Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hezký večer všem, budu kupovat kočárek Cam Cortina X3 a rozhoduju se mezi kolekcí 2009 a 2010. Největší rozdíl je právě v autosedačce, která je v setu s kočárkem. Máte někdo zkušenost, nebo názor na to, která z uvedných autosedaček je podle vás bezpečnější??? Žádné bezpečnostní testy jsem k těmto sedačkám nenašla… Předem díky za rady a názory.
Příspěvek upraven 15.03.10 v 21:47
Cam Bye Bye měla v testech 2008 jen 1 hvězdičku, test zde: http://www.oeamtc.at/…frameset.php?…
Zero v testech zatím nebyla, takže těžko radit, která z nich bude lepší, jestli ta co není dobrá nebo nebyla testovaná, ani jedni není dobré řešení, raději vyberte jinou sedačku, bez ohledu na kočárek, hlavně bezpečnou
Moc díky za odkaz na test..... no moc pozitivní to teda není…Já právě viděla výhodu autosedačky v setu, že se dá nacvaknout na kočárek a jede se… Ta nová sedajda je na první pohled hlubší, má vyšší bočnice, prostě vypadá robustněji. Ale jestli to přidalo i na bezpečnosti, těžko říct. Ach joo..... ![]()
být tebou, raději si vyberu nějakou bezpečnou sedačku, za možnost přicvaknutí na kočárek to nestojí. já chtěla taky tuhle možnost, ale nejprve jsem si vybrala autosedačku a podle ní pak z mnoha kompatibilních kočár
a stejně jsem to nevyužívala… kočár jako podvozek se mi zdál těžký (i když má podvozek jen 10kg), a tak jsem si koupila z druhé ruky zappa a bylo… radím to samé! na zappa jde cybex aton,což je bezpečná sedačka, pořídíš do 2500,– stejně jako Maxi cosi cabrio, ta je už dražší..
To Nataša: Potřebuji ale kočárek do terénu, a zappík má malinkatý kolečka. Malý se narodí v létě a tak budem často na chatě, která je v lese…
Marcee píše:
To Nataša: Potřebuji ale kočárek do terénu, a zappík má malinkatý kolečka. Malý se narodí v létě a tak budem často na chatě, která je v lese…
Ahoj Marcee ![]()
Jestli hledáš kočár do terénu, tak nevím, jestli je Cam Cortina X3 dobrá volba.
Mně teda moc terénní nepřijde ![]()
Nemám osobní zkušenost, ale u nás jich pár potkávám a nepůsobí na mě moc věrohodně.
My jsme možnost nacvaknutí sedačky na podvozek nikdy nevyužili, je to teď asi moderní, to ano. Přesto si myslím, že malé dítě má v sedačce zůstat pouze po odbu nezbytně nutnou pro přepravu v autě.
Jak psala Nataša, zaměřila bych se spíše na kvalitní sedačku a podle ní teda vybírala kočár.
To Cappy: A co Quinny Speedi anebo Peg Perego GT3? Ty by byly do terénu vhodnější????
Marcee píše:
To Cappy: A co Quinny Speedi anebo Peg Perego GT3? Ty by byly do terénu vhodnější????
Já se v kočárcích moc nevyznám, Nataša ti poradí lépe ![]()
Vidím, že máš ráda trojkolky ![]()
Quinny Speedi má přímo Nataša, takže ti o něm jistě ráda poreferuje.
K tomu Peg Péregu - ano, ten je prý teréňák, rozhodně lepší než Cam Cortina.
Jak moc velký terén máš na mysli?
Já, kočár a terén jsme nebyli kamarádi
No chata je v lese a cesta je dost kamenitá a sem tam nějaký ten bludný kořen. A taky chci jezdit na procházky kolem řeky…Tam už to asi není tak hrbolaté…ale přece. Raději se pohybuju na čistším vzduchu než v ulicích kde jezdí plno aut. S tou Cortinou jsme to chtěli vyřešit nafukovacíma kolečkama. Je to rozdíl jezdit po prodejně a pak po lese. ![]()
Asi bych do terénu a na procházky opravdu neřešila připnutí sedačky na podvozek. Mě to připadá spíše jako taková nouzovka, třeba když dítko v autě usne a je potřeba s ním někam doběhnout nebo něco koupit, tak aby se nebudilo přehazováním ze sedačky do kočáru a zpět.
Ale na delší procházku mi přijde kočár určitě pohodlnější.
S typy ti neporadím, zatím jsem taky ve fázi vybírání, ale ta GT3 se mi moc líbí, zkoušela jsem ji tedy jen v obchodě, ale působila na mě celkem bytelně.
Jjjj,máš pravdu s tím užíváním autosedačky na podvozku. Jde jen o použití na dobu nezbytně nutnou (nákupy atd,určitě ne na procházky). U Cortiny jde o to, že sedajda je prostě v packu. Nejdůležitější je bezpečnost v autě a to evidentně dle testu sedačka Cam bye bye nesplňuje. A ja cestuji docela často. Takže asi budu přehodnocovat výběr kočárku (z čehož moji drahou polovičku asi klepne
)… ![]()
PS: No a mít doma dvě sedačky je taky nesmysl.
Marcee, jestli hledáš kočár do terénu, tak to určitě Cortina není, je to takový plastový rachtáček.
Z tříkolek by byly vjhodnější určitě PP GT3, nebo ABC design Viper- velká nafukovací odpružená kola. A na GT3 jde nasadit buď sedačka PP, nebo Römer- takže 4-5 hvězdiček z bezpečnosti, na ABC jde nasadit sedačka Römer, nebo Maxi-cosi. A není nutné to vždy kupovat v setu, právě výhoda u kvalitních výrobců je to, že si můžeš nakombinovat různé sportovní sedačky, korby i autosedačky, a kostra má neutrální barvu, a určitě prodejce kdyýž pořizuješ několik věcí dohromady dá také slevu jako v setu.
A jinak zkušenost po 3 dětech, v životě jsme nevyužily nacvaknutí vajíčka na kočár, na kousek- do obchodu či k doktorovi jsme autosedačku přenesly z auta v ruce, na delší procházku stejně není autosaedačka vhodná, a přendali jsme dítě do kočáru, kde má rovnou podložku. Takže podmínku při výběru mít kompatibilní sedačku s kočárem bych řadil někam dozadu, rozhodně je důležitější bezpečná sedačka.
Příspěvek upraven 17.03.10 v 08:44
To Steeve: Moc díky za tip!!! Určitě zkouknu možnost kočárků které uvádíš, btw.PP se mi líbilo už dříve. Co se týče autosedačky, víš jak je to s bezpečností Chicco Synthesis??? Mám ji doma po prvním dítěti, ale už nevím přesně rok výroby. Malý se ale narodil 10/2003 a v tom roce byla sedačka kupovaná. Předem dík!
Osobně taky máme PP GT3 a nemůžeme si ho vychválit.
staré Chicco Synthesis od roku 2003 mělo 3 hvězdičky, novější Synthesis X ( X plus) od roku 2006 má 4 hvězdičky, takže OK, ale problém je se stářím, sedačky se mají vyměnit po 5ti letech, a ta z roku 2003 už bude mít 7, takže bych koupil novou.
Jojo, o tom jsem už taky něco slyšela… Moc děkuju za rady! Jinak ten PP GT3- máš ho otestovaný i při jízdě v terénu (v lese, u řeky…atd.)??