Odložená klasifikace v devátém ročníku?

Anonymní
16.6.19 14:23

Odložená klasifikace v devátém ročníku?

Dobré odpoledne, prosím maminky a kolegyně učitelky, co už toto řešily, o vyjádření. Chlapec bude mít v deváté třídě odloženou klasifikaci na srpen, protože ze všech předmětů přesáhl nepřítomnost přes 40% a v některých předmětech dokonce 75 %. Hodně neomluvených hodin, žádná dlouhodobá nemoc, zlomená noha atd. V srpnu tedy bude dělat zkoušky ze všech předmětů. Otázka je, co když dostane pětky nebo minimálně jednu pětku. Bude dělat ještě opravky? Samozřejmě potřebuje vysvědčení bez pětek kvůli další škole, na kterou je přijat i přes dvě pětky v pololetí…Jaké jsou vaše zkušenosti a jak to následně s takovými žáky dopadlo? Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
16.6.19 14:34

Já si myslím, že pokud dostane jednu pětku, tak ok. A myslím, že už se ani opravky nedělají. Ale nevím jestli dvě nebo tři už znamenají to, že bude mít splněných 9 let docházky, ale vyjde v osmé třídě. A pak mám pocit, že se dá požádat ředitele, aby mohl opakovat devítku. Ale ber to s rezervou. Přesně si to nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
16.6.19 14:41
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne, prosím maminky a kolegyně učitelky, co už toto řešily, o vyjádření. Chlapec bude mít v deváté třídě odloženou klasifikaci na srpen, protože ze všech předmětů přesáhl nepřítomnost přes 40% a v některých předmětech dokonce 75 %. Hodně neomluvených hodin, žádná dlouhodobá nemoc, zlomená noha atd. V srpnu tedy bude dělat zkoušky ze všech předmětů. Otázka je, co když dostane pětky nebo minimálně jednu pětku. Bude dělat ještě opravky? Samozřejmě potřebuje vysvědčení bez pětek kvůli další škole, na kterou je přijat i přes dvě pětky v pololetí…Jaké jsou vaše zkušenosti a jak to následně s takovými žáky dopadlo? Děkuji za odpovědi.

Termín doklasifikace je stanoven na konec srpna, k tomuto termínu vykoná zkoušky a co si budeme namlouvat, s nejvyšší pravděpodobností v nich nebude úspěšný.

Pokud bude mít více nedostatečných (u nás to je 3 a vice, jak to je na ZŠ nevím), opravné zkoušky konat nebude, skončí s nedokončeným základním vzděláním a nemůže dál pokračovat ve studiu. Může zažádat o opakování, ale protože ma základní povinnou školní docházku splněnou, nemusí mu být povoleno.

Pokud bude mít jednu nebo dvě nedostatečné, ředitel školy stanoví normálně termín opravné zkoušky, domnívám se, že na ten samý týden, ale tam bych koukla do předpisů. Kluk buď úspěšně vykoná (a může dál studovat) - nebo spíš nevykoná a opět končí s nedokončeným základním vzděláním a může jedině žádat o opakování ročníku. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.19 14:50

@SAJ Děkuji za vyčerpávající odpověď. :kytka: Já si naštěstí od jeho sedmého ročníku skladuji jeho práce, nebo spíš nepráce a absence, abych byla krytá, protože očekávám na srpen velké teatrální finále :zed: :pocitac: s vyděračství ve stylu, přece mu nezkazíte život… :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
16.6.19 15:04
@Anonymní píše:
@SAJ Děkuji za vyčerpávající odpověď. :kytka: Já si naštěstí od jeho sedmého ročníku skladuji jeho práce, nebo spíš nepráce a absence, abych byla krytá, protože očekávám na srpen velké teatrální finále :zed: :pocitac: s vyděračství ve stylu, přece mu nezkazíte život… :potlesk:

Jo, ještě jedna věc. :mavam: Doklasifikaci dělá pouze z učiva druhého pololetí, pokud ale bude hodnocen nedostatečnou, pak opravné zkoušky dělá buď jen z druhého pololetí roku (pokud neměl basu i v pololetí), pokud ale měl nedostatečnou i v pololetí, dělá opravné zkoušky z učiva celého školního roku.

Schované práce ti schvaluji, budou se hodit. Já zažila i vydírání, výhrůžky, obvinění z šikany a slíbenou stížnost na inspekci. :nevim: Takže ano, s velkým finále rozhodně počítej. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.19 15:07

@SAJ tak to bude sranda. U mě měl za pět i v pololetí… :zed: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
21091
16.6.19 15:09
@Anonymní píše:
@SAJ Děkuji za vyčerpávající odpověď. :kytka: Já si naštěstí od jeho sedmého ročníku skladuji jeho práce, nebo spíš nepráce a absence, abych byla krytá, protože očekávám na srpen velké teatrální finále :zed: :pocitac: s vyděračství ve stylu, přece mu nezkazíte život… :potlesk:

Tak to je fajn. U nás jeden panáček nepřišel ani na to přezkoušení. Tak nebylo co řešit. Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.19 15:13
@P4ja píše:
Tak to je fajn. U nás jeden panáček nepřišel ani na to přezkoušení. Tak nebylo co řešit. Držím palce :)

To by byla ta nejlepší varianta. Kéž by :andel:

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
16.6.19 15:14
@P4ja píše:
Tak to je fajn. U nás jeden panáček nepřišel ani na to přezkoušení. Tak nebylo co řešit. Držím palce :)

Jeee, to jsem už taky zažila. Ideální varianta. Myslím, že tenkrát nedorazil ani pro vysvědčení, zůstalo založené v katalogu ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.6.19 15:18
@Anonymní píše:
To by byla ta nejlepší varianta. Kéž by :andel:

Tak držím :kytka: Neboj, pokud budeš připravená. Hlavně záleží na vedení, jak k tomu přistoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.19 15:28
@P4ja píše:
Tak držím :kytka: Neboj, pokud budeš připravená. Hlavně záleží na vedení, jak k tomu přistoupí.

Pokud by se mě snažilo vedení přesvědčovat k tomu, abych mu to dala, tak by u mě kleslo takovým způsobem, že bych okamžitě začala hledat místo jinde. :pankac:
Je to neskutečný ledovec, lhář a haj.zl a dát to jemu, to už ty vysvědčení můžem rovnou rozdávat na nádraží…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.19 15:28

Lenivec, anonym nejde opravit.

• Citovat
  • Upravit
21091
16.6.19 15:36
@Anonymní píše:
Pokud by se mě snažilo vedení přesvědčovat k tomu, abych mu to dala, tak by u mě kleslo takovým způsobem, že bych okamžitě začala hledat místo jinde. :pankac:
Je to neskutečný ledovec, lhář a haj.zl a dát to jemu, to už ty vysvědčení můžem rovnou rozdávat na nádraží…

Jj, to chápu. Mně to líčila známá, že to takhle měli. Nštěstí se u nás nic podobného neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
16.6.19 16:26
@SAJ píše:
skončí s nedokončeným základním vzděláním a nemůže dál pokračovat ve studiu.

proč ne? podmínkou studia na střední škole je splnění povinné školní docházky, nikoli úspěšně dokončené základní vzdělání :nevim: navíc pokud chce ve studiu pokračovat, tak v tuto chvíli už je na nějakou školu přijatý. to by ta škola musela mít výslovně v podmínkách pro přijetí, že je pro studium je potřeba mít ukončené základní vzdělání (protože zákon to nevyžaduje), s čímž jsem se tedy já osobně zatím nesetkala (střední školu jsem vybírala se dvěma dětma a s třetím už jsme taky lehce zjišťovali, co by šlo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
16.6.19 17:03
@sagina píše:
proč ne? podmínkou studia na střední škole je splnění povinné školní docházky, nikoli úspěšně dokončené základní vzdělání :nevim: navíc pokud chce ve studiu pokračovat, tak v tuto chvíli už je na nějakou školu přijatý. to by ta škola musela mít výslovně v podmínkách pro přijetí, že je pro studium je potřeba mít ukončené základní vzdělání (protože zákon to nevyžaduje), s čímž jsem se tedy já osobně zatím nesetkala (střední školu jsem vybírala se dvěma dětma a s třetím už jsme taky lehce zjišťovali, co by šlo).

Tak tos mě dostala. U nás (SOŠ) je ukončené základní vzdělání podmínkou, kontrolujeme to. Nenapadlo mě, že to je jinde jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin