Auto k 18 tinám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24379
31.8.19 09:02

Uprimne, nevim :nevim:.Nechce se mi dat jim takovou zbran do rukou, ale az to bude aktualni, treba zmenim nazor.Ale priklanim se zatim k ridicaku k 18 a auta k dispozici doma jsou, myslim, ze si bude ze zacatku vic vazit meho a davat o to vetsi pozor (starsi dcera).A taky podle snahy, at si na to prispeje popripade.Mne taky nikdo nedal auto a ani mi to neprijde jako nejaka samozrejmost 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
31.8.19 09:24

Dcera v 18-nacti dostane řidičák..
A jestli o auto bude mit zajem, tak v 19-ti dostane od nas auto(jestli teda bude normalne řídit)
Muj partner by jí klidne i potom půjčil sve auto, aby nevyšla ze cviku, ale od mas pro začátek dostane nejake levnejsi auto, ale asi ne ojetinu..

Příspěvek upraven 31.08.19 v 09:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20893
31.8.19 09:37

Hlavne neco motorove slabsiho. Zadny vylitany 20lety golfy, oktavky apod. „Bo pico je to dvoulitr f dízlu a krute to tahne vod spoda“. Jelikoz tito jsou hlavne namotani na tech stromech nebo na strese v poli. Jelikoz nemaji poradne dostudovanou fyziku ze stredni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.19 09:49
@Janli píše:
Ne, auto je v rukách dítěte celkem nebezpečná zbraň. Moje děti nedostanou auto k osmnáctinám, ale až přestanou být dětmi, budou mít odpovědnost a já se přesvědčím o tom, že umí řídit a ne jen se řítit. Navíc jsem toho názoru, že na takovou věc by si měli sami vydělat nebo se minimálně na koupi podílet.

Vidim to podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
31.8.19 10:03

Ne. V 18 bude mít sotva mokrý řidičák, to fakt není na samostatné ježdění…všichni víme, jak to pak dopadá, když takové pubertální pako dostane silnější auto a jde se předvádět, svíček u silnic je po takových dost.

Já jsem k 18 dostala řidičák, auto mi naši půjčovali až asi po 3 měsících ježdění pod dohledem a svoje jsem si koupila (půl mi přispěla babička) ve 20 kvůli dojíždění do práce.

Ale to, že vlastního auta si člověk váží víc, než darovaného, není úplně pravda :P Máme ho teď jako náhradní, ale z původně čtyřmístného VW Lupa je po vyrvání sedaček dvojmístný pidivan :mrgreen: Vozíme v něm materiál a odpadky a tak, takže přestože to byl můj mazlík, tak jsem ho nikdy nijak neopečovávala, i když jsem si ho koupila skoro sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
31.8.19 11:30

A uživí ho? Pkud ano, koupila bych nějaký starší, obyčejnější, pokud ne nekupovat, taky jsem taková byla, bylo mě to vysvětleno raz dva, neuživila bych ho, jak říká moje mamka, auto je další člen domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
31.8.19 11:31
@Cenarius píše:
Hlavne neco motorove slabsiho. Zadny vylitany 20lety golfy, oktavky apod. „Bo pico je to dvoulitr f dízlu a krute to tahne vod spoda“. Jelikoz tito jsou hlavne namotani na tech stromech nebo na strese v poli. Jelikoz nemaji poradne dostudovanou fyziku ze stredni.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to mě rozbilo, ale pravdivý :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
31.8.19 11:44

Syn dostal k 18tinam ridicak, tedy prachy na nej, na jare ho udelal. Ma uz 2 roky skutr a auto si muze kdykoliv pujcit, ale mame tč dva vraky, jeden jsme uz prodali na soucastky, druhy jeste jezdi, davam mu mesic maximalne dva.Ted kamarad prodava neco mensiho, zkoukneme a dostal by ho k 19tinam. Kdyz bude chtit. Ale zda se mi, ze od te doby co jezdi, se do vlastniho auta moc nehrne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
31.8.19 14:25

Já si dělala řidičák až v dospělosti a auto si koupila až jsem něco vydělala.
Dětem bych rozhodně auto ani motorku na 18.nekupovala. Je to nebezpečná zbraň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 14:28

Nové bych nekupovala, ale mít auto navíc, klidně bych ho k 18. narozeninám dala dítěti k dispozici. Manžela sestra bude mít letos teprve 17 a už své auto má. :) My také dostaly starší rodinné, než jsme si koupili své. Proč ne.

• Citovat
  • Upravit
24992
31.8.19 14:39

Já dostala k 18 zaplacení řidičáku a jedno z rodinných aut s plnou nádrží kdykoli k dispozici, to mi přijde lepší než vlastní auto, se kterým jsou jen starosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
31.8.19 16:06

Rozhodně bych auto k 18 tinám nedala. A navíc ho si sám neuživí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
23.9.19 11:39

Proč ne? Pokud to auto potřebuje, tak určitě mi to přijde jako dobrý dárek. Že bych kupoval auto bokem a pak ještě něco vymýšlel na 18? Já bych byl z auta na 18 nadšený! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
23.9.19 12:40

Tak záleží na dítěti ;). Naše holky začínají jezdit motorsport a myslím si, že v 18-ti už budou tak vyježděné, že jim bez problémů můžeme darovat auto ;).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný