Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, budu dceři kupovat novou autosedačku ve váhové kategorii 15 -36 kg. Zatím vyhrává Cybex solution x-fix, která má isofix. Jen nevím, jak mám zjistit, která auta isofix mají. Má škoda octavia a opel astra r. v. 2000 isofix? Má smysl kupovat sedačku s isofixem i v případě, že ji budu vozit v autě bez tohoto systému?
Díky J.
Tak isofix je určitě bezpečnější,ale pokud ho auto nemá je zbytečný takovou sedačku kupovat.Ten isofix najdeš mezi sedačkama/vzadu/,jsou to takový kovový očka.
Ale je fakt,že v týhle váhový kategorii budeš mít autosedačku dlouho,tak by stálo za zvážení jestli si třeba časem nekoupíte novější auto a ty už to většinou mají všechny. ![]()
na stránkách romeru jsem našla přehled aut, ve kterých je isofix, bohužel podruhé jsem to při hledání už nenašla. Tak zkus kouknout tam, jestli nebudeš mít větší štěstí.
Tak tohle jsem řešila zhruba před měsícem. Chtěla jsem raději sedačku s isofixem…jednak bezpečnost a hlavně se mi nechce sadačku poutat, když v ní prcek nejede. Máme Ford Focus 2006. Prolezla jsem celé auto a isofix nikde ![]()
Hledala jsem na internetu, jestli je možnost dodatečně do auta isofix namontovat a našla, že do jiných modelů jde.. Opět jsem prolezla celé auto a nikde nenašla místo, kam by bylo možné isofix přišroubovat. Stejně mi to nedalo, tak jsem zajela do prodejny Ford, kde mechanik mrkl do auta, dloubl do místa pod sedačkou… a ejhle… naprosto skvěle zamaskovaná dirka pro isofix… Za 400,– i s montáží mám isofix v autě.
![]()
Takže pokud není v autě isofix na první pohled patrný, nic není ztraceno. Doporučuji zajet k prodejcům Opel a Škoda a poradit se.
Tak dnes jsem byla s malou sedačky vyzkoušet v obchodě a zase nevím. byla už jsem rozhodnutá pro Cybex solution x-fix, ale viděla jsem Concord transformer a ta se mi jeví ještě lepší,lze ji totiž i rozšiřovat a malá v ní byla tak pěkně usazená. Je trochu dražší, ale mají teď akci, takže to je skoro stejná cenma za obě. Máte někdo zkušenosti s touto sedačkou? Myslím tím Concord. Díky Jana