Autismus u batolat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17
3.8.24 17:31

@Qwerty987 Když mu neco ukazu tak to většinou, napodobí. Ale ze by sám od sebe něco napodoboval tak ne. Knížky ho nezajímají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
3.8.24 17:32

@Oriseka Dekuju budu doufat ze se vyhneme autismu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
3.8.24 18:40
@Qwerty987 píše: Více

Opravdu musi ukazovat prstem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
3.8.24 18:53
@Janča6 píše: Více

Ta kamarádka říkala, že je fakt důležité tím prstem :think: Ale hlavně jsou tp všechno jen ukazatele, když něco z toho nedělá, tak to hned neznamená, že je autista :) jen je fajn zbystrit a hlídat, říkala, že čím dříve se pak s tím začne pracovat tím větší pokroky ty děti dělají :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1794
3.8.24 19:15

S těmi knihami souhlasím. Moje dítě projevu vůbec nějaký zájem o knihy až teď v sedmi letech. Jako batole vůbec. To jsme si říkali, jestli špatně nevidí, že jej knížky absolutně nezajímají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
3.8.24 20:37

@Alexandria Nixia Takže když syna ani ty knížky nebaví tak je to hodně špatně :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
3.8.24 21:18

Jistě, moje dcera s těžkou formou AS jako dítě knížky naprosto zbožňovala. Každý autista je jiný, tvoje kamarádka zná hrstku dětí s PAS, z toho nelze vyvozovat žádné závěry. Šíříš nesmyslné mýty.

• Citovat
  • Upravit
1206
3.8.24 21:19
@Lucie449 píše: Více

Nemusí. Můj syn to také dělal: třepal rukama, točil se dokola, maloval jen jednu a tutéž věc (a maluje ji i skoro v pěti letech), všechno řadil a k tomu si při sebemenším náznaku hluku (splachování, fén, sekačka na trávu) zuřivě zakrýval uši. Kvůli riziku, že by mohl v jeho blízkosti někdo spláchnout nebo snad si i sušit ruce vysoušečem, jsme ho nemohli vůbec dostat na nějaké veřejné záchody. Nebo když byl zahlcený vjemy (vstoupil do obchodu nebo při cestě autobusem), to měl ty uši zakryté pořád. Ale autista není, i když mu lecos přetrvává doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
3.8.24 21:22

@Lucie449 Diagnostiku řeš s odborníky na autismus nejdříve ve čtyřech letech.
Stejně vždycky záleží na závažnosti symptomatiky bez ohledu na to, zda se jedná o jakkoliv funkčního autistu.
Tvoje dítě nemusí být vůbec autistické. Dej mu čas a prostor.

• Citovat
  • Upravit
17
3.8.24 21:28

@Masina Tak to moc děkuji, uklidila jste mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
3.8.24 21:29

@krecik.dzungarsky Dobře a moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28655
3.8.24 21:29

To s knizkama je blbost :nevim: obe deti si rady prohlizely a prohlizi knizky…

Ukazovani staci i celou rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
3.8.24 21:56
@Margery píše: Více

Jsem si vzpomněla, že dcera na obrázky v knihách běžně ukazovala. Škoda, že mi nejde dohledat fotka.
A než se na to vybodla, krásně malovala. Zdědila po mně výtvarný talent a navíc byla tímto směrem vedená.
No a lehká autistka fakt není. Nezvládli to s ní ani v rámci pobytu na psychiatrii, takže asi nějak tak.
Každý autista je jiný.

• Citovat
  • Upravit
6381
3.8.24 22:17

Můj syn se jako batole choval autisticky dost. Ale autista není.
Příklady: - zavíral a otevíral neustále vrátka, dveře. - dělal řady z autíček, toho drží dodnes (4,5 roku)

• třepal ručičkama
  • ve dvou letech přišel velký zájem o písmena a čísla, hrozně rychle uměl abecedu a čísla. Ten zájem byl až příliš intenzivní. Pak ho to pustilo asi za rok a půl.
  • fascinovaly ho kolečka a točící předměty.

Jinak rozdíly oproti reálně autistickému chlapečkovi - vrstevníkovi tam byly. Typicky nespavost od kojence, bdělá x hodinová okna v průběhu noci, on neukazoval na předměty a když se vztekal, tak to bylo extrémní. Vyžadoval neustále stejné věci i rutinu. Problémy s jídlem, odmítání nových jídel, prakticky jen na Um asi do 3 let. A zvláštní pohled, opravdu jsem měla pocit, jak kdyby se koukal skrz mě. A neustále hučel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28655
3.8.24 23:12
@krecik.dzungarsky píše: Více

Moje dítě taky ukáže, když je dobrá konstelace hvězd, má náladu a zrovna se trefím do toho, co ví :mrgreen: jinak si jen listuje, ideálně knížkama, které nesmí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí