Autíček Jeníček

106
28.7.20 00:10

Autíček Jeníček

Ahoj holky, nesledovaly jste taky kdysi tenhle blog? Je to už pár let, psala ho maminka se třemi dětmi, syn Jeníček byl autista a dvě starší dcery Eliška a Šárka taky nějak postižené… Psala každodenně příspěvky, přidávala spoustu fotografií, a pak najednou ze dne na den blog zmizel. Nemáte někdo o nich nějaké info? Docela by mě to zajímalo, tenkrát jsem je pravidelně sledovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65116
28.7.20 06:58

Taky jsem je pravidelně sledovala a zajímalo by mě, jak teď žijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
28.7.20 08:07

Mají se fajn. Ten blog byl za hranou a autorka uposlechla dobré rady, že to není úplně skvělý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12574
28.7.20 08:42
@Laura215 píše:
Ahoj holky, nesledovaly jste taky kdysi tenhle blog? Je to už pár let, psala ho maminka se třemi dětmi, syn Jeníček byl autista a dvě starší dcery Eliška a Šárka taky nějak postižené… Psala každodenně příspěvky, přidávala spoustu fotografií, a pak najednou ze dne na den blog zmizel. Nemáte někdo o nich nějaké info? Docela by mě to zajímalo, tenkrát jsem je pravidelně sledovala.

Taky trochu zaplevelím, kdysi jsem četla na Rodině..rodinný server,..deníček a psala ho teď nevím zda Mateřídouška nebo Maceška, která adoptovala děti, měla i vlastního syna, poté adoptovali holčičku, která byla velice problematická a pak deníček skončil..taky by mě zajímalo jak to dopadlo…pamatuji si z toho jednu došku..malé děti šlapají mámě po klíně, velké po srdci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
28.7.20 09:02
@lilith1 píše:
Taky trochu zaplevelím, kdysi jsem četla na Rodině..rodinný server,..deníček a psala ho teď nevím zda Mateřídouška nebo Maceška, která adoptovala děti, měla i vlastního syna, poté adoptovali holčičku, která byla velice problematická a pak deníček skončil..taky by mě zajímalo jak to dopadlo…pamatuji si z toho jednu došku..malé děti šlapají mámě po klíně, velké po srdci..

Maceška ne, Maceška byla pěstounka se dvěma vlastními dětmi a třemi holkami v PP. Její články vyšly knižně, v psaní pokračovala až do dospělosti dětí. Tu jsem svého času moc ráda četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12574
28.7.20 09:37
@SlečnaDahlia píše:
Maceška ne, Maceška byla pěstounka se dvěma vlastními dětmi a třemi holkami v PP. Její články vyšly knižně, v psaní pokračovala až do dospělosti dětí. Tu jsem svého času moc ráda četla.

To je ona..a kde vyšly ty články knižně, ráda bych si je přečetla.. Dík..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
28.7.20 09:41
@SlečnaDahlia píše:
Mají se fajn. Ten blog byl za hranou a autorka uposlechla dobré rady, že to není úplně skvělý nápad.

Proc za hranou? Take jsem ho cetla a myslim, ze rodicum podobnych deti mohl pomoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65116
28.7.20 09:43
@jannina1 píše:
Proc za hranou? Take jsem ho cetla a myslim, ze rodicum podobnych deti mohl pomoci…

No pokud se dobře pamatuju, bylo tam hodně soukromých věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
28.7.20 10:33
@jannina1 píše:

Fotografie dětí, často v dehonestujících pozicích (Jeník válející se v záchvatu po zemi atd.), spousta soukromých informací o dětech, popisů, podle kterých je každý pozná. Zvlášť starší děti z toho nebyly šťastné a vůbec se nedivím, na jejich místě bych běsnila. Ono ani to zdánlivě mazlivé a roztomilé označení „autíček Jeníček“ není vůbec mazlivé a roztomilé, ale ponižující jak kráva. Jedná se o vnímající, cítící a myslící dítě v teenagerovském věku s přístupem na internet. Autorka to pochopila.

Rodičům se dá osvětově pomoci i jiným způsobem, aniž by přitom musely být děti jak na výstavce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.20 10:40

Ano, SlečnaDahlia to napsala zcela přesně! Také si na její blog pamatuji. A myslím, že se to nelíbilo i jejímu bývalému muži - což se mu vůbec nedivím. Udělat si z dětí takové „veřejné objekty“…U ten trapný název, udělat to mě, tak dám matku k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.20 10:46

Jinak na tom blogu bylo jako poslední údálost, že se přestěhovali odněkud od Kladna do Ostravy. A jak se tam zabydlují…musel to být pro ty děti šok, zvláště pro ty starší, takhle je vytrhnout a přesadit, a pak o každém jejich „prdu“ psát a fotit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.20 10:48

Když si dáte do googlu „autíček Jeníček“, tak asi třetí odkaz je disertační práce na téma „medializace postižných dětí“, a jeho příběh je také rozebírán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
28.7.20 12:23

Mě přijde hrozné už to označení autík, autíček 8o to je jak říct o mentálně retardovaném, že je retardíček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.9.21 22:36
@Laura215 píše:

Já jsem ten blog sledovala a ze začátku jsem mamince fandila, ale později to nebralo takový dost zlověstný ráz.

Najednou byly „postižené“ i ty dvě starší dcery, matka je nechávala vyšetřovat na psychiatrii, jedna tam byla i hospitalizovaná, další nechodila do školy. Zdálo se, že buď obě dívky šly do nějaké regrese, protože pozornost matky byla zcela koncentrovaná na medializovaného Jeníčka a ony vycítily, že ji pro sebe získají jen tak, že budou taky nemocné a ona o nich bude psát. A někteří psaly i o možnosti, jestli ve hře není Munchausen v zastoupení. Tak ten blog ukončila.

Otec pak napsal nějaký článek, že jeho syn autismem netrpí. Nicméně podle popisu chlapeček zjela jednoznačně PAS má.

Tohle je hrozně těžké hodnoti (myslím blogy matek s postiženými dětmi). Ty ženy se dostanou do těžké izolace, blog (nebo dnes spíš sociální sítě) jim pomáhají a pak je prostě těžké odhadnout tu míru.

Jak to bylo s Jeníčkem, už se asi nedozvíme. A možná je to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová