Autosedačky 0-18 kg za rozumnou cenu

2
3.12.10 12:19

Autosedačky 0-18 kg za rozumnou cenu

Dobrý den,

zdravím všechny. Potřebovala bych poradit s výběrem autosedačky za rozumnou cenu, tak do 3000 Kč. Sice v testech pořád vítězí ty stéjné sedačky jako Maxi Cobi a Romer, ale zdá se mi zvláštní, že pořád testují dokola ty stéjné sedačky a na testy sedaček přijatelnějších cen člověk skoro nenarazí. A přitom je taková hromada značek :roll: . Tak jeslti prosím někdo máte sedačku za přijatelnější cenu a jste s ní plně spokojeni, napištš mi prosím její název.

Děkuji

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101920
3.12.10 13:02

Jestli ses v nadpisu neupsala, tak do 3000,– sedačku 0-18 nepořídíš. Dělají se defacto jen dvě: Britax - Römer First Class za nějakých 4500,– a BeSafe IZI Combi X3 za 8000,–

Pokud si měla na mysli klasické vajíčko, tj. 0-13, tak tam už se vybírat dá… jednu dobrou a levnou máš třeba tady http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
3.12.10 13:10

http://superbaby.mimishop.cz/index.php

Koukni sem, ale nevím jak jsou na tom co se týká testů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.12.10 13:35

noxjano, ono se netestují pořád stejné, testují se vždy pouze novinky, a bohužel testy dělá nezávislá zkušebna ADAC v německu a klasicky nakupují anonymně sedačky v obchodě, aby se nestalo, že se nějak podvádí, a bohužel v německu se neprodávají ty úplně hrozné polské, které sice mají doboru cenu, ale v testech nic moc.
jak je již výše psáno, vlastně dobrých 0-18 není mnoho, Besafe - ty mají 3 a 4 hvězdičky dle výbavy( cena 8-9 t¨)
Britax First class plus, BBC Iseos - 3 hvězdičky, )cena cca 4,5-6 t.)
no a pak jsou v testech ty ne mopc dobré:
Cam Ciao Lusso - 1 hvězdička, takže propadla, ale dá se koupit za cca 2t.
nebo Chicco Proxima - 2 hvězdčiky, cena 2-3T.
Concord Ultimax 2 hvězdičky cena 5,5-7t.
Casual Play Beat 0-25- 2 hvězdičky
a jsou další desítky sedaček 0-18, které byly v testu, ale třeba se u nás neprodávají, nebo jsou to starší modely, které se již nevyrábějí, jako např. Nania envelopper, IWH Travel basic, Graco cosmic, renolux next comfort, renopol chalenger, safety Babygold, Team tex safety baby, atd. bohužel většina těch méně značkových nemá dobré výsledky v bezpečnosti,

takže sedaček 0-18 je na trhu celkem dost, dost jich bylo i testovaných, ale dobrých je jen pár, a nemá smysl kupovat sedčku s horším výsledkem testů než 3 hvězdičky, pak už ta bezpečnost je podprůměrná. Takže za cenu do 3000,– Kč nebuete mít dobrou sedačku, chce to trošku přidat.
A zrovna ve svém dotazu narážíte na sedačky Römer a Maxi-cosi, tyto zrovna nedělají 0-18, takže u nich si nevyberete,a nemusí Vás trápit jejich ceny, ale jsou to firmy, které mají nejvíce testovaných sedaček, a je to hlavně proto, že také vyrábí nejvíce modelů a každý rok přichází s novinkou, proto jsou vidět v testech skoro pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
3.12.10 13:41

Ja jsem taky strasne hledala rozumny pomer kvalita - cena a vyresila jsem to koupi vajicka Chicco Synthesis (stalo cca 1800, kategorie 0-13) a ted Chicco Key 1 XP (sehnala jsem za 2590, kategorie 9-18). Myslim, ze tyhle sedacky nevychazi spatne a alespon pak treba casem podedi vajicko mladsi prcek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
3.12.10 13:58

http://www.babydracek.com/…proxima-2010

My máme tuhle jsem moc spokojená,krásně se dá polohovat,jde po směru i proti směru a je za rozumnou cenu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.12.10 18:33

Děkuji za odpovědi,

vypadáte docela zkušeně, že se v sedačkách vyznáte. Můžu se ještě zeptat jestli jste někdy neslyšela o sedačce Bebe Recline od výrobce Phil&Teds? Hodně se mi líbí, ale vůbec jsem o ní nenašla žádné diskuse nebo recenze.

Děkuji

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.12.10 11:44
steeve píše:
A zrovna ve svém dotazu narážíte na sedačky Römer a Maxi-cosi, tyto zrovna nedělají 0-18, takže u nich si nevyberete,…

No to není tak úplně pravda. V kolekci 2011 je nová autosedačka Opal. V Německu se prodává pod značkou Maxi-Cosi, v ČR pak pod značkou Bébé Confort. Ale je to furt jedna a ta samá autosedačka. Akorát ta cena je trochu jinde.
 www.bebeconfort.cz/opal.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.12.10 08:36
Freezz píše:
steeve píše:
A zrovna ve svém dotazu narážíte na sedačky Römer a Maxi-cosi, tyto zrovna nedělají 0-18, takže u nich si nevyberete,…
No to není tak úplně pravda. V kolekci 2011 je nová autosedačka Opal. V Německu se prodává pod značkou Maxi-Cosi, v ČR pak pod značkou Bébé Confort. Ale je to furt jedna a ta samá autosedačka. Akorát ta cena je trochu jinde.
www.bebeconfort.cz/opal.php

jašně, Opal je sedačka 0-18, ale dělá ji BBC, tím že je MC a BBC jedna společnost se možná někde prodává pod názvem MC, ale stále je to BBC
to by se také někdo mohl ozvat , že Römer dělá 0-18, ale přitom First class plus dělá Britax- je to taky jeden koncern Britax-Römer a v názvu se objevují obě značky, ale stále to dělá jen Britax.( stejně jako Octávka se v číně prodává pod názvem Volkswagen a ne Škoda, protože pod názvem škoda by si ji nekoupili,ale pod VW je to pro ně již značka, prostě si výrobci přehazují názvy jak se jim zlíbí)

Příspěvek upraven 06.12.10 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.12.10 08:38
nixjana píše:
Děkuji za odpovědi,

vypadáte docela zkušeně, že se v sedačkách vyznáte. Můžu se ještě zeptat jestli jste někdy neslyšela o sedačce Bebe Recline od výrobce Phil&Teds? Hodně se mi líbí, ale vůbec jsem o ní nenašla žádné diskuse nebo recenze.

Děkuji

Jana

jak jsem psal výše, sedaček 0-18 se vyrábí spousta, ale ne všechny jsou dobré, nejléep vybírat ty, které byly dobré v bezpečnostních testech, a ta Bebe Recline nikdy v testech nebyla, takže nevíme jak je dobrá. Určitě vybírejte z testovaných sedaček, testy zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
7.12.10 11:54
jašně, Opal je sedačka 0-18, ale dělá ji BBC, tím že je MC a BBC jedna společnost se možná někde prodává pod názvem MC, ale stále je to BBC
to by se také někdo mohl ozvat , že Römer dělá 0-18, ale přitom First class plus dělá Britax- je to taky jeden koncern Britax-Römer a v názvu se objevují obě značky, ale stále to dělá jen Britax.( stejně jako Octávka se v číně prodává pod názvem Volkswagen a ne Škoda, protože pod názvem škoda by si ji nekoupili,ale pod VW je to pro ně již značka, prostě si výrobci přehazují názvy jak se jim zlíbí)

Což není tak úplně pravda. Vývojové centrum je nyní pouze jedno. Takže nelze říct, že je to BBC. Ta sedačka se prostě vyvine v Dorelu, a pak management rozhodne, pod jakou značkou ji kde bude prodávat.

Ale to do této debaty jaksi nepatří. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario