Britax First Class, kdo jí prosím máte?

pokymar
25.2.12 16:22

Britax First Class, kdo jí prosím máte?

já vím, že se to není moc originální téma, ale mám praktický dotaz, byli jsme rozhodnutí pro autosedačku od BeSafe a dneska v obchodě mě prodavačka úplně rozhodila, když mi řekla, že do našeho auta se ta sedačka nevejde - je tak bezpečná a ta konstrukce tak obří a ještě ta „vyrovnávací noha“, no prostě buď se vejde do těch obr aut a nebo se vejde, ale v té chvíli se na přední sedadlo nevtěsná ani pidičlověk. (autosedačka je v protisměru).

Takže teď varianta číslo dvě : Britax First Class. Objedná nám jí na prodejnu aby jsme jí vyzkoušeli, ale já to do té doby asi nevydržím. A tak mám praktický dotaz na majitele této sedačky: kolik prosím potřebuje místa pokud se dá do protisměru a úplně se položí - jak to nejvíc jde? Děkuji moc a moc, já už z toho v noci nespím. Co když se nám tam nevejde ani tahle? Jiná co vyšla aspoň trochu dobře v testech se nedělá a syn nám z vajíčka vyrostl v pěti měsících… (má už špatně pásy, konzultováno s odborníkem, že je to fakt co se týká bezpečnosti momentálně lehce k prdu) Ach jooooo.

Příspěvek upraven 25.02.12 v 16:36

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Scarlett2011
25.2.12 16:26

A kolik ma syn cm a kolik vazi?
Nas ma 80cm a 11kg a porad je ve vajicku a hlavicka mu neprecuhuje. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31594
25.2.12 16:34

Máme besave, vešla se nám do obou aut, u kia magentis je teda vzadu hafo místa na nohy, tak tam bez problémů, v BMW X5 už to bylo dost na knop a máme od ní trochu otlačenou sedačku spolujezdce, ale taky se vešla.
Samozřejmě záleží, jaké auto máte, jestli nějakou nákupní tašku nebo něco většího.
Já jsem takto prodávala ve 4m sedačku maxi cosi citi, měla jen dvě polohy pásů a už pak byly moc nízko. Kupovala jsem vejce romer a pak v roce tu besave (nebo je to besafe? :think: :oops: ), protože syn si sednul až v 11m a do posměrné zkrátka nemohl, protože ani neseděl jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pokymar
25.2.12 16:35

tady nejde o přečuhování hlavy, to je jen jedna z podmínek dle kterých se má člověk řídit - i když je to ta jediná co lidi obecně znají. Já mám dlouhána co se těla týče a ty díry ze kterých lezou pásy už má pod ramenama - můžou sklouznout, fakt mám oveřený, že mi z ní už vyrostl. Potřebuju ty rozměry :nevim:

• Citovat
  • Upravit
pokymar
25.2.12 16:38
Gladys píše:
Máme besave, vešla se nám do obou aut, u kia magentis je teda vzadu hafo místa na nohy, tak tam bez problémů, v BMW X5 už to bylo dost na knop a máme od ní trochu otlačenou sedačku spolujezdce, ale taky se vešla.
Samozřejmě záleží, jaké auto máte, jestli nějakou nákupní tašku nebo něco většího.
Já jsem takto prodávala ve 4m sedačku maxi cosi citi, měla jen dvě polohy pásů a už pak byly moc nízko. Kupovala jsem vejce romer a pak v roce tu besave (nebo je to besafe? :think: :oops: ), protože syn si sednul až v 11m a do posměrné zkrátka nemohl, protože ani neseděl jistě.

máš pravdu, je to besafe :lol:

nákupní tašku nemáme :) Ale máme focuse a to taky není obr. Tady jde o to, že za tou sedačkou má být ještě tak pět, sedm čísel volno a až pak má být to sedadlo spolujezdce, říkala paní odbornice..

