Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@quinny píše:
@LucieSy tusim ze kazda 15-36 kg i kdyz je isofixova by mela jit pripoutat jen pasem
Me spis prekvapuje ze ji v safefixu boli zada. Idealne si myslim by tam mela vydrzet dele. S temito rozmery by tam mela byt jeste misto. Podhlavnik uz ma maximalne nahore?To neni myslim si pravda, zalezi na typu sedacky. Romer tusim uvadel od 94cm.
A stejne je nejlepsi to vyzkouset aby nesel pas pres krk
ano, romer je id těch 94 cm, jiné ale alespoň od 100 cm.Ale určitě je nejlepší vyzkoušet.
Tedy, náš za dva měsíce tříleťák jezdí také v safefix plus, má 15 kg,95 cm a má ještě celkem dost rezervu, takže ještě několik měsíců v ní jezdit bude. Takže mě taky udivuje, že už je dceři malá
@quinny Já si také nejsem jistá tou bolestí zad, protože několik týdnů zpět bolely záda manžela a nedávno to právě začala říkat ona. Podhlavník má úplně nahoře a ramínka má opravdu natěsno :-/ Opravdu nejsem blázen, abych ji zbytečně brzo dávala do méně bezpečné sedačky
Myslím si, že jsem celkem inteligentní člověk, co si vše raději několikrát zkontroluje a prověří než udělá nějakou blbost. Včera jsme byli zkoušet ten Cybex Q-fix a Romer kid-fix. I v obchodě uznali, že už je jí ta naše sedačka opravdu těsná. U Cybexu jsme dokonce museli dost zvedat opěrku, protože byla daleko vyšší než nejnižší poloha, ale seděla v tom perfektně, v Romeru se mi moc nelíbila. Měla jsem z toho pocit, že v té sedačce není v bezpečí. V tom Cybexu měla takové jistější sezení a pás jí šel perfektně přes tělíčko. No a večer jsem na internetu narazila na ten Concord a velice mě zaujal. Zajímali mě názory těch, co ho mají a dnes ho zřejmě omrknu naživo. Mají ho tu, doufám, v Babiez.
@Verunka.T já jsem samozřejmě také počítala s tím, že by v sedačce mohla jezdit tak do 4 let, takže mě toto trošku zaskočilo…
@LucieSy píše:
@quinny Já si také nejsem jistá tou bolestí zad, protože několik týdnů zpět bolely záda manžela a nedávno to právě začala říkat ona. Podhlavník má úplně nahoře a ramínka má opravdu natěsno :-/ Opravdu nejsem blázen, abych ji zbytečně brzo dávala do méně bezpečné sedačkyMyslím si, že jsem celkem inteligentní člověk, co si vše raději několikrát zkontroluje a prověří než udělá nějakou blbost. Včera jsme byli zkoušet ten Cybex Q-fix a Romer kid-fix. I v obchodě uznali, že už je jí ta naše sedačka opravdu těsná. U Cybexu jsme dokonce museli dost zvedat opěrku, protože byla daleko vyšší než nejnižší poloha, ale seděla v tom perfektně, v Romeru se mi moc nelíbila. Měla jsem z toho pocit, že v té sedačce není v bezpečí. V tom Cybexu měla takové jistější sezení a pás jí šel perfektně přes tělíčko. No a večer jsem na internetu narazila na ten Concord a velice mě zaujal. Zajímali mě názory těch, co ho mají a dnes ho zřejmě omrknu naživo. Mají ho tu, doufám, v Babiez.
já bych šla do té cybex, já ač jsem zastáncem romeru, jezdí v něm obě dět, tak u kategorie 15-36 kg půjdeme také do cybex, ještě ji nemám odzkoušenou, ale zatím se mi líbí mnohem víc
@LucieSy vubec to nezpochybnuju byl to jen dotaz (nevidela jsem ji, jasne i pri stejne vysce muze mit delsi telo a kratsi nozky a uz ji to sedi jinak nez stejne vysokemu diteti. Zkouset uz jste byli tak super ![]()
Mame cybex i kdyz pallas, ale za sebe muzu urcite doporucit ![]()
S concordem zkusenosti nemam, me popravde jejich sedacky zase az tolik nezaujaly
@LucieSy píše:
@Verunka.T já jsem samozřejmě také počítala s tím, že by v sedačce mohla jezdit tak do 4 let, takže mě toto trošku zaskočilo…
třeba má delší trup než nohy a tímpádem jí už je krátká, každému dítku sedne samozřejmě jinak.
Pro ukázku, jak sedí safefix našemu synovi, to je foto ze včera, kdy spal v autě na dvoře, po jízdě, pásy měl při cestě samozřejmě zapnuté ![]()
@quinny píše:
@LucieSy vubec to nezpochybnuju byl to jen dotaz (nevidela jsem ji, jasne i pri stejne vysce muze mit delsi telo a kratsi nozky a uz ji to sedi jinak nez stejne vysokemu diteti. Zkouset uz jste byli tak super
Mame cybex i kdyz pallas, ale za sebe muzu urcite doporucit
S concordem zkusenosti nemam, me popravde jejich sedacky zase az tolik nezaujaly
taky bych ten concord nevolila
@LucieSy My jsme s Concordem spokojení, resp. malej si v ní lebedí, je pohodlná, dá se napolohovat čudlíkem vpředu, takže ani kvůli tomu nemusím vylézt z auta, má dobré hodnocení v testech, luštila jsem a porovnávala na ADACu a vychází to v porovnání s Römerem nebo Cybexem v této kategorii stejně bezpečně.
Původně jsme chtěli kupovat Römer Kidfix XP, protože Römer jsme měli i tu kategorii 9-18 kg, ve které je mladší syn a taky spokojenost, ale po přezkoušení a přeměření rozměrů jsme vzali ten Concord, ačkoliv byl dražší.
@LucieSy Jo a ještě jsem zapomněla, že syna jsme do toho Concordu dávali, když měl 98 cm a 15,8 kg a pás mu šel správně přes ramínko, takže výška akorát.