Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chtěly bychom s kamarádkou o prázdninách jet na,,levnější,, dovolenou. Minulý rok jsme letěly na dva týdny do Egyptu a teď bychom chtěly něco,,akčnějšího,, kde se můžeme procházet, nakupovat, jít na nějakou zábavu atd…
Našel by se tady někdo, kdo jezdí autobusem do Chorvatska a je spokojen i s cestovkou?
A jelikož jsem nikdy v Chorvatsku nebyla doporučil by mi hotel - penzion na Makarské? Předem moc děkuji za odpověď
![]()
@poradíanetka cestovky České kormidlo, CK Victoria, CK travel Tišnov,
dobré hotely jsou v Živogoště, Tučepi, Gradac
Mrkni na ceske kormidlo, ty se na chorvatsko specializuji…ta cesta se da vydrzet, mozna byste mohly zvazit vlak, to bude pohodlnejsi, ale jizdenky byvaj brzy vyprodane…jinak konkretni hotel/ penzion nevim, my jezdili spis do soukromi, ale na to kormidlu je hodne recenzi..i na fb a tak
Jezdivali jsme s partou busem a super. Vecer chrupnes a rano jsi u more
.
Konkretni lokalitu si vzdycky prover na google mapach, co je okolo, obrazky v katalogu obcas matou.
@poradíanetka @Lucie_Sx v každé nabídce cestovek mají u daných destinací recenze, zrovna třeba to České kormidlo má recenzí hafo
Jen ne busem
jela jsem jednou a naposledy…hrozně nepohodlné a o spaní ani nemluvě
Budeme bych nejela, ale byla jsem loni vlakem a to bylo fajn. Ale teda lehatkovym vagonem. Regio jet měl balíčky i s ubytováním nebo můžeš od nich využít jen dopravu.
Busem a později autem jsem projezdila celé Chorvatsko a Itálii, i kousek Řecka. Z 90% ck Viktorie. Ale spavali jsme ve stanech a mobilhomech.
Ahoj, my byly s kamarádkou přes CK Kalousek autobusem, měli slevu na Slevomatu a vyšlo nás to fakt na pár drobných. A zkušenost skvělá ![]()
Po mnoha zkušenostech jízdy busem a vlakem hódně daleko, volím raději cestu autem. Ale ty přesuny jsou vždycky náročné. V autobusu se bojím moc pít, abych nečůrala (a to nejsem koroptev a mám držák), nechci, aby se tam někdo pozvracel (už se to stalo). Ve vlaku nesnáším špinavé WC a spaní na horní palandě ![]()
V Chorvatsku jsem byla kolem Trogiru a na ostrově Krk. Tam byla hezká oblázková pláž a bylo to relatativně blízko.
@stinga píše:
@poradíanetka @Lucie_Sx v každé nabídce cestovek mají u daných destinací recenze, zrovna třeba to České kormidlo má recenzí hafo
My jezdili jeste v drevnich dobach internetu
.
@Annabela11 píše:
Jen ne busemjela jsem jednou a naposledy…hrozně nepohodlné a o spaní ani nemluvě
Do Chorvatska či do Itálie se dá busem dojet celkem Ok, jen ta Makarská už je z ručky a pro pohodlí a dojezdový čas nic moc, to bych volila střední část, klidně i severnější, letoviska jsou krásná klidně i na Istrii..
mám pro Chorvatsko slabost, dcerám tam ale vadily šutry a nutnost botů do vody, takže pokud low-cost, tak holt u nás Itoška, no.. dojezdově je to stejný..
Jezdili jsme buď sami autem, nebo CK Victoria, České kormidlo, oboje český standard, žádný luxus, ale stačí…
@Lucy75 píše:
Do Chorvatska či do Itálie se dá busem dojet celkem Ok, jen ta Makarská už je z ručky a pro pohodlí a dojezdový čas nic moc, to bych volila střední část, klidně i severnější, letoviska jsou krásná klidně i na Istrii..
mám pro Chorvatsko slabost, dcerám tam ale vadily šutry a nutnost botů do vody, takže pokud low-cost, tak holt u nás Itoška, no.. dojezdově je to stejný..
Jezdili jsme buď sami autem, nebo CK Victoria, České kormidlo, oboje český standard, žádný luxus, ale stačí…
přesně - také jsem ty šutry a boty do vody nenáviděla, zlatá Itálie s pískem - pro děti ideál, Chorvatsko je za mě ideální pro dospělé, kteří už ocení tu hezkou přírodu a čistý vzduch, pro děti je Itálie jednička ![]()
@stinga píše:
přesně - také jsem ty šutry a boty do vody nenáviděla, zlatá Itálie s pískem - pro děti ideál, Chorvatsko je za mě ideální pro dospělé, kteří už ocení tu hezkou přírodu a čistý vzduch, pro děti je Itálie jednička
Z kamínků zas nemáš pořád bordel na dece. Naše dítě to zvládalo bosky, já do vody šla v botách a zouvala a vyhazovala na břeh. Plavat v botách je opruz.