Autem do Paříže

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
215
29.12.23 20:05

Autem do Paříže

Ahoj všem. Na narozeniny našeho kluka plánujeme super výlet do Paříže… Avšak narazili jsme na problém s dopravou. Naše postarší kára bohužel nedosáhne na ekologickou známku. Podle toho, co se mi podařilo vygooglit, tak nemáme šanci ani na jízdu metrem, protože odstavná parkoviště u nástupišť metra jsou podle všechno už v ekozóně, takže na ně nedojedeme. Najdu tu někoho, kdo byl v Paříži a napíše mi nějaký postřeh k dopravě? Ubytování máme zamluvené mimo centrum, zde problém se zónou nebude…Disneyland plánujeme, že vyjedeme brzo, abychom dojeli na místo před 8 hodinou ranní, takže v pohodě, ale to centrum nevím jak… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1389
29.12.23 20:27

A kde mate to ubytovani? Bez toho tezko radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
29.12.23 20:33

Mennecy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15717
29.12.23 20:40

@kesaibot Kašli na auto, letenky jsou levné, Paříž má perfektní hromadku, naopak cestování po městě autem je peklo, parkování je pak peklo na druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
29.12.23 20:49

Cesta autem má své důvody. Nejde mi o cestování autem po Paříži, parkování v centru…, ale o radu, kde nechat auto na odstavném parkovišti mimo ekozony a pokračovat dál MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
29.12.23 21:07

Byla jsem autem v Paříži, ale ještě před systémem ekologických známek… Měli jsme taky ubytovaní až někde v tramtárii daleko od centra a nejdřív jsme jeli několik stanic vlakem a pak teprve přesedli na metro :nevim: Nic jiného, než nastudovat systém veřejné dopravy vám asi nezbyde… My jsme ani nic předem neřešili. Prostě jsme se po ubytování došli podívat na jízdní řád na nádraží, kde to samozřejmě jezdilo každou chvilku..

Ekologickou známku do centra Berlína jsme bez problémů dostali i na patnáct let starý nafťák. To je to v okolí Paříže tak přísné, nebo jedete takovou herkou? Abyste tam vůbec dojeli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
29.12.23 21:26

Je to 20 let starej nafťák, o dojetí strach nemám, je to pašák. Spíš bych ocenila někoho s čerstvou zkušeností. Před 10 lety jsme byli též, to jsme to odstavili na parkovišti u tuilerijské zahrady, na které teď už bohužel nedojedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
29.12.23 22:33

Vypada to jako „super kviz“, nepodarilo se mi dobrat vysledku. Nasla jsem mapu parkovist pro lidi, co do centra Parize dojizdeji do prace, ale vubec neni jasne, za jakych podminek tam muze parkovat turista. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
29.12.23 22:42

A fakt se vam pri cene letenek vyplati jet autem? Vzdyt zpatecni se za ty dva tisice da sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
29.12.23 22:50

@Zmatka v tomto případě nejde o cenu ale o můj nepřekonatelný strach z výšek.
@Birdonawire já nejsem schopná najít žádné parkoviště mimo zóny :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
29.12.23 23:23

Ja bych rada pomohla, x let uz ziju v Parizi, takze jsem myslela, ze nebude problem, ale nejak nevim.
Tady je dostupna mapa parkovist pro dojizdejici, ale opravdu tam nevidim dostupnost pro turisty, kolik by to stalo. https://www.iledefrance-mobilites.fr/…nd-ride-work
Zkusim na to kouknout zitra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
29.12.23 23:58
@kesaibot píše:
@Zmatka v tomto případě nejde o cenu ale o můj nepřekonatelný strach z výšek.
@Birdonawire já nejsem schopná najít žádné parkoviště mimo zóny :lol: :roll:

Asi jsem te nepochopila, a to nemuzete zaparkovat u ubytovani? Kazdy slusny hotel ma parkoviste a apartman by mel zajistit parking.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.12.23 00:00

Vlakem…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
30.12.23 00:18

@Birdonawire mapa asi pomůže hodně. Co jsem tak zběžně koukala tak do Mennecy zajíždí nějaký ten jejich vlak, z toho by se dalo už cestovat dál. Snad. Musím si to vytisknout a hledat. V tom telefonu to moc nejde. A MOOOC Děkuji :* snad se někde neztratíme :)
@Lucie_Sx otázka byla podána jasně, nepotřebuji pomoci řešit cestu. To že mě vyplivne vlak, letadlo, rikša… Cokoliv někde v Paříži a já se pak nedostanu k ubytování mi moc nepomůže. @Zmatka můžeme, ale řeším, jak se dostat z ubytování mimo Paříž do ní aniž bychom tím zabili 3 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
30.12.23 00:28

Chapu spravne, ze to ubytovani je dane a nejde ho zmenit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí