Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Na kvalitní otočnou sedacku, je to dost málo… do limitu se vejde Graco turn 2 me.
Hl. ne žádný Kinderkraft a jiné sragory..
Joie za skvělou cenu je tady (sleva při registraci a se slevovým kódem)
Uz z podstaty veci, pokud ma sedacka jit i na pasy, nebude otocna.
Za sest tisic bych se vykaslala na blbosti s otáčením a koupila co nejkvalitnější to jde bez toho, nějaká Joie by se mohla vlezt.
Zdravim, nedavno jsem tady cetla diskuzi ohledne autosedacky pro ditko od 15-36kg. Bohuzel, tuto diskuzi uz nemohu dohledat, ale byla tam vychvalena sedacka od Cybexu. Chvala byla zduraznena (mimo to nejdulezitejsi - bezpecnost) na nejake naklapeni ne jen hlavy, ze i to je dulezite. Prosim, nevi nekdo, o jakou sedacku se jedna? Momentalne mame od BeSafe a malicka je stale v protismeru, ale uz je ji to dost nepohodlne, jelikoz je vysoka a hranicnich 105cm za chvili dovrsime. Moc dekuji za pripadne navrhy, klidne i jinych autosedacek, ktere byste doporucili. Mame v planu jet vybrane vyzkouset.
Ahoj,
budeme prckovi pořizovat novou autosedačku. A vůbec netuším jak to pojmout. Samozřejmě, že nejdůležitější je bezpečnost dítěte. Dítě tři roky, 90 cm a 13 kg.
Jezdí už po směru, opačně to nedává, ale pokud existuje nějaká, která jde dát do obou směrů, ráda bych to vyzkoušela. Isofix. Sedačku budeme čas od času stěhovat z auta do auta. Na ceně moc nezáleží, ale řekněme max. 10-15 tisíc.. Máme Škodu Fabii 2 combi.
Máte někdo nějakou s takovými parametry a jste spokojeni, nebo co byste doporučili?
Děkuji za případné tipy a rady jak vybrat tu nejlepší.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, podle mě myslíš Cybex Sirona Gi i-Size plus. Tu jsme porizovali pro syna na cca 6m, protože byl od narození větší a do vajíčka se brzy nevešel. Je možnost jízdy pro i protisměru, 5 bodový pás a má možnost sklopení, takže tam může být i nesedici miminko nebo super je to na spaní.
@KKK85 Nevím už stoprocentně, ale myslím, že je to Joie Steadi 2022. Krabici nemám a je to hodně dávno co ji máme. ![]()
@Jomika píše: Více
tak ona je to sedačka do 18kg a cca 105cm? Jestli to čtu správně
@KKK85 Ano, ale již nám nevyhovuje. Dítě je v ní nespokojené, možná něco dělám špatně ale padají mu ramenní popruhy, ze sedačky vedou v místě lopatky dítěte. Také nemá isofix. My samozřejmě pojedeme do specializované prodejny, jen jsem chtěla dopředu vědět po čem se ptát a mít třeba nějakou vybranou. Je mi jasné že tam by nám dobře poradili, jde mi ale i o praktické zkušenosti uživatelů. ![]()
My mame 3 autosedačky, předtím jsme meli vajíčko a dalsi sedačku a vsechno mame Cybex. Něco starší modely, neco novější, vsechny jsou podobne, liší se snad jen isofixem a pak různými detaily. Všechny slouží dobře, jsme s tou značkou spokojeni uz spoustu let. Šla bych do prodejny do sekce s touto značkou a vybrala neco na miste.
@Jomika píše: Více
Ale tímpádem potřebujete autosedačku zase do 18kg, a budete ji kupovat na chvíli. Budete ji mít blbě nastavenou dle.. není možné aby padali pásy z ramen. Musí to být zapnuté fakt fest, že mezi tělo a pás dáš tak prst.
Já bych zkontrolovala zda ji máte dobře nastavenou. Pasy zda máte dobře dané správnými oky, ve správné výší. V místě lopatky je to nízko, nejdou dát už výše? My tedy sedačku do 18kg měli taky bez izofixu, byla tím pásem přidělaná. Pak tu 15-36 jsme měli už na izofix, nebo máme tedy.
@Jomika Případně bych pak šla do nějaké takové:
https://autosedacky.heureka.cz/…ature-ebony/#…
https://autosedacky.heureka.cz/…magic-black/#…
ty jsou do 25kg, takže by vám vydržela dýl. a až pak tu poslední
Potřebuji pořídit autosedačku
Zkusil by mi někdo doporučit