Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, náš 4 měsíční drobeček nám již přerostl vajíčko, a proto potřebujeme vybrat vhodnou autosedačku 0-18.
Projížděla jsem tu diskuze, ale moc mi nepomohly. Deset tisíc na sedačku bohužel nemám. Rádi bychom se vešli tak do 3tis, pokud to půjde.
V diskuzích jsem četla, že maminky poptávájí sedačky bez isofixu - já jsem asi kůň, ale nevím, co to je a proč bych jí měla též chtít. ![]()
Díky moc za doporučení.
Já tomu moc nerozumím, ale záleží na tom, co máte za auto. My máme starší, bez izofixu, tak musíme mít sedačky bez něj. Novější auta už tohle mají. Je to bezpečnější uchycení.
@Markouš isofix je spojení auta se sedačkou pomocí ocelových ok v autě a kovových ramen na sedačce, takže se sedačka nepoutá pásem, ale připojí se na isofix
kvalitní sedačku 0-18 kg pod 3t. nepořídíte, budete muset asi více našetřit, nebo zkusit po známých, zda někdo takovou má a půjčí
A opravdu už přerostl vajíčko? Dcera mi z něj vyrosla v 10 ti měsících a to je s výškou na 97 percentil. Všude a pořád patří mezi ty nejvyšší děti. Ta druhá až ve 13 měsících. Ve 4 měsících je to opravdu nezvyklé.
Nohy mohou koukat ven, hlavička musí být schovaná.
A když přerostl vajíčko tak proč od nula do 18? Nebyla by lepší už větší? ![]()
@missah my máme s mužem oba dva metry, takže máme fakt velké dítko… Má přes 9 kilo a skoro 80cm… hlava mu už z vajíčka čouhá…
@Corie tak větší určitě ne, nemůže přeci sedět po směru jízdy… ještě nesedí a neumí pořádně držet hlavičku…
@Markouš píše:
@Corie tak větší určitě ne, nemůže přeci sedět po směru jízdy… ještě nesedí a neumí pořádně držet hlavičku…
Aha, tak to se omlouvám.. ![]()
My jsme museli s mužem koupit Britax Römer. Jde do pololehu skoro jako to vajíčko. Dítě ještě tenkrát nesedělo. Byli jsme s ním spokojení, ale v mém autě nejde naklopit do úplného sedu a neboť dítě už nechce podřimovat a chce sedět jako na židli, tak se jí tam moc nelíbí a koupit klasiku jen na sezení.
Jinak izofix nemáme, auto starší.
Jsem nenapsala která sedačka, tak je to Britax Romer First Class plus
@Markouš měli jsme Britax v této kategorii, ze začátku jezdil syn v protisměru jízdy, později, až byl starší, po směru jízdy. bylo super, že sedačka byla polohovatelná, takže když zaspal, tak jsem ho dala do pololehu. ale nevydržel v ní do 18 kg (to má teď v 4,5 letech), ve 3 letech jsme kupovali pak tu největší sedačku. Nová Britaxka stála 5tis, po dvou letech užívaní jsme ji prodali za polovinu. Byla ve skvělém stavu, nebouraná, nejezdili jsme s ní moc, takže bych možná šla i do použité.
Ozivuji diskuzi:ahoj vsem potrebuju poradit se sedackou 0-18kg. synovi je vajicko male ale nema ani 9kg tak zvolim tuto kategorii.mam favority a to britax romer first class nebo maxi cosi milofix.jaka je dle vas lepsi??ja si moc nevim rady. vcera jsme byli v obchode a nechala jsem se bl.bec nalakat na joie every stage, pani tak krasne mluvila, ze jsem ji vzala, no doma jsem zjistila, ze je strasna. chlap ji prave jede vratit.diky za rady vsem