Autosedačka 15-36 měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1746
6.8.14 08:58
@quinny píše:
@LucieSy tusim ze kazda 15-36 kg i kdyz je isofixova by mela jit pripoutat jen pasem ;)
Me spis prekvapuje ze ji v safefixu boli zada. Idealne si myslim by tam mela vydrzet dele. S temito rozmery by tam mela byt jeste misto. Podhlavnik uz ma maximalne nahore?To neni myslim si pravda, zalezi na typu sedacky. Romer tusim uvadel od 94cm.
A stejne je nejlepsi to vyzkouset aby nesel pas pres krk :palec:

ano, romer je id těch 94 cm, jiné ale alespoň od 100 cm.Ale určitě je nejlepší vyzkoušet.

Tedy, náš za dva měsíce tříleťák jezdí také v safefix plus, má 15 kg,95 cm a má ještě celkem dost rezervu, takže ještě několik měsíců v ní jezdit bude. Takže mě taky udivuje, že už je dceři malá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
6.8.14 09:04

@quinny Já si také nejsem jistá tou bolestí zad, protože několik týdnů zpět bolely záda manžela a nedávno to právě začala říkat ona. Podhlavník má úplně nahoře a ramínka má opravdu natěsno :-/ Opravdu nejsem blázen, abych ji zbytečně brzo dávala do méně bezpečné sedačky ;-) Myslím si, že jsem celkem inteligentní člověk, co si vše raději několikrát zkontroluje a prověří než udělá nějakou blbost. Včera jsme byli zkoušet ten Cybex Q-fix a Romer kid-fix. I v obchodě uznali, že už je jí ta naše sedačka opravdu těsná. U Cybexu jsme dokonce museli dost zvedat opěrku, protože byla daleko vyšší než nejnižší poloha, ale seděla v tom perfektně, v Romeru se mi moc nelíbila. Měla jsem z toho pocit, že v té sedačce není v bezpečí. V tom Cybexu měla takové jistější sezení a pás jí šel perfektně přes tělíčko. No a večer jsem na internetu narazila na ten Concord a velice mě zaujal. Zajímali mě názory těch, co ho mají a dnes ho zřejmě omrknu naživo. Mají ho tu, doufám, v Babiez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
6.8.14 09:13

@Verunka.T já jsem samozřejmě také počítala s tím, že by v sedačce mohla jezdit tak do 4 let, takže mě toto trošku zaskočilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
6.8.14 09:13
@LucieSy píše:
@quinny Já si také nejsem jistá tou bolestí zad, protože několik týdnů zpět bolely záda manžela a nedávno to právě začala říkat ona. Podhlavník má úplně nahoře a ramínka má opravdu natěsno :-/ Opravdu nejsem blázen, abych ji zbytečně brzo dávala do méně bezpečné sedačky ;-) Myslím si, že jsem celkem inteligentní člověk, co si vše raději několikrát zkontroluje a prověří než udělá nějakou blbost. Včera jsme byli zkoušet ten Cybex Q-fix a Romer kid-fix. I v obchodě uznali, že už je jí ta naše sedačka opravdu těsná. U Cybexu jsme dokonce museli dost zvedat opěrku, protože byla daleko vyšší než nejnižší poloha, ale seděla v tom perfektně, v Romeru se mi moc nelíbila. Měla jsem z toho pocit, že v té sedačce není v bezpečí. V tom Cybexu měla takové jistější sezení a pás jí šel perfektně přes tělíčko. No a večer jsem na internetu narazila na ten Concord a velice mě zaujal. Zajímali mě názory těch, co ho mají a dnes ho zřejmě omrknu naživo. Mají ho tu, doufám, v Babiez.

já bych šla do té cybex, já ač jsem zastáncem romeru, jezdí v něm obě dět, tak u kategorie 15-36 kg půjdeme také do cybex, ještě ji nemám odzkoušenou, ale zatím se mi líbí mnohem víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
6.8.14 09:14

@LucieSy vubec to nezpochybnuju byl to jen dotaz (nevidela jsem ji, jasne i pri stejne vysce muze mit delsi telo a kratsi nozky a uz ji to sedi jinak nez stejne vysokemu diteti. Zkouset uz jste byli tak super :palec:
Mame cybex i kdyz pallas, ale za sebe muzu urcite doporucit ;)
S concordem zkusenosti nemam, me popravde jejich sedacky zase az tolik nezaujaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
6.8.14 09:19
@LucieSy píše:
@Verunka.T já jsem samozřejmě také počítala s tím, že by v sedačce mohla jezdit tak do 4 let, takže mě toto trošku zaskočilo…

třeba má delší trup než nohy a tímpádem jí už je krátká, každému dítku sedne samozřejmě jinak.
Pro ukázku, jak sedí safefix našemu synovi, to je foto ze včera, kdy spal v autě na dvoře, po jízdě, pásy měl při cestě samozřejmě zapnuté :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
6.8.14 09:20
@quinny píše:
@LucieSy vubec to nezpochybnuju byl to jen dotaz (nevidela jsem ji, jasne i pri stejne vysce muze mit delsi telo a kratsi nozky a uz ji to sedi jinak nez stejne vysokemu diteti. Zkouset uz jste byli tak super :palec:
Mame cybex i kdyz pallas, ale za sebe muzu urcite doporucit ;)
S concordem zkusenosti nemam, me popravde jejich sedacky zase az tolik nezaujaly

taky bych ten concord nevolila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
6.8.14 10:19

@LucieSy My jsme s Concordem spokojení, resp. malej si v ní lebedí, je pohodlná, dá se napolohovat čudlíkem vpředu, takže ani kvůli tomu nemusím vylézt z auta, má dobré hodnocení v testech, luštila jsem a porovnávala na ADACu a vychází to v porovnání s Römerem nebo Cybexem v této kategorii stejně bezpečně.
Původně jsme chtěli kupovat Römer Kidfix XP, protože Römer jsme měli i tu kategorii 9-18 kg, ve které je mladší syn a taky spokojenost, ale po přezkoušení a přeměření rozměrů jsme vzali ten Concord, ačkoliv byl dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
6.8.14 10:42

@LucieSy Jo a ještě jsem zapomněla, že syna jsme do toho Concordu dávali, když měl 98 cm a 15,8 kg a pás mu šel správně přes ramínko, takže výška akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí