Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
nevíte, prosím, jestli může být umístěna sedačka ve směru jízdy na prostředním zadním sedadle?
![]()
Máme vzadu tři sedadla.U všech jiných aut ale vidím, že sedačky jsou umístěny na bočních sedadlech, buď vlevo či vpravo a ne uprosřed.
Malý je nevrlý, že přes přední sedadlo nevidí dopředu a dere se ze sedačky.
Díky za radu.
Tříbodový asi ne, to je jen na boku takový krátký popruh, přes boky.¨
To bude asi ono, proč jsou ty sedačky umístěny na bočních sedadlech.
Díky Gladys.
daniela4 píše:
Tříbodový asi ne, to je jen na boku takový krátký popruh, přes boky.¨
To bude asi ono, proč jsou ty sedačky umístěny na bočních sedadlech.
Díky Gladys.
Já si matně vybavuju, že existovali nějaké sedačky na dvouboďák, ale snad jen nějaké základny na vajíčka ![]()
Jinak my máme v autě normální tříboďák i uprostřed, takže ji tam dát můžu, zrovna minule jsem tam poutala vejce, abych nemusela sedět mezi dvěmi sedačkami
Crystal, ale teď si uzvědomuju, že přece tu sedačku nepásám jako nosičku-vajíčko, tak by asi fakt nemusel být ten tříbodový pás.
Gladys, u vajíčka se to pásalo přes děcko, ale ta autosedačka má vlastní pásay pro to dítě, ne?
Já jsem z toho jelen
![]()
Já jsem pitomá
, teď mi dcera říká, že i uprostřed je tříboďák.
Máme renault scenic.
Já přiznávám, že na pásy máme jen vejce, větší sedačky na isofix, tak netuším, jak se to tam pásá. Ale posměrná sedačka, když se poutá pásy, tak se tam poutá nějak tříboďákem, ne? Jako ta sedačka k autu, dítě má samozřejmě svoje pásy
daniela4 píše:
Já jsem pitomá, teď mi dcera říká, že i uprostřed je tříboďák.
Máme renault scenic.
Tak v tom případě je to bez problémů, jinak aktuálně je na dvouboďák ze sedaček 9-18 snad pouze Romer Eclipse, jinak nic.
Gladyys já mám taky isofix ale ještě jsem to enzkoumala auto mám pár dní tka sjem s ním ještě ani nejela
nemám SPZ a nejsem vyježděná ale už se těším moje první auto:D
Ano může pokud je tam tříbodový pás nebo máte speciální sedačku na dvoubodový. My vzadu máme 3 autosedačky, ale všechny pásy jsou 3bodové i ten prostřední
daniela4 píše:
Ahoj holky,
nevíte, prosím, jestli může být umístěna sedačka ve směru jízdy na prostředním zadním sedadle?![]()
Jak už napsali ostatní, může. Dokonce se vedou spory o tom, který místo je pro dítě nejbezpečnější, když máš na výběr… nějaký studie tvrděj, že za spolujezdcem, nějaký jiný zase, že uprostřed
ono nejspíš záleží na typu havárie, že ![]()
Když jí dáš doprostředka, bude se ti tam dítě trochu hůř přivazovat, než na kraji, ale dá se.