Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den, velice zvazujeme ze se presuneme do australie. Jsem tehotna chci se zeptat nevi nekdo pokud by se nase dite narodilo na uzemi australie dostaneme tim,,obcanstvi,,ci jak to rici cela rodina??meli bychom v planu tam zustat. Dekuji
A manzel tam uz ma praci? Do australie je dost slozite se dostat. Se obavam, ze tam porodit nestihnes, jestli uz nemate vse zarizene.
@SoMii přesně jak píše @pikola do Austrálie vůbec není jednoduché se dostat, taky jsme to jeden čas zvažovali, dokonce tam máme příbuzného, ale nakonec jsme se do toho nepustili
@SoMii Ja jsem v Australii byla pred 7 lety na partnerske/studentske viza. Ted tam ziji moje dve nejlepsi kamaradky a sice si nejsem jista jak je to vse ted ale strasne sprisnuji podminky pro obcanstvi. Prvni dotaz by byl na jake viza byste tam sli? Turisticke, pracovni, partnerske?? Za druhe myslim, ze dite narozene v Australii ziska obcanstvi jenom pokud je jeden z rodicu Australan, respektive ma Australske obcanstvi. Australie ma jedny z nejprisnejsich podminek pro udelovani obcanstvi. Jen pro ilustraci kamaradky jsou tam obe jiz dva roky a jeste jenom ted jsou v procesu zadani o trvaly pobyt - az mas trvaly pobyt tak po 5 letech trvaleho pobytu muzes zadat o obcanstvi. Nemluve o tom, ze to je vetsinou velice nakladny proces. Jen na PR (permanent residency) proces to vychazi kolem 10 - 20tis AUS dolaru. Nevim jaky je ted kurz ale proste neni to jednoduche.
Australie neni zrovna naklonena imigrantum a nejsou ochotni prijmout mezi sebe jen tak nekoho. Sanci maji spis vysokoskolsky vzdelani lide, lekari, inzenyri apod. Takovy, co budou mit nejaky prinos pro jejich spolecnost. Jake je mazel profese? Uz tam ma zajistenou praci a bydleni? Nebo myslis jako, ze tam pojede na dovolenou a,,nahodou" tam porodis? Spadni nohama na zem, to nemuze vyjit ![]()
@SoMii a to že se dítě narodí v Austrálii neznamená, ze dostanete celá rodina občanství, dite bude mít občanství po rodičích, tudíž české a na australské bude mít nárok myslím až v deseti letech, vy az po několika letech kdy budete pracovat
Ahoj,
zila jsem v Australii 3 roky (ale uz je to dlouho). Byli jsme tam tehdy na studenstska a partnerska viza. Meli jsme povoleni pracovat, takze to bylo v pohode. Deti jsme nemeli, takze jsme makali jak srouby (chlap u toho jeste musel studovat). Neco jsme si vydelali, ale zadna zavratna suma to nebyla (hodne jsme pak utratili na cestach). Kazdopadne je treba si uvedomit, ze je to draha zeme a ze do zacatku je treba mit pomerne velkou financni rezervu. Napriklad pri pronajmu bytu musis zaplatit zalohu (my tenkrat platili 1200AUSD) a pronajem ti treba ani nemusi dat, protoze nebudes mit zadne reference. Taky zdravotni pece je draha a i kdyz si tady zaplatis pojisteni, tak treba na zuby a predpokladam, ze ani na gynekologicke prohlidky a porod se to nevztahuje (ono to pak asi muzes pozadovat po pojistovne, ale stejne to musis zaplatit). Pro priklad, chlapovi hned prvni den co jsme tam byli, vypadla plomba…zubar ho stal 100AUSD…a tak je to skoro vsude.
Neni uplne jednoduche tam zustat (netusim, jak je to s narozenim ditete a trvalym pobytem). Za nas to bylo tak, ze byl seznam profesi, ktere byly nejakym zpusobem obodovane a na zaklade toho a vzdelani ti mohli, ale taky nemuseli udelit povoleni k pobytu.
Doporucovala bych zkontaktovat nejakou agenturu, ktera zprostredkovava studijni pobyty a tam by ti meli byt schopni rict, co a jak.
Jestli mas pocit, ze staci koupit letenky, vyridit si turisticka viza a pak tam zustat na cerno, tak do toho bych nesla, abyste neskoncili v nejakem detencnim centru. Zakony tam dost dodrzuji.
Taky je dobre se aspon trosku domluvit anglicky (i kdyz oni tam jsou zvykli na cizince).
Zajimalo by me, kolik vam je a proc zrovna Australie ![]()
Ha, já se na té listině profesí našla - dokonce 2×. A našla jsem tam i manžela.
Nicméně, nechystáme se tam.
@SoMii píše:
Dobry den, velice zvazujeme ze se presuneme do australie. Jsem tehotna chci se zeptat nevi nekdo pokud by se nase dite narodilo na uzemi australie dostaneme tim,,obcanstvi,,ci jak to rici cela rodina??meli bychom v planu tam zustat. Dekuji
Obcanstvi dostane dite narozene v Austalii pouze, pokud jeden z rodicu ma jiz Australske obcanstvi a nebo trvaly pobyt na uzemi Australie.
Vubec se dostat do Australie pracovne je velmi slozite, ale to asi urcite vite predpokladam.
Asi tak, to jenom Evropa je otevřená všemu co se sem přiřítí na člunech..
@Pajka89 ja jsem ing. a mgr. Ale uz po skole davno. Tp mame v lednu
@elle21 no to je vicemene ten duvod proc my chceme pryc. Nechci tu zustat a uz vubec nechci to co vidim ted zvetsujici se pocet zahalencu.
@SoMii píše:
Turisticke vizum jsme chteli pro celou nasi rodinu
Na turisticke ale nemuzes zustat ani rodit
ani pracovat. Zjistovala sis vubec neco o tom?
@pikola osetrit me snad musi kdekoliv ne. pracovat neni problem. Mame jiny druh prijmu. prave jsem cetla ze tam na turistak mohu nyt 5-6mesicu pripadne pak prevest na jiny druh viza. Ale myslela jsem ze kdyz bz se mimi narodilo prave tam zeby bylodobre no