Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Svíčky a hrnky??? no to snad ne… nejhorší jsou lapače prachu! jak vidím jak se teď prodávají vařečky, hrníčky a další kraviny pro paní učitelky, tak je mi jich fakt líto
Ja jsem rada dostavala medovinu a med.
Nebo koupelnovou kosmetiku (sprchac, sampon, krem na ruce) - proste, co se spotrebuje a neni jenom tuna cukru (dobre, medovina a med jsou vyjimka
)
Tak já jako učitelka…kafe, čaje, čokoládu…
A my jako rodiče jsme se letos domluvili,,každej dá 100 a koupíme uč. pandoru asi…nebo dostane poukaz do parfumerie…
Po 4 letech se s dětmi rozloučí…tak společný dárek
Ne, svíčky a hrnky ne. Rozhodně nic „originálního“ s nápisem nejlepší učitelka - hrnky, sošky, klíčenky, lžíce…
Nejlepší jsou dárky, co se dají spotřebovat - jídlo, pití - čaj, čokoláda, kafe, marmeláda, med…
Obecné všechno neutrální, aby se to aspoň dalo poslat dál a to i hrnky a svíčky.
Jen tak pro pobavení, mám mámu učitelku a za posledních 6 let před důchodem dostala 30! hrnků, 15 andílků a 12 sov. Součet za Vánoce a konce školního roku.
I ty kytky jdou. Dam na hřbitov, paní na hlídání, sousedce, mámě, tchýni a je to pryč.
Jedna naše paní učiteka preferuje víno
, tak nosíme podle jejího vkusu. Jinak hrnky, svíčky ne. Buď něco co se dá sníst nebo vypít nebo aspoň poslat dál.
Čaj, med, víno (až na SŠ od zletilých), kafe - to je fajn. Ale třeba čokoládu nejím, tak ta potěší hlavně moje potomstvo.
Je mi pokaždé strašně líto kytek, pravidelně hned na začátku prázdnin odjíždíme, takže kytky doma vadnou o samotě. Mně třeba potěší i ty svíčky, svítíme si moc rádi, i když až na podzim a v zimě. Hrnky a podobné capiny prosím fakt ne. Což mi tak připomíná, že bych měla pořešit něco vlastním dětem, že? Uaaaa!
Nic. respektive cokoliv co se vejde do kabelky, nevím, jak bych to vezla busem, metrem a tramvají přes celý město
ale já nejsem třídní, takže snad nic nedostanu
![]()
My máme učitele, tak to jsem zvědavá co vymyslíme my ![]()
my dávali loni jak prodávají vážené čokolády, třeba mandle v čokoládě, oříšky, pani nám to pěkně naaranžovala do pěkného průhledého s mašlí,
@Janasas píše:
My máme učitele, tak to jsem zvědavá co vymyslíme my
my dávali loni jak prodávají vážené čokolády, třeba mandle v čokoládě, oříšky, pani nám to pěkně naaranžovala do pěkného průhledého s mašlí,
U nás dostal klobásu s mašlí
My letos máme pro učitelky do mateřské školy pralinky a ruzicku a pro učitelku ze školy velkou sladkou kytici ![]()
@Janasas Kolega dostal od třídy kvalitní kuchyňský nůž a byl nadšen.
Jinak jak už se tu psalo, žádný lapace prachu. Něco, co se dá sníst nebo využít. Já bych třeba ocenila kvalitni svíčky, ne navoneny hrůzy, ale bohužel, takovou jsem nikdy nedostala. Učitelka do školky jsem loni koupila padanu a klobásky, letos dostanou koule do koupele a ještě něco k tomu, možná přátelé odličovací tampony nebo pytlíky na ovoce.
U nas ve skolce je asi 10 ucitelek a u deti se stridaji vsechny a vsechny jspu fajn. Jak toto vyresim? :/
@Šarlota4 utekla bych jim nějaký dobrý zákusek nebo dort. Možná sekt? Jsou i nealko. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.