Autosedačka - proč ne opravdu starou autosedačku

Anonymní
22.11.10 11:12

Autosedačka - proč ne opravdu starou autosedačku

Máme doma spor s manželem o autosedačce 8-)
Aktuálně potřebujeme autosedačku 9-18kg. On má jednu velmi starou , odhaduju tak z roku 1996. Tvrdí mi, že bude stačit. A jeho argumenty?

• stejně máme 15 let staré auto
  • autosedačce nic není, ležela na půdě na chalupě
  • řeči o životnosti autosedaček jsou jen lobby výrobců

Moje argumenty nebudu vypisovat, asi si je dokážete představit :wink:

Je nějaký předpis, který stanoví, že takto starou autosedačku již používat nesmíme?

PS: Nepište prosím poznámky od věci, zejména mého manžela nijak neoznačujte, děkuji :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2073
22.11.10 11:16

Hele a splnuje ta autosedacka vsechny soucasne parametry - zkus mrknout co vse musi takova sedacka mit a treba to neplnuje a tim by jsi mohla agrumentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.10 11:22
verveve píše:
Hele a splnuje ta autosedacka vsechny soucasne parametry - zkus mrknout co vse musi takova sedacka mit a treba to neplnuje a tim by jsi mohla agrumentovat.

No právě nic jsem nemohla najít 8-) Všude jen: Kupte si raději autosedačku podle normy té a té, je bezpečnější :(
A já si představuju něco jako: Se sedačkou z roku 1996 dostanete pokutu a 5 bodů dolů :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
227
22.11.10 11:30

To myslím určitě nikde nenajdeš… Ale já bych do takové sedačky svoje děti rozhodě neposadila a hotovo, přes to by vlak nejel. Argumentovala bych to únavou plastů, stejně jako výrobce a teď jsou podle mě i přísnější normy než byly před lety. Zásadní argument je že děti nade vše miluji a než si to pak později vyčítat, kdyby se cokoliv stalo, raději těch pár tisíc investuji. Za bezpečí mých dětí by mi to stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
22.11.10 11:35

Unava materialu je znama vec.
Pokud mate 15let stare auto tak z toho duvodu bych argumentovala.Pac 15let stare auto moc bezpecne samo o sobe neni.Vim moc dobre jak vypada sesrotovane auto 15let stare.Lip se srotuje jak auto stare 5let :wink: .Takze z toho duvodu bych koupila poradnou sedacku.
Pak napis jak jsi dopadla.

Příspěvek upraven 22.11.10 v 11:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
22.11.10 11:35

Nevim, jak sedacky pro vetsi deticky, ale u vajicka, co jsme kupovali, je primo napsano, ze je zivotnost 5let. Pak neruci za pevnost plastu atd.
Jinak nevim o tom, ze by pokutovali za stari sedacky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
22.11.10 11:36
Štěpina píše:
To myslím určitě nikde nenajdeš… Ale já bych do takové sedačky svoje děti rozhodě neposadila a hotovo, přes to by vlak nejel. Argumentovala bych to únavou plastů, stejně jako výrobce a teď jsou podle mě i přísnější normy než byly před lety. Zásadní argument je že děti nade vše miluji a než si to pak později vyčítat, kdyby se cokoliv stalo, raději těch pár tisíc investuji. Za bezpečí mých dětí by mi to stálo.

Naprosto souhlasím se Štěpinou, malému jsme pořídili kvalitní autosedačku. Hodně jezdím a nechci si vyčítat, že jsem na tomhle šetřila a coby kdyby. Taky bych asi argumentovala únavou plastů a přísnějšíma normama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.11.10 11:37
  1. Právě proto, že máte staré auto, tak aspoň investujte do pořádné nové sedačky. Když máte na provoz auta, tak ať netvrdí, že vám nezbude na pořádnou autosedačku.
  1. Jak to ví?
  1. Autosedačka musí být minimálně certifikovaná dle normy ECE R 44/03 (nebo dle novější ECE R44/04). Upozorňuji, že tuhle certifikaci mají i ty nejlevnější shity z hypermarketů, co se rozloupnou při prvním ťuknutí a znamená to jen nějaké minimální požadavky, aby si kdejaký jouda neposadil dítě do polštáře a netvrdil, že sedí v autosedačce :mrgreen: Pokud ta sedačka nemá štítek s touhle certifikací, tak až vás zastavěj fízlové, dostanete pokutu tak, jako byste žádnou neměli. Vzhledem k tomu, že ta první norma je z roku 2003, tak ji ta sedajda nejspíš nemá :mrgreen:

Příspěvek upraven 22.11.10 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.11.10 11:38

No ony jsou nějaké ty normy ECE 44/něco, myslím, nejsem si jistá. Podle toho se dá poznat, jestli se sedačka používat může nebo už nemůže, zkus najít, jakou verzi té normy minimálně teď autosedačky musí mít a na té staré snad bude nějaká „nižší“, tím pádem při kontrole policií se to bude brát, jako by dítko bylo bez sedačky.

- je to jen moje domněnka a názor, nemám nic ověřené!

A v takové autosedačce bych nevozila, ani kdyby to bylo „legální“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
22.11.10 11:47

Když nabouráš s vaším patnáct let starým autem, tak dopadneš daleko hůř než když nabouráš auto nové. Stejně bych to viděla i se sedačkou, patnáct let stará sedačka nemusí při nárazu dítě udržet, pásy mohou povolit, zdaleka tady nejde jen o plasty. O boční ochraně ani nemluvím…

Televizi určitě taky nemáte patnáct let starou :roll:, manžela bych kopla a sedačku koupila sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
22.11.10 11:51
Sunnyside píše:
Když nabouráš s vaším patnáct let starým autem, tak dopadneš daleko hůř než když nabouráš auto nové. Stejně bych to viděla i se sedačkou, patnáct let stará sedačka nemusí při nárazu dítě udržet, pásy mohou povolit, zdaleka tady nejde jen o plasty. O boční ochraně ani nemluvím…Televizi určitě taky nemáte patnáct let starou :roll:, manžela bych kopla a sedačku koupila sama.

napada me mensi podvod.Co vylezt na pudu a sedacku vyhodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

Určitě bych pořídila novou. My autem moc nejezdíme, ale i přesto jsem chtěla co možná nejbezpečnější autosedačku a v další kategorii budu chtít taky (mladší dceři jsme kupovali novou).

Tak třeba plasty po 5 letech určitě nebudou tak pevné, takže může stačit slabý náraz a nevydrží. Tohle bych fakt neriskovala zkoušet :nevim: .

A to, jestli je to legální nebo ne, to by mě až tak nezajímalo (samozřejmě to myslím tak, že i kdyby to bylo povolené, tak bych starou sedačku použít nechtěla).

Příspěvek upraven 22.11.10 v 11:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
Gina108 píše:
  1. Autosedačka musí být minimálně certifikovaná dle normy ECE R 44/03 (nebo dle novější ECE R44/04). …

Pokud ta sedačka nemá štítek s touhle certifikací, tak až vás zastavěj fízlové, dostanete pokutu tak, jako byste žádnou neměli. Vzhledem k tomu, že ta první norma je z roku 2003, tak ji ta sedajda nejspíš nemá :mrgreen:

:palec: :potlesk: :pankac:
Tak a ma to. Body by sli dolu. :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
22.11.10 12:03
kattkka píše:napada me mensi podvod.Co vylezt na pudu a sedacku vyhodit?

Přesně tak. Nebo tam vlítni, sedačku rozdupej a máš po problému. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
22.11.10 12:08
Sunnyside píše:
kattkka píše:napada me mensi podvod.Co vylezt na pudu a sedacku vyhodit?
Přesně tak. Nebo tam vlítni, sedačku rozdupej a máš po problému. :mrgreen:

Jojo, taky mě napadlo použít na sedačku hrubé násilí… :mrgreen: je to jistější než jakákoliv debata. Nebo prostě koupit novou a taky nediskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí