Jak připevnit do Romer Babysafe fusak?

683
30.11.10 08:24

Jak připevnit do romer babysafe fusak?

Prosím o radu. Pořídila jsem si autosedačku romer baby safe a combi fusak od emitexu. Ani mě nenapadlo, že by mohl být nějaký problém s kompatibilitou. Romerka je poměrně běžně používaná sedačka a fusak od emitexu má na sobě spousty otvorů pro nejrůznější způsoby upevnění. Když jsem se ale včera pokusila tyto dva výrobky sbratřit, narazila jsem na problém. Ty boční pásy jsou propojeny s těmi horními. A co teď s tím? Jak je mám narvat do těch dír ve fusaku? Jdou ty pásy někudy vyvléknout? Přece není možné, aby do romerky nešel připevnit fusak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
30.11.10 08:39

musíte vzadu za sedačkou pásy vyndat z té kovové spony, ( vypadá jako motýlek) a vytáhnout pásy do sedačky, vložíte fusak a pásy zpět protáhnete oky ve fusaku a v sedačce a připevníte je zpět do kovové spony.
jednodušší než s fusakem je vzít od Emitexu zavinovačku, tam se nemusí pásy sedačky rozdělávat, ta zavinovačka je dělená na patenty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
30.11.10 17:00

Asi jsem úplně natvrdlá, ale koukám na sedačku a žádnou sponu, co vypadá jako motýlek, nevidím. Dole pod sedačkou je taková velká kovová spona, ale ta drží jen ten pás, co je mezi nožkama. Pak ještě po stranách jsou v tom plastu dvě díry a v nich jsou jakoby schované ty boční pásy, ale taky to nevypadá, že by se daly nějak vytáhnout ven… Tak nevím :-( To co jsi mi popsal, není to nějaká ta starší verze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.11.10 18:24

To bude u všech sedaček podobné, ne? - Ty pásy, co jsou přes ramínka jsou nastavovací do různých výšek a vzadu musí jít nějak uvolnit a protáhnout dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
1.12.10 07:53

Po víc než hodině jsem na to včera přišla. Pokud se zde v budoucnu objeví podobný expert jako já, tak přidám popis, třeba někomu trochu usnadním život. Takže, pás, co vede mezi nožičkama, toho nemá cenu si všímat, zespod sedačky je zakončen výraznou kovovou sponou, která mne chvíli mátla. Pak jsou dva pásy po stranách, ty jsou důležité. Zajímavé jsou zejména ve spodní části, kde se zavrtávají do sedačky a končí. Ze spod sedačky je možné všimnout si, že tam ty pásy jsou jakoby provlíklé a nějak zavrtané do nitra sedačky. Stačí tedy zašátrat ručkou pod potahy autosedačky a když došmátráte až na její dno, naleznete tam tu kovovou sponu, o které psal steeve. Stačí tedy povolit pásy, povytáhnout konec se sponou na světlo a sponu sundat. Pak jde pás vytáhnout a provléknout všemi dírami ve fusaku. Rozhodně to není činnost, kterou bych byla ochotná provozovat při každém oblékání dítěte na cesty, naštěstí mám zvlášť fusak do kočárku, takže tenhle může být celou zimu upevněn v autosedajdě. Abych to tedy nějak shrnula: U pasu dítěte po stranách se zavrtávají dva pásy do nitra sedačky, prolézají durch ven a hnedle v zápětí se stáčejí zpět dovnitř a tam jsou zajištěny kovovými sponami. Zespod autosedačky se k nim nedostanete, musíte vnitřkem zašmátrat pod potahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.12.10 08:23

ta kovová spona je toto v návodu na str. 53( str. 53 sundání, str 57 nandání): http://www.britax-roemer.cz/…guides/4.pdf
ten návod máte u sedačky i v českém jazyce, je tam i popis
stačí tam vyvlíknout pásy protáhnout je do sedačky, nasadit fusak a pásy protáhnout zpět, je to i pro nezkušeného otázka jedné minuty, jednou před zimnou a podruhé na koci zimy k nandání a vyndání fusaku se dá ta minuta práce přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
1.12.10 14:15

Jojo do návodu jsem se opravdu poctivě dívala, ale nemohu si pomoct, dle toho odkazu, co jsi mi poslal to mám prostě jinak. Kovová spona vypadá stejně, ale přísahám, že je opravdu schovaná uvnitř v sedačce. A opravdu to je Romer baby-safe, myslím, že je to ale nějaká ta plus SHR, mám k ní i základnu belted base. Tak možná ten rozdíl bude tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9506
3.11.12 19:19

Ahoj, chci se zeptat..Mám půlročního chlapečka-má cca 7-7,5kg a když ho dám v overálku do autosedačky, tak se mi tam nevejde. Velikostně sedačka vyhovuje, ale bezpečnostní pásy jsou krátké. Nemáte někdo podobný problém? Jak jste ho řešili? Napadá mě jediné řešení-koupit autosedačku 0-18kg. Dost mě překvapuje, že je to tak hloupé, když má sedačka vydržet do 13kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
3.11.12 19:32

@Bobulka26 To mi přijde divné, ty pásy jsou délkově nastavitelné, taková ta přezka vpředu u nožiček, nemáš je vzadu někde zachycené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
3.11.12 19:32

Až tak krátké se mi ty pásy nezdály… A zkoušela jsi posunout výš takovou tu opěrku hlavy? tím ti i ty pásy budou začínat výš a mohlo by to pomoct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9506
3.11.12 19:48

Zkoušela jsem všechno. Opravdu to víc povolit nejde. Výškově máme taky opěrku hlavy na maximum.. Taky se mi zdá divné, že nikdo jiný takový problém nemá. :nevim: Zkoumala jsem, jak to tam zajíždí a jestli to neni někdě zaseklé. Hledali jsme s manželem oba i v návodu a nic.
A to je náš chlapeček celkem malý - 65cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
3.11.12 20:02

@Bobulka26 A myslíš fakt jen overálek, nesnažíš se ho tam dostat v nějaké silné kombinéze? Ale i tak je mi to divné, já pásy zapnu i našemu dvouleťákovi, i když tedy výškově samozřejmě už přesahuje, takže jezdit by v tom nemohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9506
3.11.12 20:06
@j.a.n.i1 píše:
@Bobulka26 A myslíš fakt jen overálek, nesnažíš se ho tam dostat v nějaké silné kombinéze? Ale i tak je mi to divné, já pásy zapnu i našemu dvouleťákovi, i když tedy výškově samozřejmě už přesahuje, takže jezdit by v tom nemohl.

Je to teplá kombinéza. Ale kamarádka mi půjčila fusak od emitexu a mělo to stejný efekt. Jezdím jen krátké vzdálenosti-cca 10minut. To se mi auto ani nerozehřeje a hned ho vyndám a dám do kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9506
3.11.12 20:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
4.11.12 14:16

Tak to nevím, mě se tam vlezl bez problému v teplé kombinéze i v roce a řekla bych, že velikostně mám dítě docela průměrné. S fusakem od emitexu to bylo teda trochu horší, ten jsem používala, jen když byl maličký. Asi bych poradila, zajít s tím do obchodu a přeptat se naživo, pokud jsou ty pásy opravdu tak krátké, tak to normální není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí