Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Chci se zeptat-proc protismernou? Je tedy zname,ze je to bezpecnejsi. Kdyz jsme ji ale zkouseli cpatdo auta,bylo to trochu monstrum. Navic mi vadi,ze na dite nevidim a taky mi prislo,ze je tam malo prostoru pro nozicky jak bude rust… Nakonec jsme tedy u „po smeru“. Velmi me zajinaj zkusenosti s protismernou s 16kg ditkem…
Omlouvám se, že nereaguji na zakladatelku, my mame besafe izi combi x4 @M-77 mám zkušenost s 3letou 15kg vážící v této sedačce a paráda, místa na nohy ma dost, máme celkem prostorné auto, takže není problém tam mít tuto sedačku. Jsem ráda, že jsem se rozhodla pro protisměr a nyní přemýšlím, jestli už ji posadit do posměrné nebo koupit protismerku typu axkid. Mám problém dát ji do posmerne a i dcerka chce zůstat proti směru, ale tu svou už bude muset za chvilku uvolnit mladší sestře.
Ahoj, mrkni na finskou značku Klippan. My jsme s ni spokojeni
prostoru na nohy máme zatím dost, a dá se dokoupit i mezikus na zvětšení prostoru na nohy.
@M-77
My ji volili právě kvůli bezpečnosti. S prostorem zatím problém není, a myslím, ze ani nebude, a už u vajíčka jsme měli zrcátka na sedačce před dítětem, tak aby jsem na nej (a on na nás) viděli…
Děkuji za tipy
Jinak ano, protisměrnou kvůli bezpecnosti,to je pro mě priorita. Prcek tak jezdil dosud, po směru to nezna, tak si myslim,že pro nej to nebude problem.
Ahoj, obnovují diskuzi se svým specifickým dotazem. Máme vajíčko do 13kg, zatím máme čas na novou autosedačku, ale ráda bych se poohledla dříve po nové. Potřebovala bych do 18kg, do protisměru, bez isofix nebo i s možností upevnění na pásy. Ráda bych se s cenou vešla do 5 tisíc, ale tak, aby sedačka prošla Crash testem. Hledala jsme hodně na netu, ale už se v tom ztrácím. Máte někdo tip? Děkuji!
@misuled
Děkuji, já nad nimi uvažuji, ale nikde jsem nenašla Crash test. Nevite, zda prošly? Nebo blbě hledám? Díky
@Mediula píše:
@Janli
Diky, kouknu na to.
Ten Römer je protisměr jen do 13 kg, čili jako vajíčko a pak už jen posměr. V téhle cenové relaci asi jen ta Joie Stages a Steadi. Stages by měla být prostornější a déle vydržet. Přímo crash testy jsem k nim nenašla, ale nebála bych se jí. V téhle cenové relaci bych řekla, že bezpečnější sedačku neseženeš než tu Joie.
@aanysek dobre, uvažovala jsem nad ní a asi teda bude nejvhodnějsi. Vím, že mám docela náročný požadavky. Děkuju moc za radu!
Ale u stages jsem zaznamenala, ze ji nekdo kvuli kratkemu pasu nezapl do auta, chce to zkusit v prodejne