Cybex Sirona vs. Cybex Juno - 2 fix

259
1.12.14 11:12

Cybex Sirona vs. Cybex Juno -2 fix

Ahoj maminky :mavam:..

ráda bych znova zabředla do Vašich zkušeností s autosedačkami Cybex. Malá nám z vajíčka pomalu, ale jistě, odrůstá a já se již opět topím v lovišti vhodných autosedaček.

S autosedačkou Cybex jsme byli docela spokojení. Tím docela myslím spíše takové ty technické věci jako je aplikace sedáku, váha autosedačky… no a jediné, co bych vytkla vajíčku (ze strany dítěte) je asi to, že je docela „úzká“ a narvat do ní 8 kg dítě v kombinéze je docela nadlidský úkon :(. Tak doufám, že větší sedačka nabídne i větší komfort.

Rozhoduji se mezi Sirona a Juno-2 fix. Docela dobrým pomocníčkem je mi v tomto předplatné časopisu dTest. Kde Juno-2fix vyhrává na plné čáře. Avšak! Nemá polohování. Což si myslím, že vzhledem k tomu, že jezdíme jednou za čas 6 hodinové cesty, je úleva zádíčkům docela důležitá. Na druhou stranu Sirona to polohování má.. ale hodnoty bezpečnosti jsou zase vyšší u Juno-2 fix (hlavně boční náraz)… ach jo. Nevím, nevím :(.. nějaké praktické rady??

Díky P. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Cybex Sirona 2013?

Přidejte zkušenost s Cybex Sirona 2013
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58833
1.12.14 11:20

@Proužek tak v první řadě záleží jak je dítě staré, protože každá z těch sedaček je jiná kategorie a tím bych se řídila - Sirona je 0-18, kdy jde dát proti i po směru, Juno je 9-18 a jde dát pouze po směru jízdy.
My máme Sironu, kupovala jsem ji pro syna v 15 měsících a po roce stále jezdí v protisměru a zatím tak ještě nějakou dobu jezdit bude, protože je pro malé dítě bezpečnější.
Edit: technická poznámka - dítě by se do autosedačky v kombinéze dávat nemělo

Příspěvek upraven 01.12.14 v 11:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
1.12.14 11:21

Sedi? samostatne?
jinak dite by v sedacce nemelo byt v kombineze

ja planuju Juno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
1.12.14 11:23

Tezi muzu foto jak tam vypada tak velke dite? dekuji a mizna miry prcka, vaha a vyska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
1.12.14 11:29

@Bejbyy bohužel foto nemám, ale určitě do odpoledne pojedeme pryč, tak vyfotím.
Prcek je celkem malý - 11,7kg a 90cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
1.12.14 11:52

Mame Sironu prave kvuli moznosti jezdit pozadu a polohovani. Od 10m jezdi popredu ptz blinkala. Kupovali jsme ji, kdyz bylo male 6m a do vajicka se nevlezla.

Na obsluhu je fajn, ale diky isofixu ji mame napevno v jen jednom aute.

V jaky kombineze jsi ji tam dala?

• Citovat
  • Upravit
259
1.12.14 12:20

V kombinéze ne? A to mi prodavačka tvrdila, že se tam v kombinéze v pohodě vleze.. tak mě napadá.. proč se vyrábí fusaky do autosedačky?? Se tam vleze??

Ta kombinéza nebyla nijak silná. Jednovrstvá. Jen na přejezd, pak jezdí ve fusaku v kočárku.

Malá má 8,5 kg. Má 7 měsíců. S ublinkáváním nijak problém nemá. Ale jak jsem psala, jezdíme docela dlouhé trasy (6 hodin). Proto mi mrzí, že to Juno není polohovatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
1.12.14 12:38

@Proužek tak pokud má 7 měsíců, tak bych ji v žádném případě nedala do sedačky po směru jízdy :nevim: Nejdříve do posměrné sedačky šla nejstarší dcera a to ve 13 měsících, každé další dítě později a ten nejmladší je vprotisměru ještě ve 27 měsících a minimálně celou zimu bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
1.12.14 19:57

@Bejbyy tady je ta slíbená fotka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
1.12.14 20:02

@tezi dekuji! vypada spokojene.

uvidime kdy vyrostou z vajec.

ad fusasky, v nich ma dite pasy na tele, ne na fusaku prece a je to zapnuty az pres pasy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
1.12.14 20:16

@Bejbyy zatím si nikdy nestěžoval :lol: a to jezdíme opravdu dost - týdně teď najezdím tak 300-400km, v půlce listopadu během víkendu skoro 900km. Teda jednou si stěžoval a prořval celou dobu, ale to nebylo kvůli sedačce, ale autu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30949
1.12.14 20:17

@tezi na te force vypada, ze ha strasne moc pokrcene nozicky? Je to tak nebo to zkresluje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
1.12.14 20:30

@Cuddy opravdu je tak měl, ale to dělají ty boty, které si teda během chvilky v autě vyzul. Jakmile je bez nich, tak si nohy dá tak jak potřebuje ať se mu sedí pohodlně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
2.12.14 14:51

Také se mi zdá, že má ty nožičky dost pokrčené… asi tam není dostatek místa na to, aby nožičky mohlo dítě natáhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
2.12.14 15:40

@Proužek u tak velkého dítěte tam opravdu tolik místa na natažení nožiček není. A ten náš teda má nožky dost dlouhé proto to tak vynikne. Ale pořád je protisměr bezpečnější
Před rokem takhle podobně vypadal ve vajíčku a v téhle sedačce měl spoustu místa a nožky krásně natažené ;) Ono přece jenom 15m a 27m dítě je dost velký rozdíl výškově asi 10cm a váhově 3kg ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí