Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny
Moc prosím o radu!! Potřebujeme novou autosedačku, protože náš malý lumpík při svých 5ti měsících už váží 9 kg! A do vajíčka se nám už nevleze
Nemáte náhodou někdo sedačku Nania Ferrari Cosmo a nebo Fisher Price Cosmo SP Moonlight? Nemůžu najít žádné recenze a ani testy!! Takže nevím, jestli je bezpečná!! Vím,že už tady je hodně diskusí ohledně autosedaček,ale tyhle jsem tu zrovna nenašla! Moc všem děkuju!! Snad se něco dozvím ![]()
No, pokud si žádné testy nenašla, tak se nejspíš vůbec netestovali a tak nikdo neví jak jsou bezpečné… takže bych spíš brala nějakou s testy, co vím tak britax first class nebo besafe.
Taky bych brala nějakou, která má test… přece jen jde o bezpečnost… já kupovala 9-18kg römerku, ale je tam podmínka, že dítě musí už sedět, což malý ještě asi nebude…
Petulikk píše:
Taky bych brala nějakou, která má test… přece jen jde o bezpečnost… já kupovala 9-18kg römerku, ale je tam podmínka, že dítě musí už sedět, což malý ještě asi nebude…
I kdyby seděl (jakože nebude) tak do 9-18 nesmí, tam musí krom 9 kilo a jistého sezení splňovat ještě podmínku 9 měsíců.
Děkuju holky!! No ještě nesedí a chvilku ještě ani sedět nebude
Snad se nám podaří něco najít,jinak budem chodit pěšky ![]()
Petulikk píše:
Tak třeba dcerka se posadila v 6ti měsících
Což ale stejně neřeší, že do 9-18 smí nejdříve v 9 měsících.
tyhle dvě určitě nejsou žádná bezva bezpečná volba - pokud nemáte nějakou echt finanční tíseň, držte se osvědčených testovaných sedaček, které dlouhodobě získávají v testech ocenění - Romer, Cybex, Kiddy, BeSafe, Concord, Maxi Cosi
j.a.n.i1 píše:Petulikk píše:Což ale stejně neřeší, že do 9-18 smí nejdříve v 9 měsících.
Tak třeba dcerka se posadila v 6ti měsících
To je fakt ![]()
j.a.n.i1 píše:Petulikk píše:I kdyby seděl (jakože nebude) tak do 9-18 nesmí, tam musí krom 9 kilo a jistého sezení splňovat ještě podmínku 9 měsíců.
To podle mě ale není pravda, jak dítě dosáhne 9 kilo a drží hlavičku a ideálně sedí smí do téhle sedačky. 9 měsíců nemá žádnou váhu - možná je to bráno orientačně že už děti sedí,ale jde o kila. Prostě jak má prcek 9 kilo a nevejde se do vajíčka může jít do kat. 9-18
ygreen píše:j.a.n.i1 píše:To podle mě ale není pravda, jak dítě dosáhne 9 kilo a drží hlavičku a ideálně sedí smí do téhle sedačky. 9 měsíců nemá žádnou váhu - možná je to bráno orientačně že už děti sedí,ale jde o kila. Prostě jak má prcek 9 kilo a nevejde se do vajíčka může jít do kat. 9-18Petulikk píše:I kdyby seděl (jakože nebude) tak do 9-18 nesmí, tam musí krom 9 kilo a jistého sezení splňovat ještě podmínku 9 měsíců.
Není to bráno orientačně, je to dokonce v homologaci dané sedačky, Steeve tu někdy dával odkaz, na přesun do 9-18 musí být splněny všechny podmínky, takže pokud se prcek nevejde do vajíčka a nesplňuje je, tak musí do 0-18.
Jj vím, že se musí vše splňovat, naše malá právě byla od 9měs. v sedačce jen nahatá měla 8,5kg, ale s oblečením těch 9 měla, kor v té zimě… my bychom ještě se do vajíčka vlezli, ale u nás byl problém, že tam šíleně řvala a nevydržela ve vajíčko - neviděla …
ale nikde přeci není psáno že sedačka je od 9 měsíců, ale od 9 kil