tu nejzákladnější výbavu. Někdy přes to něco bývá a není to hned vidět.
a to může být druhá věc, některá auta mají isofix schovaný, třeba u škodovek je zip, který se musí rozepnout a pak najdete isofix, takže koukněte ještě do návodní knížky, jak na isofix, eventuelně se zastavte u prodejce či v servisu- ukáží, nebo zapojí.
my v Peugeotu ho máme skvěle přístupný, je hned vidět - viz foto
Děkuji, ještě to prošmejdíme. Já právě vycházela z toho, že jsou oka normálně vidět nebo se dají nahmatat. Jako to má můj táta ve Škoda Fabia nebo kamarád v Renaultovi.
Mame noveho Swifta a tam oka videt nejsou a Isofix tam je a dokonce jsou tam i dve ocka na TopTether, coz mne mile prekvapilo. Pak mame dva roky stareho Seata a tam isofixova ocka taky videt nejsou a jsou tam…
Hanko a zeptám se, když očka vidět nejsou, tak ale jdou nahmatat,ne? Tady v tom autě jsem právě nic nenahmatala
jo nahmatat jdou, ale proste videt tak jako na obrazku nejsou. Ja teda mam problem je i nahmatat, ale mame isofixove Romery a ty plastove isofixove nastavce, takze to pak videt je.