Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@stinga píše:
přesně - také jsem ty šutry a boty do vody nenáviděla, zlatá Itálie s pískem - pro děti ideál, Chorvatsko je za mě ideální pro dospělé, kteří už ocení tu hezkou přírodu a čistý vzduch, pro děti je Itálie jednička
Nenavidim pisek! Je vsude
. Zlaty sutry.
@Russet píše:
Z kamínků zas nemáš pořád bordel na dece. Naše dítě to zvládalo bosky, já do vody šla v botách a zouvala a vyhazovala na břeh. Plavat v botách je opruz.
my jsme loni byly v Chorvatsku, nebylo to špatné, ale letos zase Itálie
@Lucie_Sx píše:
Nenavidim pisek! Je vsude. Zlaty sutry.
Od té doby, co mám takovou síťovanou deku, kterou ten písek propadává, je to lepší. Na to teprve dávám rychleschnoucí ručníky.
@stinga píše:
my jsme loni byly v Chorvatsku, nebylo to špatné, ale letos zase Itálie
Do Itálie bych se ráda zas mrkla, ale já bych jela až k mafiánům na Sicílii.
@Russet JASNÝ, to už jsou každého preference, já osobně radši kamínky než písek, ale pak holt boty, páč jsem exot na bolest a zdechám i při náznaku bodnutí šutráčku do chodidla ![]()
jinak čistotu chorvatského moře MILUJI ![]()
ale pokud malé děti, tak zásadně italský písek, naše dvojky si tam už ve třech letech vyhrály v písku a pár cm vody jak nikdy nikde ![]()
jen se v tom věku ještě hodně bály vln, viděly je tehdy poprvé, šly jen fakt kousíček do moře a když si měly vybrat, tak skončily v miístním bazénu
proto moře doporučuji v maličkém věku spíš pro odvážnější povahy a od 4+ (kdy je ta vodní síla až tak moc neděsí)
stejně si člověk myslí, že to dělá hlavně pro Ně, ale nene, do těch tří si to fakt nepamatují ![]()
@Lucy75 píše:
@Russet JASNÝ, to už jsou každého preference, já osobně radši kamínky než písek, ale pak holt boty, páč jsem exot na bolest a zdechám i při náznaku bodnutí šutráčku do chodidla
jinak čistotu chorvatského moře MILUJI
ale pokud malé děti, tak zásadně italský písek, naše dvojky si tam už ve třech letech vyhrály v písku a pár cm vody jak nikdy nikde
jen se v tom věku ještě hodně bály vln, viděly je tehdy poprvé, šly jen fakt kousíček do moře a když si měly vybrat, tak skončily v miístním bazénuproto moře doporučuji v maličkém věku spíš pro odvážnější povahy a od 4+ (kdy je ta vodní síla až tak moc neděsí)
stejně si člověk myslí, že to dělá hlavně pro Ně, ale nene, do těch tří si to fakt nepamatují
To jsem si asi porodila lachtana, protože v Řecku vlny jak blázen a dítě nafouklé, že lezem z vody. Já už nestíhala nadskakovat a zvedat dítě nad hladinu, ale on by tam klidně vegetil. To mu byly asi 4 a půl. O rok dřív zažil moře poprvé v Chorvatsku, ale nevím, co si z toho pamatuje a co zná z fotek
Bazén vyloženě u moře mít nemusím, ale děti milují skluzavky a ty cajky okolo. Tak aspoň navštívit jednou nějaký aquapark.
@Russet
však to říkám, máš asi kluka a ten věk 4+ už se osmělí..
jinak maličké děti ty vlny mohou fakt děsit a ty moje se stahovaly až úplně mimo vodu a plácaly si tam ty své bábovičky
moc ráda na to vzpomínám, páč tehdy jim ke štěstí stačil plastový kbelík za dvacku… dnes řešíme typ bezdrátových sluchátek, značku hader a elektroniky
strašně rychle tyhle krásné dětské věci utečou a vždy jsem si říkala, že kdo tohle říká, je sám snob a vychovává snobské děti, ale já mám už tři roky samsung za trojku
oblíkám se v sekáči, k obědu se spokojím s mozarellou v akci a jediné, za co utratím je - občas- parfém, zlato a víno ![]()
strašně ráda bych se na tu pláž s těma tříletýma naháčema v kloboučkách a s bábovičkama vrátila…
ale holt, to je život… zavezu si tam vnoučata - když osud dá ![]()
@Lucy75 píše:
@Russetvšak to říkám, máš asi kluka a ten věk 4+ už se osmělí..
jinak maličké děti ty vlny mohou fakt děsit a ty moje se stahovaly až úplně mimo vodu a plácaly si tam ty své bábovičkymoc ráda na to vzpomínám, páč tehdy jim ke štěstí stačil plastový kbelík za dvacku… dnes řešíme typ bezdrátových sluchátek, značku hader a elektroniky
strašně rychle tyhle krásné dětské věci utečou a vždy jsem si říkala, že kdo tohle říká, je sám snob a vychovává snobské děti, ale já mám už tři roky samsung za trojku
oblíkám se v sekáči, k obědu se spokojím s mozarellou v akci a jediné, za co utratím je - občas- parfém, zlato a víno
strašně ráda bych se na tu pláž s těma tříletýma naháčema v kloboučkách a s bábovičkama vrátila…ale holt, to je život… zavezu si tam vnoučata - když osud dá
Bylo to fajn, ale člověk si s těma prckama u vody moc neodpočinul. Buď hrabal písek nebo blbnul ve vodě. Ale jasně, až to práskne dveřmi a bude říkat matko, nepruď, budu na to se slzou oku vzpomínat.
@poradíanetka píše:
Dobrý den, chtěly bychom s kamarádkou o prázdninách jet na,,levnější,, dovolenou. Minulý rok jsme letěly na dva týdny do Egyptu a teď bychom chtěly něco,,akčnějšího,, kde se můžeme procházet, nakupovat, jít na nějakou zábavu atd…
Našel by se tady někdo, kdo jezdí autobusem do Chorvatska a je spokojen i s cestovkou?
A jelikož jsem nikdy v Chorvatsku nebyla doporučil by mi hotel - penzion na Makarské? Předem moc děkuji za odpověď![]()
na Makarské zkus hotel Rivijera, busem to vydržíte. Jezdím jedině busem již několik let do Chorvatska.CK Victoria doporučuji Biograd na Moru, tam to žije.
jinak Makarskou s ckvt.cz,busem za 15h, super