Autosedačka 15-36 měsíců

507
6.12.10 10:37

Autosedačka 15-36 měsíců

Hezký den všem..
Vím, že diskusí na téma autosedaček proběhlo už hodně, ale nemám čas je všechny číst..také se teď rozhoduju, kterou koupit v kategorii od 15 do 36 měsíců..
Mám tři favority, které v testu ADAC 2010 jsou na nejlepší úrovni. Pokud máte někdo osobní zkušenosti s některou z nich, tak budu velmi ráda za postřehy..
Jsou to tyto:
http://www.malvik.cz/…ormer-T-2011
http://www.slune-cz.cz/…ee-fix-2010/
http://www.babystyle.cz/…protect-2010
Díky díky díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
IMI
2766
6.12.10 10:51

Jenom trochu mimo misu - Myslis sedacku od 15-36 KG a ne mesicu, vid?
Jinak me se libi hned ta prvni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
6.12.10 11:10

Ahoj, jo, nemají tam být měsíce, ale kila. Jinak já bych volila toho Romera, tedy ten třetí odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
6.12.10 11:51

my osobne mame http://www.slune-cz.cz/…opa-carrera/ a velika spokojenost! a ke vsemu za rozumnou cenu. Pani v obchode nam ji z tech stovek sedacek nejvic doporucila - 1 bezpecna, 2 - pohodlna, 3 - snadna instalace, 4 - pasuje do vsech aut a za 5 - moje dcera si do ni sedla a neplakala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
6.12.10 11:52

A JESTE JSEM ZAPOMNELA ! lze ji celou vyslect a vyprat! coz je velike + protoze deti jsou cunatka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
6.12.10 12:44

Jéžiš, jasně, je to v kg…jsem ale kuba..díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.12.10 14:11

Jonys, neberte pouze poslední testy, koukejte na všechny testy od roku 2007- je to stejná metodika a každý rok se testují pouze novinky, netestzují se pořád stejné sedačky, takže ve starším ročníku může být i lepší sedačka,. než v roce 2010 v testech.
Všechny testy zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
Záleží také jestli máte v autě isofix či nikoliv, pokud máte isofix tak určitě pořiďte isofixovou , lépe drží v autě a je i bezpečnější.
Mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo
Jinka zjednodušeně, ať nepročítáte všechny testy za poslední roky úplně nejlepší hodnocení měl Römer Kidfix - známka 1,7 , Cybex Solution X-FIX a Concord Transformer T 1,8, ,a ty výše dané odkazy MC Airprotect 2,0, a Cybex Free-fix 2,3.
Takže bych vybíral z Kidfixe, Cybex Soltuion X-FIX a Concord Transformer T- )pozor tenhle Concord nejde polohovat na odpočinek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
6.12.10 15:09
steeve píše:
Jonys, neberte pouze poslední testy, koukejte na všechny testy od roku 2007- je to stejná metodika a každý rok se testují pouze novinky, netestzují se pořád stejné sedačky, takže ve starším ročníku může být i lepší sedačka,. než v roce 2010 v testech.
Všechny testy zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
Záleží také jestli máte v autě isofix či nikoliv, pokud máte isofix tak určitě pořiďte isofixovou , lépe drží v autě a je i bezpečnější.
Mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo
Jinka zjednodušeně, ať nepročítáte všechny testy za poslední roky úplně nejlepší hodnocení měl Römer Kidfix - známka 1,7 , Cybex Solution X-FIX a Concord Transformer T 1,8, ,a ty výše dané odkazy MC Airprotect 2,0, a Cybex Free-fix 2,3.
Takže bych vybíral z Kidfixe, Cybex Soltuion X-FIX a Concord Transformer T- )pozor tenhle Concord nejde polohovat na odpočinek)

treba v sedacce od Cybexu, ktreou jsem puvodne chtela se dceri nelibilo, byla tam divne napasovana a vadil ji ten pultik tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
6.12.10 15:27

Steeve - moc děkuju za radu, takže Condorde nejde polohovat? Není to pro mě sice prioritou, ale rozhodně to je příjemné moct to naklopit..tak to mi teda vychází buď zase Romer (tu teď máme) nebo Cybex..
Tamichita - taky děkuju za osobní zkušenost..budeme to muset vyzkoušet na dceři..
Když jsme kupovali 9-18kg, tak jsem se rozhodovala mezi Romer a Maxi cosi, ale nakonec, právě, když jsme do toho dítě dali, tak jsme zjistili, že v Romer má o kousíček více místa po stranách, takže určitě se to vyplatí zkoušet :)
Taky by mě zajímala manipulace se sedačkou, my to totiž máme tak, že sedačku neustále přendaváme z auta do auta rodičů a je to fakt otravné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
6.12.10 15:39
jonnys píše:
Steeve - moc děkuju za radu, takže Condorde nejde polohovat? Není to pro mě sice prioritou, ale rozhodně to je příjemné moct to naklopit..tak to mi teda vychází buď zase Romer (tu teď máme) nebo Cybex..
Tamichita - taky děkuju za osobní zkušenost..budeme to muset vyzkoušet na dceři..
Když jsme kupovali 9-18kg, tak jsem se rozhodovala mezi Romer a Maxi cosi, ale nakonec, právě, když jsme do toho dítě dali, tak jsme zjistili, že v Romer má o kousíček více místa po stranách, takže určitě se to vyplatí zkoušet :)
Taky by mě zajímala manipulace se sedačkou, my to totiž máme tak, že sedačku neustále přendaváme z auta do auta rodičů a je to fakt otravné..

jak rikas, nejlepsi je vyzkouset. Manipulace se sedackou Zoppa Carrera je jednoducha, takze je to o cviku, ale myslim, ze vas to prendavani bude otravovat s jakoukoliv sedackou ;)
nejlepsi bude zajit ke specializovanemu prodejci a vybrat tu nej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.12.10 16:21
tamichita píše:treba v sedacce od Cybexu, ktreou jsem puvodne chtela se dceri nelibilo, byla tam divne napasovana a vadil ji ten pultik tam…

tamichito, ale zde se píše o sedačkách 15–36, ty píšeš o Cybexu s pultíkem to je 9–36, takže úplně jiná kategorie,a jiná sedačka- neplést dohromady.
Ale samozřejmě je vždy nejlepší zajet do obchodu a vyzkoušet, jak se dítěti v sedačce sedí, a i jak sedačka pasuje do auta a nechat si předvést instalaci v autě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.12.10 16:22
jonnys píše:

Jonnys, u sedaček 15-36 není složitá manipulace, ty bez isofixu se jen položí na sedadlo a dítě se poutá i se sedačkou pásem, u sedaček s isofixem se jen přicvakne isofix , otázka 1 vteřiny, takže přendavání je rychlé, to se nedá se sedačkami 9-18 srovnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
6.12.10 16:36

Steeve - Aha a u žádné sedačky teda nejsou pásy..to se dítě pásuje jen obyčejným pásem v autě? myslela jsem, že to u těch „lepších“ je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.12.10 18:46

ne, v kat. 15-36 již sedačky nemají vlastní pásy, tam se vždy dítě poutá spolu se sedačkou pásem z auta tříbodovým.
Vlastní pětibodové pásy mají sedačky nižších kategorií, třeba 9-18, a i u sedaček 9-36 se ty vntiřní pásy vyndavají v rozmezí 15-18 kg a pak se dítě poutá jen pásem z auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
6.12.10 18:47

Steeve - ty jsi z oboru, ne? :-D Moc děkuju za informace, teď se mi bude vybírat mnohem líp..díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí