Učitelky - jaké dárky vás potěší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2965
11.6.19 22:26

Jak už psaly kolegyně výše. Žádná keramika, hrnky, andílci, za mě ani svíčky. A ani kytky. Hned po vysvědčení odjíždím na celé prázdniny pryč. Pozor i na různé přísady do koupelí, řada domácností má dneska jenom sprchové kouty.
Nejradši mám cokoliv, co se dá zkonzumovat. Dostala jsem taky poukázku na masáž.
Před 4 lety jsem dovedla jednu třídu přes celý 1. st. Hodně dobře jsme spolu vycházeli. Rodiče se domluvili a na rozloučenou mi dali společný dárek - víkendový wellness pro 2 do Krkonoš. Úžasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
30.9.19 13:09

Flaška 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
18.4.21 18:35
@MiladkaR píše:
Já kupuji vždy tričko s potiskem a nechávám tam dát nějaký vtipný potisk. Třídní superhrdinka nebo něco podobného. Kamarádka je učitelka a vždy si mi “stěžuje” kolik má kávy, kytek a sladkostí a že je to furtk dokola tak se snažím myslet originálně. PS trička dělávám vždy na fajntricko.cz a jsem spoko.a

a vůbec to není nepovolená reklama, že :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
18.4.21 21:37

@MiladkaR copak, copak, lekla jsi se a smazala svou reklamu? ale já mám tvoji citaci, takže to nezatajíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
28.5.25 12:50

Ahoj, mam syna v 1.tride, co je obvyklé dávat na konci roku paní učitelce? Kytku, nebo darek? Nebo nekdo nedává nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
28.5.25 12:57

Dávali jsme vždy kytku - klidně v květináči, nebo děti zasadily doma samy rýmovník + k tomu balíček čokoláda, čaj, svíčka. Dcera má od 6. třídy za třídního chlapa, tak vynecháváme tu kytku a svíčky, ale on je zatížený na čaje, tak holt děláme čajový balíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
28.5.25 12:59
@odule píše: Více

Také to budu řešit, také prvňačka. Kytek a bonboniér mají asi každý rok hromadu, u nás nosili pugéty i první školní den, my ne. Tak taky nevím :nevim: budem to řešit s maminama. V jednom nejmenovaném městě jsem viděla na tabuli před vinotékou: VZKAZ 9 Z 10 UČITELEK: KYTKY ANI BONBÓNY NEPIJEM! :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3021
28.5.25 13:12

Naše učitelka byla příčetná a na rodičáku nám rovnou řekla že na „vzpomínkové předměty“ a kytky má moc malý byt, sladké nemůže, alkohol nepije a jestli ji toužíme něco dát, tak má ráda ořechy :) A bylo jasno.
Dneska má každý rodič číslo-já bych se normálně zeptala.
Nám rodiče nosili ponejvíc víno a poukázky do zmrzlinárny a byly jsme spokojené :)
Jedna maminka nám jednou dala i moc hezké ručníky do koupelny (bílé, malé a opravdu super kvalitní) to nás docela zaskočilo, ale vyklubal se z toho super dárek :)
No prostě není nad to se zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
28.5.25 13:13
@odule píše: Více

Kupuju vždycky balíček něčeho, co se dá sníst/vypít. Takže třeba nějaké dražší sušenky, čokoládu, čaj, kávu atd. Minulá paní učitelka třeba měla ráda Harryho Pottera, tak jsem kupovala tématické sladkosti.

Příspěvek upraven 28.05.25 v 13:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
28.5.25 13:14

My kytky a sladkosti přestali dávat hned ve druhé třídě, když jsem viděla učku, kolik toho táhne a to složení :mrgreen: takže jsme pak volili různé poukázky nebo dle toho, co utrousila, že má ráda - čaje, víno… učiteli do zušky zásadně pozdní červený sběr ;) však si taky dcerky považoval :mrgreen:
kdo z učitelek má zahrádku, tak ocení i pěknou trvalku do země, ale řezanou kytku bych fakt nedávala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
28.5.25 13:21
@Lucy75 píše: Více

já osobně řezané kytky nesnáším (pro sebe, vydala jsem zákaz a všichni to respektují). Ve školce minulý rok na rozlučce jedna mamina vymyslela pro učitelky poukazy do divadla, na které jsme se složili a měly velkou radost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
28.5.25 13:29

@Emka135 vouchery jsou super, bezvadné učitelce 1.stupně jsme koupili taky jako všichni rodiče víkendový welness pro dva a byla nadšená, i poslala mailem foto ;) ale to chce už dost kooperace ve třídě… aktuálně v devítce se to i přes můj nápad nepodařilo zrealizovat (skoro se s rodiči neznáme, schůzky jsou individuální, narozdíl od 1.stupně), tak koupím něco na zub a voucher do DM, tak to vidím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
28.5.25 14:09

Já třeba loni dostala náramek z korálků s přáním a nosím ho pořád. :srdce:
Naopak já nechávám svým dětem pro ucitele, jelikož mají chlapy, tak nechávám delat kornout se sušeným ovocem a oříškami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
28.5.25 14:22

Všem dekuju :) tak asi vymyslím nějaké balení s oriskama a čokoládou nebo kvalitní čaj.. chapu ze řezaných kytek bude tahat hromadu.. nebo možná neco v květináči..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
28.5.25 15:43

Já jsem začala dávat domácí marmelády-kupuji od jedné paní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin