Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Právě řešíme doma problém s autosedačkou, náš 13-ti měsíční syn váží jen 8,5 kg, ale z vajíčka už nějakou dobu nahoře přečuhuje hlavičkou (nožičkama dávno, ale to prý nevadí). Moc autem nejezdíme, takže nám to v zásadě nijak nevadilo, ale teď se chystáme jet k našim a na Velikonoce a doufáme, že se udělá hezky a přece jenom občas někam vyrazíme.
Asi jediné řešení je pro nás autosedačka kategorie 0-18kg, která může být nejdřív v protisměru a potom se dá otočit normálně jako posměrná. Doufám, že to nepletu…
Nebo ho můžeme dát do normální autosedačky od 9kg? A kterou vybrat? ![]()
Nemáte někdo zkušenost nebo nevíte, kde bych našla testy, jak jsou kvalitní? Našla jsem nějaké za 10tis., to je na nás přece jenom moc, a potom zase nějaké podezřele levné…
Auto máme Octavii s isofixem.
Díky ![]()
Já nejsem odborník, ale jestli už sám prcek sedí, tak můžeš koupit už normální. Víc Ti porádí Steev, který má obchod s autosedačkama a hodně tady pomáhá s výběrem, na svých stránkách má testy, zkus někde najít jeho příspěvky (pod něma je link na jeho eshop)
Jj, sedí, já jen, že jsem se všude dočetla, že prcek do sedačky může, až když má aspoň 9kg
.
Díky za tip, jdu hledat odborníka ![]()
jo, do posměrné sedačky může dítě jít když má 9kg, 9 měsíců a samo sedí. Pokud má 13 měsíců, samo sedí a 8,5( zkuste zvážit oblečeného, tak jak sedí v autě, možná bude mít těch 9) tak by to mělo být v pohodě.
Jinka mezi 0-18 jich moc dobrých není, jsou tam Besafe, ale ty jsou skoro k těm 10t., a pak třeba Britax First class plus, ta je kolem 5 : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
no zkustě zvážit syna oblečeného a uvidíte, možná to bude již na posměrnou 9-18, a tam kolem 4000,– mezi nejlepší patří Römer King plus( King Ts plus): http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Příspěvek upraven 17.03.10 v 14:34
ahojky,
asi budeme mít podobný problém. menší cácora má v roce 8 kg. s nohama už vajíčko přesahuje a ale v hlavě má ještě velkou rezervu. máme vajíčko maxi cosi cabrio, které je fakt hodně velké. znám dost lidí, co v něm vozili drobnější děti třeba i do 18 měsíců. tak bych radila zkusit někde (od někoho) na těch pár týdnů maxi cosi vajíčko půjčit a koupit až sedačku 9-18.
To je úžasné, než jsem našla odborníka, našel on mě
![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli tedy nemáte nějaký tip na autosedačku s isofixem? Nebo je to v naší cenové relaci utopie?
![]()
Ten tip na maxi cosi cabrio se mi líbí, zkusím se mezi známými poptat… ![]()
v kat. 0-18 je isofixová pouze Besafe Izi combi isofix/ IZI Kid, a tam cena atakuje 10t., takže to se do vaší cenové relace nevejdete.
v kat.9-18 je slušná sedačka s isofixem nejlevnější asi Römer Duo plus, dá se sehnat okolo 6000,–
Já se v souvislosti s původním příspěvkem chtěla zeptat: Radši 2 roky starou nebouranou BeSafe IZI Combi X3 za 3990,– nebo novou Britax Römer First Class Plus za 4890,–?.
Já tedy zastávám názor, že je lepší, když dítě sedí proti směru co nejdéle, protože případný čelní náraz absorbuje jeho páteř zapřená do sedačky. Nenastane škubnutí hlavy (možnost zlomení vazu) směrem vpřed. A upřímně, je lepší, když jezdí popředu aspoň do doby, než sami chodí, to už mají svalstvo okolo páteře zpevněné celkem dobře.
V té poslední větě mělo být: když jezdí popředu aspoň OD doby, než sami chodí, . . .