Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Záleží jakýmu dítěti.
Synovec dostal k osmnáctinám auto od otce a paráda. Vyjezdil se, staral se o něj. Takže za mě za určitých podmínek bych klidně auto k osmnáctinám koupila.
Ano, dala, ale myslim si, ze mam rozumne dite.
Stridame se s manzelem o jedno auto, suv, ktere dceru s cerstvym ridicakem ridit nenecham.
Takze dostane ojete auto za par korun, na kterem se vyjezdi.
Dceři jsme dali ojeté auto v 19letech, kdyz udělala ridicak.. Ne jako dárek k narozeninám, ale proto aby se vyjezdila, protože to občasné řízení pod dozorem rodičů je k ničemu, tak se z člověka řidič nestane.
@Anonymní píše:
Je podle vás auto adekvátní dar k 18tým narozeninám? Dali/y byste ho svému potomkovi (dítěti, vnoučeti)?
Ne.
Necetla jsem vsechny komentare, ale ja dostala auto ne k narozeninam, ale „jen tak“, kdyz mi bylo 18 a 5 mesicu. Bydleli jsme na vesnici, kam jeli dva autobusy denne a auto bylo starsi nez ja a stalo 5 tisic. To auto jsem milovala, takovych zazitku, a to nemyslim sex v aute ![]()
Bylo to suzuki swift a meli jsme ho jeste nekolik let, v servisu si delali srandu ze mohu skoro pozadat o cisla jakoze veteran
podle me to je hrozne individualni a zalezi na povaze konkretniho cloveka, nekdo si ho bude vazit a bude opatrny v 18, nekdo muze byt pravy opak i vs 30
Jeste dodam, ze treba at ma muj tata profesni ridicak a odridi snad vse, je to pravy vesnicky buran a kdyz jede do vetsiho mesta, mysleno okresniho, radsi zaparkuje na kraji a jde pesky, na letiste by me v zivote nebyl schopny odvest, zato ja hned po dalnicich, nemela jsem problem skoro nikde, je pravda ze centrum Prahy uz mi zpusobilo poceni dlani
ale jde to o zvyk a verim ze i tam bych to casem dala, takze podle me nejake stare auto cim driv tim lip i pro ridicske schopnosti a budouci bezpecnost ridice, protoze bude zkusenej vyjezdenej a sebejistej, samozrejme zdrave sebejistej
K 18ti nám dostala peníze na řidičák a k 19ti nám dostala moje starý auto. Když už má řidičák, tak je potřeba aby jezdila a ne ho měla doma v šuplíku.
Dcera dostala ridicak k 18 a koupilo se bezpecne nove auto. Rozhodne bych ji nenechala jezdit v nejake ojetine prece jen dezpecnostni prvky jdou dopredu. A taky byla sakra opatrna kolik sramu na novem aute udela ![]()
Ano, pokud jednou přijde s tím že auto chce a má na něj nasetreno z brigád třeba půlku, ráda tu druhou doplatím. Ale rozhodně nw celé bez vlastního pricineni. A ne žádnou vyloženě machrovinku.
Pokud bych na to mela a kluk by nebyl rapl, tak klido. Ve meste ale asi zbytecne
Záleží na situaci? Pokud by auto „potřeboval“ třeba do školy, práce… Tak ano. Pokud by ho měl jen tak, tak bych koupila něco jiného-třeba poznávací zájezd…
Ne nedali bysme…pokud bude auto chtit, pak jsme ochotni treba financne vypomoct, ale jako darek ne a k 18tinam uz vubec ne.
K 18 jsme jim zaplatili řidičáky a pak dostali naše auta k dispozici, aby mohli jezdit. Ale svoje vlastní si musel koupit synek sám, druhý šel studovat do Prahy, takže auto nepotřeboval.
Já jsem od našich dostala nejdřív Žigulík na plyn.
Vyjezdila jsem se na něm, pak ho za pár let využila ségra, když udělala řidičák a ještě jsme ho prodali za skoro stejnou cenu. Pak nám naši koupili Nissan Micra, takové malé autíčko do města. Oni sami měli velké auto. Přijde mi fajn, moct si jezdit bez rodičů, takže to druhé auto v rodině je dobrý nápad, jen musí být dítě rozumné.