Cam Bey Bey anebo Zero+ ????

120
15.3.10 19:34

Cam Bye Bye anebo Zero+ ????

Hezký večer všem, budu kupovat kočárek Cam Cortina X3 a rozhoduju se mezi kolekcí 2009 a 2010. Největší rozdíl je právě v autosedačce, která je v setu s kočárkem. Máte někdo zkušenost, nebo názor na to, která z uvedných autosedaček je podle vás bezpečnější??? Žádné bezpečnostní testy jsem k těmto sedačkám nenašla… Předem díky za rady a názory.

Příspěvek upraven 15.03.10 v 21:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
15.3.10 20:43

Cam Bye Bye měla v testech 2008 jen 1 hvězdičku, test zde: http://www.oeamtc.at/…frameset.php?…
Zero v testech zatím nebyla, takže těžko radit, která z nich bude lepší, jestli ta co není dobrá nebo nebyla testovaná, ani jedni není dobré řešení, raději vyberte jinou sedačku, bez ohledu na kočárek, hlavně bezpečnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
15.3.10 21:50

Moc díky za odkaz na test..... no moc pozitivní to teda není…Já právě viděla výhodu autosedačky v setu, že se dá nacvaknout na kočárek a jede se… Ta nová sedajda je na první pohled hlubší, má vyšší bočnice, prostě vypadá robustněji. Ale jestli to přidalo i na bezpečnosti, těžko říct. Ach joo..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
15.3.10 22:00

být tebou, raději si vyberu nějakou bezpečnou sedačku, za možnost přicvaknutí na kočárek to nestojí. já chtěla taky tuhle možnost, ale nejprve jsem si vybrala autosedačku a podle ní pak z mnoha kompatibilních kočár :D a stejně jsem to nevyužívala… kočár jako podvozek se mi zdál těžký (i když má podvozek jen 10kg), a tak jsem si koupila z druhé ruky zappa a bylo… radím to samé! na zappa jde cybex aton,což je bezpečná sedačka, pořídíš do 2500,– stejně jako Maxi cosi cabrio, ta je už dražší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
15.3.10 23:05

To Nataša: Potřebuji ale kočárek do terénu, a zappík má malinkatý kolečka. Malý se narodí v létě a tak budem často na chatě, která je v lese…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
15.3.10 23:08
Marcee píše:
To Nataša: Potřebuji ale kočárek do terénu, a zappík má malinkatý kolečka. Malý se narodí v létě a tak budem často na chatě, která je v lese…

Ahoj Marcee :-)
Jestli hledáš kočár do terénu, tak nevím, jestli je Cam Cortina X3 dobrá volba.
Mně teda moc terénní nepřijde :nevim:
Nemám osobní zkušenost, ale u nás jich pár potkávám a nepůsobí na mě moc věrohodně.

My jsme možnost nacvaknutí sedačky na podvozek nikdy nevyužili, je to teď asi moderní, to ano. Přesto si myslím, že malé dítě má v sedačce zůstat pouze po odbu nezbytně nutnou pro přepravu v autě.

Jak psala Nataša, zaměřila bych se spíše na kvalitní sedačku a podle ní teda vybírala kočár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
15.3.10 23:21

To Cappy: A co Quinny Speedi anebo Peg Perego GT3? Ty by byly do terénu vhodnější????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
15.3.10 23:25
Marcee píše:
To Cappy: A co Quinny Speedi anebo Peg Perego GT3? Ty by byly do terénu vhodnější????

Já se v kočárcích moc nevyznám, Nataša ti poradí lépe ;-)
Vidím, že máš ráda trojkolky :-D
Quinny Speedi má přímo Nataša, takže ti o něm jistě ráda poreferuje.
K tomu Peg Péregu - ano, ten je prý teréňák, rozhodně lepší než Cam Cortina.

Jak moc velký terén máš na mysli?
Já, kočár a terén jsme nebyli kamarádi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
16.3.10 00:03

No chata je v lese a cesta je dost kamenitá a sem tam nějaký ten bludný kořen. A taky chci jezdit na procházky kolem řeky…Tam už to asi není tak hrbolaté…ale přece. Raději se pohybuju na čistším vzduchu než v ulicích kde jezdí plno aut. S tou Cortinou jsme to chtěli vyřešit nafukovacíma kolečkama. Je to rozdíl jezdit po prodejně a pak po lese. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
16.3.10 07:09

Asi bych do terénu a na procházky opravdu neřešila připnutí sedačky na podvozek. Mě to připadá spíše jako taková nouzovka, třeba když dítko v autě usne a je potřeba s ním někam doběhnout nebo něco koupit, tak aby se nebudilo přehazováním ze sedačky do kočáru a zpět.
Ale na delší procházku mi přijde kočár určitě pohodlnější.
S typy ti neporadím, zatím jsem taky ve fázi vybírání, ale ta GT3 se mi moc líbí, zkoušela jsem ji tedy jen v obchodě, ale působila na mě celkem bytelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
16.3.10 08:14

Jjjj,máš pravdu s tím užíváním autosedačky na podvozku. Jde jen o použití na dobu nezbytně nutnou (nákupy atd,určitě ne na procházky). U Cortiny jde o to, že sedajda je prostě v packu. Nejdůležitější je bezpečnost v autě a to evidentně dle testu sedačka Cam bye bye nesplňuje. A ja cestuji docela často. Takže asi budu přehodnocovat výběr kočárku (z čehož moji drahou polovičku asi klepne :zed: )… :mrgreen:
PS: No a mít doma dvě sedačky je taky nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.3.10 08:31

Marcee, jestli hledáš kočár do terénu, tak to určitě Cortina není, je to takový plastový rachtáček.
Z tříkolek by byly vjhodnější určitě PP GT3, nebo ABC design Viper- velká nafukovací odpružená kola. A na GT3 jde nasadit buď sedačka PP, nebo Römer- takže 4-5 hvězdiček z bezpečnosti, na ABC jde nasadit sedačka Römer, nebo Maxi-cosi. A není nutné to vždy kupovat v setu, právě výhoda u kvalitních výrobců je to, že si můžeš nakombinovat různé sportovní sedačky, korby i autosedačky, a kostra má neutrální barvu, a určitě prodejce kdyýž pořizuješ několik věcí dohromady dá také slevu jako v setu.
A jinak zkušenost po 3 dětech, v životě jsme nevyužily nacvaknutí vajíčka na kočár, na kousek- do obchodu či k doktorovi jsme autosedačku přenesly z auta v ruce, na delší procházku stejně není autosaedačka vhodná, a přendali jsme dítě do kočáru, kde má rovnou podložku. Takže podmínku při výběru mít kompatibilní sedačku s kočárem bych řadil někam dozadu, rozhodně je důležitější bezpečná sedačka.

Příspěvek upraven 17.03.10 v 08:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
16.3.10 09:02

To Steeve: Moc díky za tip!!! Určitě zkouknu možnost kočárků které uvádíš, btw.PP se mi líbilo už dříve. Co se týče autosedačky, víš jak je to s bezpečností Chicco Synthesis??? Mám ji doma po prvním dítěti, ale už nevím přesně rok výroby. Malý se ale narodil 10/2003 a v tom roce byla sedačka kupovaná. Předem dík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.3.10 09:36

Osobně taky máme PP GT3 a nemůžeme si ho vychválit.

staré Chicco Synthesis od roku 2003 mělo 3 hvězdičky, novější Synthesis X ( X plus) od roku 2006 má 4 hvězdičky, takže OK, ale problém je se stářím, sedačky se mají vyměnit po 5ti letech, a ta z roku 2003 už bude mít 7, takže bych koupil novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
16.3.10 09:47

Jojo, o tom jsem už taky něco slyšela… Moc děkuju za rady! Jinak ten PP GT3- máš ho otestovaný i při jízdě v terénu (v lese, u řeky…atd.)??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí