Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mám Teda Peugeot 308sw a problémy se zapnutím nemám sedačka Romer Kidfix. Tak zkuste nějakou menší sedačku.
@zuzan SW nejmovejší model? My dřív měli SW starší model se třemi oddělenými sedačkami vzadu a problém nebyl.
Hatchback může být jiný i u posledního modelu.
A ano, hledám užší sedačku, proto se ptám.
Ne starší. Máme ještě hatchback Subaru Impreza a místa fakt málo a bez problémů zapnu.
@jessikka píše:
Obracím se na Vás s dotazem.Máme P 308 hatchback (poslední model) a problém vybrat autosedačku. Do starého auta jsme synovi koupili Cybex Q fix a po koupi nového auta se objevil problém - úchyt pásu na sedačce (s červeným tlačítkem) je příliš posunutý směrem do středu sedadla, proto když sedačku uchytíme na ISOfix, tak spona částečně schovaná pod sedačkou a máme problém do ní zacvaknout pás. Máme teď půjčený Roemer Kidfix XP Sict a situace je ještě horší, nejde to zapnout už skoro vůbec. Absolutně nehrozí, aby se syn třeba do budoucna zapínal sám, Vždy musím silou sedačku nasunout na stranu ke dveřím a až pak je možné sedačku zapnout.
Teď vybíráme sedačku pro dceru, chtěli bychom se od začátku tomuto problému vyhnout. Synovu pak budeme řešit dle situace, možná také dostane novou.Jakou sedačku 15-36 máte v tomto autě a vyhovuje? Určitě chceme dostatečně bezpečnou, takže nekoukáme po no name, co nebyly v ADAC testech a podobně.
@steeve
Zajela bych do obchodu, kde mají větší výběr sedaček a zkoušela vybrat nějakou z lepších značek. Takže maxi cosi, romer, cybex atd. V obchodě mívají přehled co se kam vejde, my takto kupovali kočárek.
nevím odkud jsi, ale třeba v Malvíku si můžeš vyzkoušet autosedačky rovnou v autě
@zuzan píše:
Ta Romer sict je fakt obrovská .
NO já předpokládám, že sedák - plastová základna bude asi stejná, ne? Sict je obří v oblasti ramen, to ale nevadí.
@Aspera píše:
Zajela bych do obchodu, kde mají větší výběr sedaček a zkoušela vybrat nějakou z lepších značek. Takže maxi cosi, romer, cybex atd. V obchodě mívají přehled co se kam vejde, my takto kupovali kočárek.
Asi mi nic jiného nezbyde… Jen jsem chtěla vědět, jestli někdo nemá přesne toto auto a jakou sedačku v něm…
@iiiv České Budějovice… A potřebujeme jí ideálně příští sobotu na dovolenou ![]()
@zuzan Ono nejde o místo, v rámci třídy je 308 jedno z aut s nejvelkorysejším podélným prostorem, ale o to, že spony jsou posunuté směrem do středu, aby měl případný 3 cestující vzadu dost místa. Prostě je blízko isofixových otvorů.
@jessikka tak to zajeďte do bejbycentra, tam nám suprově poradili s kočárkem a sedaček tam mají taky spoustu.
@Aspera chtěli jsme tam dneska, ale mají zavřeno, což nás překvapilo… pojedeme zítra. půjčí sedačku do auta?
@jessikka s prodavačkou si můžete jít sedačku vyzkoušet i do auta. Zastavte co nejblíž u obchodu ať nechodíte daleko. My jsme zkoušeli dát do auta celý kočár.
@jessikka když je úchyt pásu schovaný pod sedačkou, tak jedině zkoušet , který model se vejde,
Nakonec jsme dnes vybrali Maxi Cosi Rodifix Airprotect. Pasuje parádně a přitom jedna z top sedaček. ![]()