Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
poradte… mám na autosedačku limit 3tisíce…a nevím jestli mám koupit Maxi cosi Tobi ta by se nám moc líbila ale nová stojí přes pět tisíc… tak jestli koupit maxi cosi tobi bazarovou za tři tisíce… a nebo o něco méně bezpečnější ale novou maxi cosi priori, která stojí tři tisíce… jak by jste to řešili?
z hlediska bezpečnosti je na tom Tobi lépe, má 4, Priori má 3, Tobi je i vyšší, má integrovanou opěrku hlavy, takže je pohodlnější pro dítě.
Kupovat použitou ale jen takovu , u které máme jistotu že není bouraná, a jak s ní bylo zacházeno, takže jen u známých, pokud by to bylo přes intzerát, tak je to risk, tam by bylo vhodnější jít do nové Priorky než stará Tobi, navíc sedačky mají životnost 5 let, takže se může stát, že koupíte 3-4 roky starou sedačku, a po roce budete shánět jinou
ako je to zo zivotnostou?
tie ktore su od 9 do 36kg predsa nemozu mat zivotnost iba 5 rokov?
všechny sedačky mají životnost 5 roků,u sedaček 9-36 si mnoho lidí myslí , že vydrží celou dobu, ale životnost je pouze 5 let,
to označení 9-36 znamená, že je to její váhové rozmezí 9-36kg, tedy vejde se tam malé roční dítě 9kg, i velké 36kg- cca 10leté
ono totiž životnost a velikostní rozmezí jsou 2 rozdílné pojmy, tak to neplést.
když mám celý život vel. oblečení či bot č. 40, tak mi to taky nevydrží po celý život,