Auto k 18 tinám

Anonymní
31.8.19 01:21

Auto k 18 tinám

Je podle vás auto adekvátní dar k 18tým narozeninám? Dali/y byste ho svému potomkovi (dítěti, vnoučeti)?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2271
31.8.19 01:35

Ne, auto je spotřební věc. Takže pokud by potomek auto potřeboval např. k dojíždění do školy, tak bysme to nějak pořešili, ale určitě ne, jako dar k narozeninám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.8.19 01:46

Ne, auto je v rukách dítěte celkem nebezpečná zbraň. Moje děti nedostanou auto k osmnáctinám, ale až přestanou být dětmi, budou mít odpovědnost a já se přesvědčím o tom, že umí řídit a ne jen se řítit. Navíc jsem toho názoru, že na takovou věc by si měli sami vydělat nebo se minimálně na koupi podílet.

• Citovat
  • Upravit
4019
31.8.19 02:55

Souhlas s holkama. Na auto si budou muset mé ratolesti vydělat samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
31.8.19 04:23
@Anonymní píše:
Je podle vás auto adekvátní dar k 18tým narozeninám? Dali/y byste ho svému potomkovi (dítěti, vnoučeti)?

Co vim z okoli. Tak pokud to auto dostali ty deti. Tak si toho vubec nevazili a chovali se k tomu autu hrozne. Takze za me urcite ta varianta, at si na nej sami vydelaji uplne nebo castecne, kdyz by to auto nutne potrebovali k dojizdeni apod. Ale v kazdym pripade az v situaci, kdy bych si byl jistej, ze jsou jeho ridicske schopnosti adekvatni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
31.8.19 04:46

Jo pokud se chci potomka zbavit, zejmena nevlastniho, dam mu k 18 tinam rychle silne auto :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
31.8.19 05:39

Rozhodně ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
31.8.19 05:46
@Anonymní píše:

Pokud bych věděla, že už je rozumná - rozumný, tak ano. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
31.8.19 05:50

Ne. Maturovala jsem v 17. Dneska je to v 18 jeste v tretaku na stredni. Tim podle mne ta osmnactka ztratila kouzlo dospelosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
31.8.19 06:01
@free333 píše:
Pokud bych věděla, že už je rozumná - rozumný, tak ano. ;)

Souhlas, u rozumneho zodpovedneho dítka klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
31.8.19 06:05

Ve velkém městě ne. Tam je auto skoro zbytečné. Já úplně proti nejsem, ale dala bych ho v určitých specifických případech a rozhodně ne nové. Napriklad kdybych měla kluka co auta miluje, uci se mechanikem (nebo se tomu hodně věnuje ve volném čase), tak bych mu nějaké starší pořídila. Ale stejně bych asi dala podmínku, aby si nějakým způsobem rovnou přispěl - třeba si našetřil na povinné ručení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
31.8.19 06:38

K 18 zaplatime ridicak a pujcime nase auta. Muj muz je dobry ridic, takze bych chtela, at decka jezdi s nim nejaky cas po autoskole, nez se vyjezdi.
A nejake levnejsi, ne nove bych byla pro, ze koupime, az dodela stredni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
31.8.19 06:40

Ne, je to dárek zaprvé velký a drahy, zadruhé nebezpečný. Dítko pak bude machrovat a ještě se něco stane :think: nehledě že teda když mi někdo řekne že dostal auto jako dárek, tak si hned představím rozmazleneho spratka co dostane od rodičů na co si ukáže :D na první auto by si měl každý vydělat sám, bude si ho pak víc vážit a jezdit zodpovědněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
31.8.19 07:02

Pokud bude mit v 18 ridicak tak by mel jezdit. Chvili bych ho nechala jezdit s vami a pak klidne koupila vlastni ojety, at se vyjezdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
31.8.19 07:15
@Kriss Tina píše:
Ne, je to dárek zaprvé velký a drahy, zadruhé nebezpečný. Dítko pak bude machrovat a ještě se něco stane :think: nehledě že teda když mi někdo řekne že dostal auto jako dárek, tak si hned představím rozmazleneho spratka co dostane od rodičů na co si ukáže :D na první auto by si měl každý vydělat sám, bude si ho pak víc vážit a jezdit zodpovědněji.

Tak machrovat může i na kole, nebo s vlakem… hopkat po střechách. Myslím že na machrování mají dnešní děti spoustu jiných příležitostí. Ale taky bych auto nekupil. Teda tomu mladšímu asi jo, tomu staršímu rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný