Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Asistenta Vám napíše Spc, kde je malý v péči. Papíry preposlou datovou do skolky, kde je syn přijaty. Tam už si musí asistenta sehnat. Je to asistent pedagoga, sice vázán na dítě, ale je k ruce paní ucitelce.
Někdy jsou asistenti sdílení, ale opravdu zalezi, co bude v doporučení z Spc
@janoma děkuji do SPC teprve pojedeme
zatim cekam na zhotoveni zpravy od psycholozky.
Obvyklé je žádat o příspěvek na péči. Ten by mohl (pokud syn toho nezvládá víc) pokrýt část výpadku příjmu. Poku bude chodit do kšolky, tak si najít práci aspon na malý úvazek. Lze se nahlásit na zdrávce jako osoba pečující o dítě do 7 let - pak dítě nesmí být ve školce dýl než 4 hodiny (hlídá se to), nejde to do důchodu a vydělat se u toho dá jen na DPP (do 10t) nebo DPČ do 2500,–
Asistenta napise poradna se zpravou od dr a psychozky a poradny jdete socialku oddeleni o Osobu pece blizkou tam vam daji podepsat papiry a prijdou k vam domu pak dostane dopis postou a tim musite k dr a dolozit vsechny zpravy co mate na to pujdete do setreni kde se rozhodne jestli máte narok na peci.
@venulka1 děkuji,o příspěvek asi žádat nebudu, ten by mi stejně zřejmě ani nepřiznali, vzhledem k našim příjmům. Šlo mi spiš o to, zda by mi šlo prodloužit to neplacené volno na základě nějakého paragrafu.
Do čtyr let uz to mám schváleno, nebyl problém, ale žádost jsem měla opřenou o zákon.
Uvidím jak to bude… momentálně se to má tak, že má nastoupit v září ale psycholožka naznala že budu ráda když ho tam udržíme hodinu tak 2× tydne. Což si teda myslim taky.
Do školky úplně na tvrdo nemusí a nepůjde sle chci ho pomalu během roku, pokud to půjde zkusit naučit alespoň na to dopoledne. Kdybych musela natvrdo pak nastoupit do práce další rok.
Samozřejmě pokud to nepůjde hladce, a volno mi neprodlouží - což asi nemusejí, tak zůstanu doma.
Synovi je teď 2,5 roku, v listopadu mu budou tři. Vývojem je ale asi na úrovni 1,5 letého díťete.
Plně na plenách, neumi pit z hrnku, rika asi sest slov…Poslední měsíce se vrátil vývojem hodně zpět, jakoby zapoměl co uměl, začináme znova…
Má autismus a lehkou mozkovou obrnu.
Začináme cvičit Vojtu.
Kolem vanoc budu ale muset v práci dát vědet co bude dal, dělá se rozpočet a plány na dalši rok. Tak mapuji možnosti. Děkuji.
@Margery dobré vědět
ale i tak, přenechám ho potřebnějšim… bylo by mi to asi hloupé, nejde mi o finance, spíš abych se měla kam vrátit až to bude možné
Ale děkuji za informaci.
O prispevek na peci urcite zazadejte. vubec nemusite dokladat zadne prijmy. partner vydelava nadstandart a dostali jsme prispevek 1. stupen 3300 kc na dva roky. platim mu z toho terapie-soukrome logopedie a hipoterapie. zalezi co dite zvlada a nezvlada. je treba dodat zpravy od psychologa. js dokladala jeste zpravu od logopeda a SPC. syn zvlada od 3.5 let soukromy logopedicky stacionar 2 krat tydne na dopo, kde ma individualni logopedii.je tam velmi spokojeny, takze od zari pujde po-pa. s praci neporadim.
urcite kontaktuje ranou peci. tam maji i socialni pracovnice a tam vam poradi jak s praci (na co mate narok, pravo…)
Taky mi to bylo blby o prispevek zadat. odhodlavala jsem se k tomu rok. jenze terapie jsou drahe(logopedie tydne 800, hipoterapie 600/30 min, senzoricka integrace…pak je jeste moznost ergoterapie, craniosakralni terapie, kupuji DMG sirup, CBD konopne kapky, Son rise workshop, ABA terapeut si taky urcite bere min 500 kc. soukromy stacionar 8 tisic mesicne. nemyslete si, ze kdyz nepozadate tak to stat da potrebnejsim
tak to nefunguje. s tou praci by vam poradila socialni pracovnice v te rane peci jak jsme psala. na urade jsem mela rozdilne info tak jsem se obratila na ni.
@Teresa.p
Dekuji moc
tak uvidime. Jak to s nim bude vypadat za ten rok.
Snad to nebude tak zle… ![]()
Syn nema asi PAS, ale vyvojovou dysfazii. je to boj. do statniho logopedickeho stacionare-pozadavky byly bez plen a to splnoval. sel ve 3 letech, ale vykopli ho po dvou dopolednech, protoze moc vytahoval hracky a nechtel spolupracovat u logopedie. tak sel o 4 mesice pozdeji do soukromeho tam to ze zacatku taky trochu skripalo, protoze nechtel sedet u jidla, ale u logo spolupracoval. asistenta nam SPC napsalo, ale az po 3 mesicich dochazky do skolky. to jsme vzdala, orotoze nevim co by v klasicke skolce kdy jsou 2 ucitelky na cca 25 deti delal. asi by to zvladl, ale nemel by logopedii ani individualni pristup. konci mi MD tento mesic. syn ma 4 roky. do prace nemuzu, ale koncila mi smlouva, kdyz jsem otehotnela a misto by mi stejne drzeli jen pro MD na 3 roky.na pojistovne chteji kopii rozhodnuti o PNP abych nemusela platit zdravotni. tak to mam vyrizene.
@venulka1 píše:
Asistenta napise poradna se zpravou od dr a psychozky a poradny jdete socialku oddeleni o Osobu pece blizkou tam vam daji podepsat papiry a prijdou k vam domu pak dostane dopis postou a tim musite k dr a dolozit vsechny zpravy co mate na to pujdete do setreni kde se rozhodne jestli máte narok na peci.
Domů?
![]()
@Kakachna kdyz se zada o prispevek na peci je alespon u nas bezna praxe ze socialni pracovnik navstivi domacnost… aby videl jak se osoba o kterou pecujete “jevi”, zpravy od dr nestaci… tak proto pise pani, ze prijdou domu… to chapu.
@tehulka.j Přiznám se, že nechápu. Jak to sociální pracovník pozná? Nepozná to odborník, ale sociální pracovnie to pospudit dokáže?
@Kakachna ta tam je spíš od toho, aby si odškrtla seznam, co dítě zvládá a co ne ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.