• Citovat
  • Upravit
93
25.2.12 16:46

Ahoj, my je máme :-). Dvojčátka nám taky už někdy v šesti měsících z vajíček vyrostli. Máme taky dlouhány :D . Taky jsme uvažovali nad BeSafe, ale máme Fabii combi a tam by se nevešli ani náhodou, tak jsme pořídili Britax First Class a je to celkem v pohodě. Máme je úplně položené a manžel má skoro 2 metry a vejde se. Moc místa teda nemá, ale jde to :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.2.12 16:51
pokymar píše:
Gladys píše:
Já jsem takto prodávala ve 4m sedačku maxi cosi citi, měla jen dvě polohy pásů a už pak byly moc nízko. Kupovala jsem vejce romer a pak v roce tu besave (nebo je to besafe? :think: :oops: ), protože syn si sednul až v 11m a do posměrné zkrátka nemohl, protože ani neseděl jistě.

nákupní tašku nemáme :) Ale máme focuse a to taky není obr. Tady jde o to, že za tou sedačkou má být ještě tak pět, sedm čísel volno a až pak má být to sedadlo spolujezdce, říkala paní odbornice..

Fakt? Já co se pamatuju, když jsme ji instalovali, tak v návodu bylo, že má sedačka být přímo na sedadlu :nevim:
třeba tady je instalace http://www.youtube.com/watch?…
Teda nevím jak moc je to věrohodné, ale fakt si pamatuju, že mě i překvapilo, že by to mělo být těsně na sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pokymar
25.2.12 16:59
Gladys píše:
pokymar píše:
Gladys píše:

Fakt? Já co se pamatuju, když jsme ji instalovali, tak v návodu bylo, že má sedačka být přímo na sedadlu :nevim:
Teda nevím jak moc je to věrohodné, ale fakt si pamatuju, že mě i překvapilo, že by to mělo být těsně na sobě

pravda, na tom videu to tak je, ale já spíš veřím té paní prodavačce. Tuším, že u téhle firmy si hlídají vyškolené prodavače, že ten kdo prodává besafe by měl být proškolený..aspoň v to doufám. Možná by nám poradil steeve :)

• Citovat
  • Upravit
pokymar
25.2.12 17:00
efii píše:
Ahoj, my je máme :-). Dvojčátka nám taky už někdy v šesti měsících z vajíček vyrostli. Máme taky dlouhány :D . Taky jsme uvažovali nad BeSafe, ale máme Fabii combi a tam by se nevešli ani náhodou, tak jsme pořídili Britax First Class a je to celkem v pohodě. Máme je úplně položené a manžel má skoro 2 metry a vejde se. Moc místa teda nemá, ale jde to :pankac:

fakt? děkuji, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
93
25.2.12 17:06
pokymar píše:
efii píše:
Ahoj, my je máme :-). Dvojčátka nám taky už někdy v šesti měsících z vajíček vyrostli. Máme taky dlouhány :D . Taky jsme uvažovali nad BeSafe, ale máme Fabii combi a tam by se nevešli ani náhodou, tak jsme pořídili Britax First Class a je to celkem v pohodě. Máme je úplně položené a manžel má skoro 2 metry a vejde se. Moc místa teda nemá, ale jde to :pankac:
fakt? děkuji, děkuji.

jojo :D , není za co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
25.2.12 17:08

Jinak sedačky jsou fajn, děti jsou v nich opravdu spokojený :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.2.12 17:09
pokymar píše:
Gladys píše:
pokymar píše:
Gladys píše:

Teda nevím jak moc je to věrohodné, ale fakt si pamatuju, že mě i překvapilo, že by to mělo být těsně na sobě
pravda, na tom videu to tak je, ale já spíš veřím té paní prodavačce. Tuším, že u téhle firmy si hlídají vyškolené prodavače, že ten kdo prodává besafe by měl být proškolený..aspoň v to doufám. Možná by nám poradil steeve :)

Taky by mě zajímalo, co na to steeve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
25.2.12 17:10

Tak já mam britax a malej v ní jezdil v protisměru do cca 21 měsíců a mam fiat grande punto 5.dv a v pohodě se tam vešla i ve předu bylo dost místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
25.2.12 17:10

Co já si pamatuju, tak besafe se má nasadit, napolohovat a pak posunout přední sedačku až k ní.
A nevím jestli věřit paní prodavačce, když ti od boku řekne, že se do focuse nevejde, to mi nepřijde jako zrovna úplně malé auto. A proč jste to nevyzkoušeli, když jste tam byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.2.12 17:13

našla jsem návod, prodavačka je proškolena špatně  :?

http://www.securatot.co.uk/…_GB_2010.pdf
Strana 5, bod 17
Positioned in the back seat of the
vehicle, you should, if possible,
push the front seat of the vehicle
backwards, so that it is in contact
with the child seat. If it is not
possible to obtain contact with the
child seat, push the back rest of the
front seat of the vehicle forward so
that the distance between child seat
and back rest of the front seat of