Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj, potřebovala bych poradit. malé jsou 4m a do auta používáme skořápku be safe izi go, která je proti směru jízdy. nicméně dneska malá v autě už i plakala, protože dle mého se nudí jak se kouká do sedadla. kdyby byla skořápka ve směru jízdy, mohla by se koukat po autě a okolí.. izi go je až do 13 kg. nicméně uvažuji, že bych koupila autosedačku ve směru jízdy. můžete mi , prosím, nějakou doporučit,kterou bych mohla používat třeba od 6 měsíce. pokud ano, tak je to 6měsíců až kolik? třeba až do jednoho roku a pak zase koupit novou? děkuji
Máte zkušenost s BeSafe iZi Go?
Přidejte zkušenost s BeSafe iZi GoJa bych v tomto veku dite rozhodne po smeru nedala…takto je to pro nej bezpecnejsi. To ze se nudi, bych nebrala v potaz, zkusila bych zabavit nejakou hrackou, dej tam obrazek, detske zrcatko, pres ktere te muze videt. Kdyz jedes s nekym sed vedle ni.
Žádná sedačka ve které by mohlo jít dítě v 6 měsících po směru neexistuje. Podmínky pro přechod po směru jsou: 9 měsíců, 9 kilo a jistě sedět. Takže třeba můj malý šel do posměrné sedačky někdy ve 13 měsících.
Určitě bych takhle malé dítě po směru jízdy nedávala…nemá ještě tak silné svaly na krku aby se mu hlavička neviklala…jinak když se nudí, tak můžeš dát na opěradlo zadní sedačky zrcátko, které se prodává za tím účelem ![]()
Ahojky, také se chystám koupit autosedačku, je to naše první mimčo. Prosím poraďte mi nějakou autosedačku bezpečnou od narození. Popřípadě nějaký odkaz přímo na prodejce a jaké máte zkušenosti. Děkuji
Navěš na opěrku sedadla nějaká chrastítka, pusť rádio (Eliška ráda plive dudlík a mně je vzadu na zvracení, takže když jezdíme, pouštíme rádio a malá vydrží) nebo zkoušej, co zabere. Na velkou sedačku je ještě maličká, vždyť ani nesedí!
Eliška má 7 měsíců, skoro 9 kg a sedačku po směru jízdy používáme teď. Mně to tedy přijde ještě brzy, ale ve vajíčku se jí zařezávaly pásy a sedí hezky s oporou
LUCIPERKA-ddub píše:
Ahojky, také se chystám koupit autosedačku, je to naše první mimčo. Prosím poraďte mi nějakou autosedačku bezpečnou od narození. Popřípadě nějaký odkaz přímo na prodejce a jaké máte zkušenosti. Děkuji
Maxi Cosi nebo Romer, to neprohloupíš ![]()
j.a.n.i1 píše:LUCIPERKA-ddub píše:Maxi Cosi nebo Romer, to neprohloupíš
Děkuji, právě si je na netu prohlížím.
Případně pokud neuvažuješ, že bys kupovala základnu, tak je ještě super Cybex Aton a není drahá ![]()
děkuji za názory. bohužel nemůže přeci pokaždé se mnou někdo vzádu jet.. můžete mi prosím poradit, kde bych koupila to zrcátko?
Já ho kupovala v dětském ráji, obecně ho mají snad všude, kde prodávají sedačky…
ccudlik píše:
ahoj, potřebovala bych poradit. malé jsou 4m a do auta používáme skořápku be safe izi go, která je proti směru jízdy. nicméně dneska malá v autě už i plakala, protože dle mého se nudí jak se kouká do sedadla. kdyby byla skořápka ve směru jízdy, mohla by se koukat po autě a okolí.. izi go je až do 13 kg. nicméně uvažuji, že bych koupila autosedačku ve směru jízdy. můžete mi , prosím, nějakou doporučit,kterou bych mohla používat třeba od 6 měsíce. pokud ano, tak je to 6měsíců až kolik? třeba až do jednoho roku a pak zase koupit novou? děkuji
do posměrné sedačky může dítě jít až když má nejméně 9kg, 9 měsíců a samo sedí, takže vydržte zatím ve vajíčku, v 6ti měsících je moc malé
to protisměrné zrcátko je třeba takovéto: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
to si přiděláte dozadu za sedačku a uvidíte na dítě i když je na zadním sedadle ve vajíčku
LUCIPERKA-ddub píše:
nejlepší vajíčka jsou Römer Baby safe plus( SHR) s isofixovou základnou a Maxi-cosi Cabriofix s isofixovou základnou, tyto jediné 2 sedačky mají z bezpečnosti 5,
ale pak je mnoho dobrých sedaček se 4- např. Römer Baby safe plus (SHR), Besafe IZI Go a IZI Sleep, Maxi cosi Pebble, STM Twin 0+, Recaro Profi plus, Cybex Aton, Chicco Synthesis, …těch dobrých vajíček je spousta, k většině z nich je možné i dokoupit základny jak na isofix tak i na pásy, nebo je používat jen samotné na pásy
a můžu se ještě zeptat - ta skořápka má na zadeček takový polšářek, který lze vynadat. do kdy jste ho tam nechávaly? dokud šly pásy dobře zapnout? a nebo dokud mimi samo nesedí? děkuji
ccudlik píše:
a můžu se ještě zeptat - ta skořápka má na zadeček takový polšářek, který lze vynadat. do kdy jste ho tam nechávaly? dokud šly pásy dobře zapnout? a nebo dokud mimi samo nesedí? děkuji
ten polštářek se používá do 4 měsíců, poté se vyndavá
jinak všechny tyto informace jsou v návodu