Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky
..
ráda bych znova zabředla do Vašich zkušeností s autosedačkami Cybex. Malá nám z vajíčka pomalu, ale jistě, odrůstá a já se již opět topím v lovišti vhodných autosedaček.
S autosedačkou Cybex jsme byli docela spokojení. Tím docela myslím spíše takové ty technické věci jako je aplikace sedáku, váha autosedačky… no a jediné, co bych vytkla vajíčku (ze strany dítěte) je asi to, že je docela „úzká“ a narvat do ní 8 kg dítě v kombinéze je docela nadlidský úkon
. Tak doufám, že větší sedačka nabídne i větší komfort.
Rozhoduji se mezi Sirona a Juno-2 fix. Docela dobrým pomocníčkem je mi v tomto předplatné časopisu dTest. Kde Juno-2fix vyhrává na plné čáře. Avšak! Nemá polohování. Což si myslím, že vzhledem k tomu, že jezdíme jednou za čas 6 hodinové cesty, je úleva zádíčkům docela důležitá. Na druhou stranu Sirona to polohování má.. ale hodnoty bezpečnosti jsou zase vyšší u Juno-2 fix (hlavně boční náraz)… ach jo. Nevím, nevím
.. nějaké praktické rady??
Díky P. ![]()
Máte zkušenost s Cybex Sirona 2013?
Přidejte zkušenost s Cybex Sirona 2013@Proužek tak v první řadě záleží jak je dítě staré, protože každá z těch sedaček je jiná kategorie a tím bych se řídila - Sirona je 0-18, kdy jde dát proti i po směru, Juno je 9-18 a jde dát pouze po směru jízdy.
My máme Sironu, kupovala jsem ji pro syna v 15 měsících a po roce stále jezdí v protisměru a zatím tak ještě nějakou dobu jezdit bude, protože je pro malé dítě bezpečnější.
Edit: technická poznámka - dítě by se do autosedačky v kombinéze dávat nemělo
Příspěvek upraven 01.12.14 v 11:23
Sedi? samostatne?
jinak dite by v sedacce nemelo byt v kombineze
ja planuju Juno
Tezi muzu foto jak tam vypada tak velke dite? dekuji a mizna miry prcka, vaha a vyska
@Bejbyy bohužel foto nemám, ale určitě do odpoledne pojedeme pryč, tak vyfotím.
Prcek je celkem malý - 11,7kg a 90cm
Mame Sironu prave kvuli moznosti jezdit pozadu a polohovani. Od 10m jezdi popredu ptz blinkala. Kupovali jsme ji, kdyz bylo male 6m a do vajicka se nevlezla.
Na obsluhu je fajn, ale diky isofixu ji mame napevno v jen jednom aute.
V jaky kombineze jsi ji tam dala?
V kombinéze ne? A to mi prodavačka tvrdila, že se tam v kombinéze v pohodě vleze.. tak mě napadá.. proč se vyrábí fusaky do autosedačky?? Se tam vleze??
Ta kombinéza nebyla nijak silná. Jednovrstvá. Jen na přejezd, pak jezdí ve fusaku v kočárku.
Malá má 8,5 kg. Má 7 měsíců. S ublinkáváním nijak problém nemá. Ale jak jsem psala, jezdíme docela dlouhé trasy (6 hodin). Proto mi mrzí, že to Juno není polohovatelné.
@Proužek tak pokud má 7 měsíců, tak bych ji v žádném případě nedala do sedačky po směru jízdy
Nejdříve do posměrné sedačky šla nejstarší dcera a to ve 13 měsících, každé další dítě později a ten nejmladší je vprotisměru ještě ve 27 měsících a minimálně celou zimu bude
@tezi dekuji! vypada spokojene.
uvidime kdy vyrostou z vajec.
ad fusasky, v nich ma dite pasy na tele, ne na fusaku prece a je to zapnuty az pres pasy
@Bejbyy zatím si nikdy nestěžoval
a to jezdíme opravdu dost - týdně teď najezdím tak 300-400km, v půlce listopadu během víkendu skoro 900km. Teda jednou si stěžoval a prořval celou dobu, ale to nebylo kvůli sedačce, ale autu ![]()
@tezi na te force vypada, ze ha strasne moc pokrcene nozicky? Je to tak nebo to zkresluje?
@Cuddy opravdu je tak měl, ale to dělají ty boty, které si teda během chvilky v autě vyzul. Jakmile je bez nich, tak si nohy dá tak jak potřebuje ať se mu sedí pohodlně
Také se mi zdá, že má ty nožičky dost pokrčené… asi tam není dostatek místa na to, aby nožičky mohlo dítě natáhnout?
@Proužek u tak velkého dítěte tam opravdu tolik místa na natažení nožiček není. A ten náš teda má nožky dost dlouhé proto to tak vynikne. Ale pořád je protisměr bezpečnější
Před rokem takhle podobně vypadal ve vajíčku a v téhle sedačce měl spoustu místa a nožky krásně natažené
Ono přece jenom 15m a 27m dítě je dost velký rozdíl výškově asi 10cm a váhově 3kg ![]()