Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
potřebuju radu. Auto jsem si vždycky myla sama, ale teď bych potřebovala zajet do myčky kvůli zdravotním problémům. Připadám si dost blbě, ale vůbec nevím "jak se to dělá "
. Prosím o cenné rady. Děkuji.
Ano, to záleží na typu myčky. Někdy jdeš nejdřív do prodejny, koupíš cyklus, jaký chceš, dostaneš kód a ten naskenuješ u vjezdu do myčky. Jinde je tam personál, kterému přímo zaplatíš a on tě nasměruje. No a každá myčka má návod někde u vjezdu, tak si to můžeš nejprve načíst, ať víš, jak máš zařadit, co sundat a tak ![]()
@unuděná Bezva, díky. To vím, že zákazníci nejdříve platí a pak si tam zajedou. Slyšela jsem, že se má sundat ta anténa. Jdu kouknout na auto, jak tam drží
. Šroubovák teda nemám
. No to bude sranda ![]()
@Paoloska píše: Více
Anténa většinou stačí sklopit. Hlavně si zavři okénka a pak už prostě pojedeš podle navigace v myčce - najedeš si kam je třeba, rozsvítí se zelená, vypneš motor, dáš neutral nebo P na automatice a už jen čekáš ![]()
Jeď někam, kde je obsluha. Najedeš před myčku, nahlásíš obsluze, jaký chceš program, zaplatíš, zavřeš okýnka (někde dělají ruční předmytí vapkou) a pak už najedeš do těch kolejnic - obsluha ti ukáže, abys tam najela dobře. Pak už jen chcípneš motor, necháš tam nutrál, nebrzdíš a necháš se unášet do útrob myčky
Na konci nastartuješ a jak se rozsvítí zelená na semaforu, vyjedeš.
Anténu neřeš, ohne se ![]()
@Paoloska píše: Více
Jestli máš starší auto a antenku, da se normálně odšroubovat rukou. Novější auta už nemají. Ja jezdim do myčky, kde jede auto samo, ale to asi v Čechách moc není ![]()
Já jezdím do myčky, kde zajedu do boxu a kolem mě jezdí rameno co mi to auto umyje ![]()
U nás třeba žádná obsluha není, tak bych se nelekla, když tam nikdo nebude.
Jinak jak bylo popsáno. Na pokladně koupíš cyklus - dostaneš kod, ten zadáš u myčky - rozsvítí se zelená, najedeš na koleje a jedeš než skočí červená. Pak vyhodíš do n a necháš se umýt a tak… Pak na zelenou vyjedeš.
V létě je to fajn, protože se u nás nezavírají dveře od myčky, takže to nepůsobí tak stísněné (pro mě).
Jinak je fajn si zavřít okýnka a sklopená anténa / odšroubovaná je u nás i na tom manuálu
Jo u nás jezdí rameno okolo auta. Kolejnice jen udávají směr, aby ti to neomlátilo auto.
@pikola píše: Více
Tady u nás (mladboleslavsko) snad jedině - najedeš do kolejnice a ta tě táhne tunelem myčky. Jak píšou ostatní, že kolem tebe jezdí rameno, co myje - tak to zase vůbec neznám já
Takže koukám, co kraj to jiný myčkový mrav ![]()
anonym: nechci veřejně udávat svoje bydliště
Holky, všem vám moc díky
. Auto už se leskne. Docela atrakce sedět uvnitř
. Mějte se fajn ![]()